باغ سیستماتیک

باغ سیستماتیک  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
شناخت و طبقه بندی هزاران گونه گیاهی در جهان کاری است بسیار مشکل که نیاز فراوانی به شناخت دقیق گیاهان و نظم دادن به آنها و ایجاد یک سیستم رده بندی دقیق و قابل درک برای مردم را دارد تا بتوان به کمک آن در این مجموعه عظیم گیاهی به راحتی به اهداف اصلی خود یعنی شناخت و معرفی گونه های گیاهی دست یافت. 
طبقه بندی و نظم دادن به عالم وسیع و عظیم گیاهی دارای تاریخچه ای بسیار کهن است که به سده های قبل از میلاد مسیح باز میگردد. یکی از مشهورترین و مهمترین فلاسفه و طبیعی دانهای قبل از میلاد تئوفراست (Theophrastus) یونانی است. او بیش از ۵۰۰ گونه از گیاهان محیط اطراف خود را شناسایی و معرفی نمود. تئوفراست گیاهان را به گروههای درختی، درختچه ای، علفی، میوه ها و غلات تقسیم کرد. 
بسیاری از اندیشمندان وی را پدر علم گیاهشناسی نامیده اند. از مشهورترین گیاهشناسان بعد از میلاد کارل لینه (Carl Linnaeus) است. او را بزرگترین گیاهشناس قرن هیجدهم و پدر علم گیاهشناسی جدید نام نهاده اند. 
با توجه به ارزش و اهمیت شاخت دقیقتر و آسانتر گونه های مختلف گیاهی و نیز به خاطر سهولت دسترسی به آنها معمولا در باغهای گیاهشناسی معروف جهان قطعه ای به نام باغ سیستماتیک در نظر می گیرند. باغ سیستماتیک مجموعه ای است از تیره ها، جنسها و گونه های گیاهی که با نظم خاص و بر اساس سیستمهای رده بندی متداول کاشته و نگهداری می شوند. 
این كلكسیون مسا حتی بالغ بر ۸ هکتار از باغ گیاهشناسی ملی ایران به خود اختصاص داده است. این قطعه به قطعات کوچکتری تقسیم گردیده که در هر یک از آنها یکی از تیره های گیاهی معرفی می شود. این مجموعه از تنوع وسیعی برخوردار است و گونه های مختلف گیاهی اعم از زینتی، دارویی، صنعتی، آبزی و غیره را به نمایش گذاشته است.با در نظر گرفتن تنوع فراوان گونه های گیاهی در جهان و موقعیت اقلیمی باغ گیاهشناسی , تا کنون بیش از ۸۰ تیره، ۲۰۰ جنس و مجموعا ۵۰۰ گونه گیاهی در قطعات این کلکسیون مستقر گردیده اند وهمه ساله بر تعداد آنها افزوده می شود.
 
 
 
  باغ گیاه شناسی ملی ایران

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید