ظرف چدن خود را چطور تمیز کنیم | خانه داری

ظروف چدن نو را باید با آب گرم و مایع ظرفشویی شست كه بهتر است برای این كار از اسفنج و مایع ظرفشویی استفاده شود. به كار بردن مایع سفیدكننده (وایتكس) در شستشوی این ظروف باید فراموش شود چرا كه به هیچ روی نیازی به این كار نیست.

قبل از این كه ظروف سر جای خود و درون كابینت قرار بگیرند باید كاملا خشك شوند، برای همین قرار دادن ظروف خیس در قفسه ها توصیه نمی شود.

در صورت چسبیدن مواد غذایی به ته قابلمه نباید از پاك كننده های قوی یا ابزار تیز استفاده شود بلكه باید اجازه داد تا ته ظرف مدتی با آب گرم خیس بخورد و سپس ظرف شسته شود.

این ظروف این قابلیت را دارند (به غیر از ظروفی كه دسته چوبی دارند) كه با ماشین ظرفشویی شسته شوند البته به شرطی كه در موقع قرار دادن ظروف چدنی سنگین داخل ماشین ظرفشویی احتیاط شود.

تمیز کردن چدن های قدیمی

آشپزی با ظروف چدنی معمولا بسیار لذت‌بخش و مناسب است، زیرا این نوع ماهی‌تابه‌ها این قابلیت را دارند تا گرما را به طور متوازن و یکنواخت در کل ظرف پخش کرده و در نتیجه آشپزی و پخت و پز را راحت کنند. کسانی که دارای ماهی‌تابه‌های چدنی قدیمی اما باکیفیت هستند و یا چنین ماهی‌تابه‌ای به آن‌ها به ارث رسیده است گاهی تصور می‌کنند که از یک زمانی به بعد دیگر نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد. اما این تصور اشتباه است. شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را به وضعیت اولیه خود برگردانید و از آن‌ها به طور مستمر در آشپزخانه خود استفاده کنید.

مواد لازم:

فری که دارای حالت تمیز کردن خودکار است.

فویل آلومینیومی.

دستکش‌های مخصوص کار با فر.

ظرف یا سطلی که بتواند ماهی‌تابه شما را در خود جای دهد.

سرکه سفید.

مایع ظرف‌شویی، یک قاشق غذاخوری.

اسفنج زبر و پارچه تمیز (اختیاری).

روغن بادام زمینی.

مرحله اول

اگر در جمعه‌ بازارها، سمساری‌ها از این نوع ماهی‌تابه‌ها دیدید حتما بخرید. حتی اگر متوجه شدید دوستی دیگر به این ماهی‌تابه‌ها نیازی ندارد حتما آن‌ را از او بگیرید. پس از این کار در چند مرحله ساده آن‌ها را نو کنید و به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

مرحله اول تمیز کردن چدن

یک لایه فویل آلومینیومی را زیر میله‌های فر اجاق گاز خود پهن کنید. ماهی‌تابه را پشت و رو کنید و آن را به گونه‌ای روی میله‌ها قرار دهید که سطح رویی آن رو به میله‌ها باشد (مانند عکس پایین). این کار باعث می‌شود تا کثیفی‌های موجود روی ماهی‌تابه‌ها روی سطح فویل بریزد و کار شما برای تمیز کردن آن راحت‌تر شود.

مرحله دوم

فر خود را روی حالت تمیز کردن خودکار قرار دهید و آن‌قدر صبر کنید تا چرخه این کار کامل شود. اگر فر اجاق گاز شما دارای حالت تمیز کردن خودکار نیست، آن را در دمای ۴۲۵ درجه قرار دهید و هر دو ساعت یک‌بار آن را چک کنید. پس از این‌که چرخه کار شما به طور کامل انجام شد و ماهی‌تابه‌ خنک شد، آن را از درون فر دربیاورید. در این مرحله ممکن است ظاهر ماهی‌تابه شما همچنان کثیف و زمخت باشد، اما اکثر کثیفی‌ها و چربی‌ها موجود روی سطح آن نرم شده و آماده تمیز شدن هستند.

مرحله سوم

ماهی‌تابه را درون ظرفی که پر از آب و سرکه سفید است (هر دو به یک میزان) قرار دهید و در نهایت روی محلول یک قاشق غذاخوری مایع ظرف‌شویی بریزید. سه ساعت صبر کنید تا ماهی‌تابه به طور کامل در محلول فرو رود.

مرحله چهارم

ماهی‌تابه را از درون محلول درآورده و با آب آن را بشورید. باقی‌مانده کثیفی‌ها و چربی‌ها را با یک حوله تمیز و یا یک دستمال پاکیزه پاک کنید. این کار را آن‌قدر ادامه دهید تا ماهی‌تابه به طور کامل خشک شود.

مرحله پنجم

 

ماهی‌تابه اکنون آماده مرحله اضافه کردن یک لایه محافظتی است. در این مرحله باید سطح ماهی‌تابه یک‌دست و نچسب شود و اگر پس از این مرحله از آن به خوبی مراقبت شود این لایه برای مدت‌های طولانی از بین نمی‌رود. برای این کار تمام سطح ماهی‌تابه

مرحله ششم

ماهی‌تابه را از پشت روی میله‌های فر اجاق گاز قرار دهید و سپس آن را در درجه ۳۵۰ درجه قرار دهید و یک ساعت صبر کنید. این فرایند باعث می‌شود حفره‌های درونی ماهی‌تابه باز شده و روغن بادام زمینی را به خود جذب کنند و وقتی ماهی‌تابه سرد می‌شود این حفره‌ها بسته می‌شوند. پس از این‌که ماهی‌تابه را از فر خارج کردید، سطح آن دارای ظاهری شفاف می‌شود و اکنون می‌توانید از آن استفاده کنید. نی، و دسته) را به روغن بادام زمینی آغشته کنید تا یک لایه ضخیم از این روغن تمامی سطوح را پوشش دهد.

با استفاده از این شیوه شما می‌توانید ماهی‌تابه‌ای که ظاهر آن شبیه وسایلی بود که باید درون سطل آشغال می‌انداختید را به یک وسیله آشپزی مناسب و سالم تبدیل کنید. این ماهی‌تابه‌ها نشانی از تاریخ در خود دارند و به آشپزخانه شما شخصیت می‌دهند. پس از انجام تمام این مراحل سعی کنید از ماهی‌تابه به خوبی مراقبت کنید تا برای سال‌های طولانی کیفیت اولیه خود را حفظ کنند.

 

روش دوم

 

این روش برای ظروف چدن نو شما مناسب می باشد

ظروف چدنی شاید برای پخت و پز بهترین باشند ولی خوب تمیز نمی شوند و باقیمانده های غذا و روغن به مرور روی ظرف می مانند. برای حل این مشکل راه حلی وجود دارد که جالب است.

شما می توانید بدون اینکه روی ظروف چدنی خش بیندازید با استفاد ه از مقداری جو، این ظروف را تمیز کنید. به این صورت که در ظرف چدنی مورد نظر برای تمیز کردن، مقداری جو آماده بریزید و تا حدی آب اضافه کنید که جو، خمیری شکل بشود،

سپس با دست شروع به مالیدن این خمیر بر روی ظرف کنید، این کار را محکم انجام دهید. این خمیر روغن و باقیمانده های غذا که بر روی ظرف مانده است را تمیز می کند. می توانید بعد از تمیز کردن برای بهتر ماندن ظرف چدنی، آنرا به روغن دانه پنبه آغشته کنید.

 

منبع:

چیدانه

هواخوری

نظرات (1)

  1. مهدیس

مرسی مطلب جامه و کاملی برای چدن بود

  پیوست ها
اجازه مشاهده پیوست را ندارید
 
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library هاله ی خود را پالایش کنید

insert_link

local_library خود را باور کنید!

insert_link

local_library براي تست رنگ رژ لب آن را ...

insert_link

local_library بخارهايي که پوست را جوان‌مي‌کند