سفره های مرسوم سمنان
- توضیحات
- دسته: استان سمنان
- بازدید: 439
سفرههاى مرسوم
ديگ امام چهارم (ع)
نزديکان بيمار شوربائى درست مىکنند که روضه امام چهارم را مىخوانند سپس شورباى بين حاضران تقسيم مىشود
حلواى حضرت زهرا (س)
اين حلوا در سالگرد وفات حضرت زهرا درست مىکنند و پس از روضهخوانى بين زنان حاضر تقسيم مىکنند.
وليمهٔ امام زمان (عج)
روز پانزدهم ماه شعبان منبرها را مزين و چراغانى مىکنند. (در خانهها) و شيربرنج مىپزند و مولودى مىخوانند و نقل و خرماه و شيرينى تقسيم مىکنند.
سفرهٔ شاهزاده قاسم
زنان براى رفع اختلاف خانوادگى اين سفره را مىاندازند، در سفره سفيد خرما و گل و شيرينى مىچينند و روضه مىخوانند و حاضرين با کشمش پلو پذيرائى مىشوند
سفره بىبى رقيه
در شبهاى زوج هفته اين سفره را مىاندازند شمعى روشن مىکنند و نان و خرما مىگذارند و روضه بىبى رقيه مىخوانند و پس از اتمام روضه نان و خرما بين حاضران تقسيم مىشود
سفره بىبى زينب
زنى که حاجتى دارد آش رشته مىپزد ملا روضه مىخواند سپس ديگ آش را به پاى سبز مىآورند با ملاقه آش رشته را بين خانمها تقسيم مىکنند
سفره بىبى حور و بىبى نور
اين سفره را براى هر حاجتى مىتوان انداخت، آش نذرى اين سفره را با مقدارى آرد و شکر درست مىکنند پس از پختن آنرا طبخ و دم مىکنند و صبح دو سه زن مؤمنه روى آنرا برمىدارند و در بشقاب بين بانوان تقسيم مىکنند
نظرات (0)