استفاده از مداد براي سايه روشن

براي ايجاد سايه روشن بايستي حتماً تسلط و مهارت لازم را براي كنترل وسيله طراحي داشته باشيد. وسيله كار شما هر چه باشد با كمي تمرين اوليه مي توانيد شناخت لازم جهت شروع كار را به دست آوريد. يكي از شيوه هاي تسلط بر مداد براي سايه روشن استفاده از كادر يا محدوده است. تعدادي كادر در اندازه هاي مختلف بكشيد (اندازه ها از 4 سانتي متر بيشتر نباشد) با پهناي نوك مداد، سطح يكي از كادرها را به طور يكدست و كامل رنگ آميزي كنيد و دقت كنيد كه هيچ فاصله يا خلل و فرجي در سطح آن به وجود نيايد. در كادر ديگر، (مشابه تصوير (3 ـ 5) فشار دستتان بر مداد را بسيار كم و حساس كرده و خاكستري ملايم و كم رنگي به وجود آوريد. هر قدر به طرف پايين كار مي آييد بر فشار مداد بيفزاييد اما سطح خاكستري همچنان منظم باشد. در كادر ديگر مشابه همين تمرين را انجام دهيد. با اين تفاوت كه خاكستري روشن را از گوشه بالاي سمت چپ شروع كنيد، حركت دستتان مورب باشد و باز هم تأكيد مي كنيم كه هيچ فاصله و بي نظمي در تكرار و ترسيم نباشد. پهناي نوك مداد در اين مورد به شما بيشتر كمك مي كند. حركت دستتان در كادر سوم حالتي منحني خواهد داشت. همين حركت را به طور وارونه در كادر بعد تكرار كنيد و همچنان سعي كنيد كه تيرگي و روشني متغيري در سطح كار حاكم باشد.

در پنجمين كادر، حالتي گرد و مدور در حركت مداد ايجاد نماييد. حركت دستتان در اين مرحله فرمي شبيه خطهاي فرفري بسيار بسته و در هم ترسيم مي كند. خطوط در اينجا نه در كنار هم ،بلكه بر روي هم تكرار مي شوند بدون اينكه هيچ قسمتي سفيد يا خالي به نظر برسد. چنانچه اين تمرين با دقت و حوصله انجام گيرد، سايه بسيار لطيف و حساسي به وجود مي آيد كه در بسياري از موارد كاربرد و استفاده دارد. فشار نوك مداد بر سطح كاغذ بسيار نرم و آرام است. به عنوان تمرين هم از نوك مداد و هم از پهناي آن استفاده نماييد.

مدلي ساده بارنگ روشن و سطوح صاف و يك دست انتخاب كنيد. (مثل تخم مرغ، سيب، توپ سفيد و...) مدل را برسطح سفيد در حالتي قرار دهيد كه نور و سايه هر دو بر روي آن قابل مشاهده باشد.

ابتدا طرح را كم رنگ بر روي كاغذ بكشيد. بهتر است اندازه طرح، كمي كوچكتر از سوژه اصلي باشد. سپس با سايش مداد بر روي كاغذ سطح خاكستري يك دست و كم رنگي به وجود آوريد. اين سطح خاكستري به تدريج بايد در قسمت هاي روشنتر محو شود. با مشاهده دقيق مدل، دوباره سطح خاكستري تيره تري را در قسمت هايي كه سايه هايي نسبتاً تيره دارند ايجاد نماييد. باز هم با كم كردن تدريجي اثر مداد، خاكستري اين مرحله را در خاكستري مرحله قبل حل كنيد. از آنجا كه در ابتدا گفتيم سوژه اي با رنگ روشن انتخاب كنيد،ممكن است كار شما در اين مرحله به پايان برسد. در غير اين صورت خاكستري هاي تيره تر را مرحله به مرحله به طرح اضافه كنيد تا تصوير تكميل شود.

نكات مهم: از تيره كردن بيش از حد تصوير، به خصوص در مراحل اوليه كار، خودداري كنيد.

هيچ گاه از درجه "سياه مطلق" مداد طراحي استفاده نكنيد. رنگ سياه طرح را از بين مي برد. به هنگام سايه زدن، از گوشه بالاي سمت چپ تصوير آغاز كرده و به تدريج در گوشه پايين سمت راست، طرح را به پايان برسانيد. براي جلوگيري از لكه هاي كثيف،سائيدگي و محو شدن اثر مداد، هميشه تكه اي كاغذ سفيد زير دست خود بگذاريد. مراقب آن باشيد كه بين درجات خاكستري "مرز مشخص و بريدگي" به وجود نيايد و خاكستريها به تدريج در هم حل شوند.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library استفاده ازسنگ پا برای پوست برداری دست

insert_link

local_library براي تست رنگ رژ لب آن را ...

insert_link

local_library نكات مهم آرایشی براي عروس خانمها

insert_link

local_library آرايش براي پنهان كردن لكه ها و جوش‌ها