پنجشنبه, 04 خرداد 1391

آخرین بروز رسانی11:29:44 AM GMT

مطالب خواندنی چراغ دريايي اسکندريه يا فار

چراغ دريايي اسکندريه يا فار

فرستادن به ایمیل چاپ
فار يا چراغ دريائي اسكندريه جالب ترين وشايد سودمندترين عجايب هفتگانه دنياي باستاني فاروس يا فارا سكندريه بوده است .
200 (دويست )سال پيش از ميلاد مسيح ؛فرعون معروف مصر ؛بطلميوس فيلادلفوس در جزيره اي به نام فاروس در نزديكي بندر اسكندريه برج بزرگي ساخت كه بر فراز آن آتش فراوان شعله اي شب و روز روشن بود ؛ بر بدنه برج با خط برجسته اي جمله زير را نوشتند :
{هديه فرعون بطلميوس به خداياني كه وظيفه نجات دريانوردان را برعهده دارند.}
بنا به عقيده بسياري مورخان ؛برج افتخاري اين فرعون خير خواه در حقيقت نخستين چراغ دريائي در تاريخ جهان بوده است . بزبان ديگر مخترع چراغ دريائي كه جان هزاران هزار نفر دريانوردان را داده وميدهد همان بطلميوس فرعون بوده است.
بعدها واژه فار يا فاروس كه به معناي چراغ دريائي به كار رفت از نام همان جزيره فاروس اقتباس گرديد. برج دريائي اسكندريه تامدت ششصد سال در كمال استحكام برپا بود ودريا نوردان را راهنمائي ميكرد ؛در سال 400 بعد از ميلاد قسمتي از ان آسيب ديد وپس از آن نتوانست مانند سالهاي قبل بكار ادامه دهد . سرانجام در سال 375 بعد از ميلاد و بر اثر يك زمين لرزه شديد سرنگون و نابود گرديد .

افزودن نظر





قدرت گرفته از جی‌کامنت فارسی ، ترجمه و بازنویسی : سی‌ام‌اس فارسی

مطالب اتفاقی مرتبط

 


منبع این مطلب
سایت جامع آفتاب می باشد.

تمامی مطالب این مجموعه از وب سایت معظم  آفتاب اخذ شده است ..
برای مشاهده مطالب کامل تر این مجموعه میتوانید به این وب سایت مراجعه فرمایید.