کنف

کنف  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● خصوصیات گیاهی: کنف از گیاهان لیفی است که در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم از پوست ساقه جهت تهیه الیافت کشت می گردد ، هر چند که دانه کنف نیز جهت روغن گیری قابل استفاده است . 
کنف با نام علمی Hibiscus cannabinus L. گیاهی است یکساله از تیره پنیرک (Malvaceae) 
میوه کنف بصورت کپسول است . 
سازگاری: کنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یک فصل رشد بدون یخبندان حداقل ۲۰۰ روزه نیاز دارد . 
کنف ما هیتا گیاهی کوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز کمتر از لوبیا روغنی است . 
نیاز کنف به آب زیاد است . 
کنف به شوری خاک نسبتاً مقاوم است . 
● تناوب زراعی: کنف از گیاهانی است که حاصلخیزی خاک را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاک را ضعیف می سازد . 
● از تناوبهای مناسب کنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود : 
▪ شبدر ـ ذرت ـ کنف ـ آیش 
▪ شبدر ـ کنف ـ گندم 
▪ کنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش 
● کود شیمیایی: حدود ۹۰ کیلو ازت ، ۱۴۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم اکسید فسفر و در صورت ضرورت ۱۰۰ کیلوگرم اکسید پتاسیم برای هر هکتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از کل ازت را قبل از کاشت و بقیه را بصورت سرک و ۱ تا ۵/۱ ماه بعد از سبز شدن به خاک داد . 
● تاریخ کاشت: حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر کنف حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است . 
عامل دیگری را که می بایستی در انتخاب تاریخ کاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشک در اول پائیز است . 
● آفات و امراض: آفتی اختصاصی برای کنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور کلی آفات کنف با پنبه مشترک است
 
 
 
  کشاورزی