آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1480
آش شله قلمکار 1434
آش گندم 1131
آش آلو 652
آش انار 749
آش گوجه فرنگی 679
آش شلغم 746
آش رشته 696
ماست و خیار 778
نان و پنیر و سبزی 782
میرزا قاسمی 586
کشک بادنجان 424
حلیم بادمجان 564
بورانی اسفناج 630
نرگسی اسفناج 609
کوکو سبزی 580
کوکو سیب زمینی 566
کوکوی لوبیا سبز 518
کوکو بادنجان 696
کوکو مرغ 597
کوکو گل کلم 834
سالاد اولویه 623
پوره اسفناج 620
پوره سیب زمینی 649
ناز خاتون 634
قلیه اسفناج 575
کله جوش 562
خوراک زبان با سس قارچ 618
جگر با پیاز 905
استیک جگر 671
پیراشکی گوشت 705
کلوچه گوشت 611
همبر گر با سبزیجات 723
بیف استروگانف 555
استیک با پوره فلفل دلمه ای 674
استیک نعناء 593
خورش قرمه سبزی 636
جوجه کباب 620
دلمه فلفل 541
سالاد ميوه 600
سالاد ميوه هاي زمستاني 602
لازانيا 504
جوجه كباب درسته 639
كيك شكلاتي با مايكروفر 745
خوراك بادمجان و كدو 831
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 522
نان مخصوص صبحانه 744
نان برنجي رشتي 687
شيريني كشمشي 916
پيتزاي سبزيجات 532
پته قارچ 540
شيرين پلو 651
خورش آلو 800
ارزش غذايي جوانه ها 585
كوفته برنجي 774
پختن نان همبر گر 577
پختن نان دارچینی 537
کیک پروانه ای 705
پای گوشت 704
میلک شیک بادام زمینی 614
شاورما مکزیکی 510
بیسکویت خرما با گردو 721
کیک ببری 799
کیک لیمویی با شکلات 637
کیک پسته 694
نان پرتغالی 771
کاپ کیک خامه ای 705
نان ساندویچی کنجدی 639
شیرینی نارگیلی با بادام 760
کاپ کیک پرتقالی 748
کیک خرما 672
چیز کیک توت فرنگی 692
کیک کرم کارامل 831
مافین با تکه های شکلات 756
نان شابوره(نان عربی) 642
کیک شکلاتی موکا 522
کیک اسفنجی با کرم شکلات 708
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2436
کیک شکلات با بیسکویت 666
لیگمات پنیری 894
توپهای کنجدی 573
کیک ساده و خوشمزه 787
کاجر بارفی 592
کیک نیدو با بیسکوییت 757
کیک بیسکویت با نوتیلا 1047
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 695
نان گرده 710
شکوفه های نارگیلی 826
چیز کیک آلبالویی 688
اسلایس خرما 644
نان زنجبیلی 714
شیرینی مارمالادی 623
شیرینی کشمشی 527
برانیز پنیری 577
شیرینی بیسکویت با توفی 776
کیک فنجانی شکلاتی 661
نان مغزدار 708
کیک شکلاتی خوشمزه 748
کیک فنجانی با پنیر 718
نانهای خرمایی 522
کیک موز و گردو 725
نان لواش 526
کیک دو رنگ 847
میکادو 536
کیک زرین(کیک فوری) 1157
کیک ساده هلی 651
مربع های فندق و شکلات 880
لیگمات های آفریقایی 957
رولت خامه ای 763
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 549
کیک کره ای 747
کیک صبحانه موزی 662
لوز نارگیل 468
نان فانتزی 574
کیک شکلاتی ترد 629
نان شیر مال ترکی 725
رولت دارچین 583
نان بادامی 630