ناحیه زاگرس

 
 
 
  ناحیه زاگرس  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
یكی از قطعات باغ گیاهشناسی ملی ایران كلكسیون گیاهی حوزهٔ رویشی زاگرس است كه زیر مجموعه ای از ناحیهٔ رویشی ایرانی – تورانی است.. این كلكسیون در واقع نمایندهٔ رستنی های معرف و مهم سلسله جبال زاگرس است. هدف از ایجاد این قطعه اهداف آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان، اهداف تحقیقاتی برای محققینی كه روی گیاهان این قطعه كار می كنند، مطالعه در زمینه عكس العمل گیاهان و رفتارهای زیستی آنها و داشتن كلكسیونی از گیاهان به صورت زنده می باشد. 
مساحت این قطعه حدود ۳ هكتار است. چند تپه مصنوعی در این قسمت ساخته شده كه مرتفع ترین آنها ۱۰ متر ارتفاع دارد. راههای ارتباطی و پیاده روها با استفاده از سنگهای مختلف احداث گردیده اند. جهت تامین نیاز آبی گیاهان كاشته شده، سیستم آبیاری شامل روشهای بارانی و دستی می باشد. 
با توجه به این كه پوشش گیاهی كوههای زاگرس عمدتا جنگهای بلوط می باشند سه گونه بلوط شاخص این جنگلها شامل: 
Quercus brantii، Q. libaniiو Q. infectoria بر روی تپه های ایجاد شده كشت گردیده اند. 
به علاوه گونه هایی از جنس بادام (Amygdalus)، بنه (Pistacia)، زالزالك (Crataegus)، گلابی وحشی (Pyrus)، بارانك (Sorbus)، سماق (Rhus) و ارغوان (Cercis) نیز در این قسمت كاشته شده اند. مجموعه گونه های كاشته شده حدود ۵۰ گونه می باشد و سعی بر این است كه علاوه بر حفظ و نگهداری ین قطعه بر غنای گونه های آن افزوده شود.
 
 
 
  باغ گیاه شناسی ملی ایران