clear
به کانال تلگرام ما بپیوندید
near_me
event

اثر تراكم كاشت بربرخی صفات كمی وكیفی فلفل دارویی

برچسب ها style

description توضیحات

اثر تراكم كاشت بربرخی صفات كمی وكیفی فلفل دارویی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
انتخاب تراكم بوته مناسب از عوامل موثر افزایش عملكرد در واحد سطح و همچنین استفاده بهینه از شرایط و امكانات موجود می باشد . به منظور ارزیابی اثر چهار تراكم كاشت بر رشد و عملكرد فلفل دارویی پاپریكا در مراحل مختلف رشد، آزمایشی در قالب طرح آماری بلوكهای كامل تصادفی با ۳ تكرار در محل ایستگاه تحقیقاتی دانشكده كشاورزی بیرجند انجام شد . تیمارها شامل چهار فاصله كاشت ۵۰× ۲۰، ۵۰×۳۰ ، ۱۰۰×۲۰ و ۱۰۰×۳۰ ساتیمتر در نظر گرفته شدند. 
در این آزمایش صفاتی از قبیل طول و تعداد ساقه اصلی و فرعی، تعدادبرگ ، درصد ماده خشك برگ ، تعداد و عملكرد میوه هر بوته ،عملكرد در واحد سطح ومیزان ویتامین ث میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند . نتایج بدست آمده نشان می دهد كه در مرحله رشد رویشی، افزایش تراكم كاشت بربرخی فاكتورهای مورد بررسی تاثیر داشته و بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده شده است ،بطوریكه با افزایش تراكم كاشت، ارتفاع بوته ،تعداد و طول انشعابات فرعی كاهش یافت امادر این مرحله تراكم كاشت بروی فاصله میانگره ها، میزان كلروفیل برگ تعدادو درصد ماده خشك برگ اثر معنی داری نداشت . 
نتایج بدست آمده نشان می دهد كه در مرحله زایشی، افزایش تراكم كاشت، همراه با كاهش عملكرد میوه (تعداد،حجم و وزن) می باشد. بطوریكه در بین تیمارها، تراكم كاشت ۱۰۰ ×۳۰ و۵۰×۲۰ ساتتیمتربه ترتیب دارای بیشترین و كمترین عملكرد و تعداد میوه در گیاه بودند. اما با افزایش تراكم كاشت( به علت افزایش تعداد بوته در واحد سطح) ، عملكرد و تعداد میوه در واحد سطح افزایش یافت ، بطوریكه تراكم كاشت ۵۰×۲۰ سانتیمتر دارای بیشترین تعداد میوه و عملكرد در واحد سطح بود. همچنین تعداد بذر درمیوه ، وزن هزار دانه و میزان ویتامین ث میوه نیز تحت تاثیر تراكم كاشت قرار گرفتند ، بطوریكه افزایش تراكم كاشت باعث كاهش تعداد بذر در میوه، وزن هزار دانه و میزان ویتامین ث میوه گردید.


نویسندگان:
آرویی۱ ، حسین , امینی فرد۲ ، محمد حسین , عزیزی۱ ، مجید , نعمتی۱ ،حسین
عضو هیت علمی گروه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
۲ دانشجوی كارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
 
 
 
  شبکه کشاورزی و منابع طبیعی ایران

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library دلمه فلفل

insert_link

local_library استیک با پوره فلفل دلمه ای

insert_link

local_library نخستین اثر طبیعی ملی کشور ایران

insert_link

local_library گیاهان دارویی همدان