چگونه خواب هاي خود را به خاطر بياوريم؟

برای به خاطر آوردن خوابهای که می بینیم چه باید بکنیم

اگر شما از آن دسته افراد هستيد كه كلا خواب هايتان را به ياد نمي آوريد، روياهاي آگاهانه خود را نيز به خاطر نخواهيد آورد، اما نبايد فراموش كرد كه سعي در به ياد آوردن خواب، نقطه شروعي است براي شناخت نيمه تاريك زندگي.


در هر صورت آگاهي از آنچه به هنگام خواب در ذهن انسان مي گذرد حداقل براي خود او مي تواند بسيار جالب و حتي مفيد باشد، در اينجا به مواردي اشاره مي كنيم كه به شما كمك مي كند تا بتوانيد از خوابهاي خود آگاه شويد.

براي تشخيص ماهيت خواب خود در لحظه وقوع، بايد با سبك خوابتان آشنا شويد. قبل از اينكه وقت خود را صرف كار بر روي روش هاي مقايسه انواع خواب هاي قابل كنترل بكنيد، بايد قادر باشيد كه حداقل يكي از خواب هايي را كه در طول شب مي بينيد به ياد آوريد.

زياد خوابيدن اولين قدم مثبت براي به يادآوردن خواب است. اگر به منظور استراحت كردن مي خوابيد، براي به يادآوردن خواب هايي كه خواهيد ديد خيلي آسانتر مي توانيد تمركز كنيد. به علاوه اگر استراحت كافي داشته باشيد، به راحتي حاضريد مقداري از وقت نيمه شب خود را صرف يادداشت كردن خواب هايتان كنيد.

از فوايد زياد خوابيدن اين است كه باعث مي شود بتدريج خواب هاي طولاني تري ببينيد كه با گذشت شب به مرور فاصله بين آنها نيز كمتر خواهد شد.

اولين خوابي كه در هر شب مي بينيد، كوتاهترين خواب است و معمولا 10 دقيقه طول مي كشد. بطور متوسط پس از گذشت هشت ساعت خواب معمولي، مجموع طول زماني خواب هايي كه مي بينيد به 45 دقيقه تا يك ساعت خواهد رسيد.

همه ما شب ها به طور متوسط هر 90 دقيقه يك خواب مي بينيم. اشخاصي كه فكر مي كنند اصلا خواب نمي بينند، در واقع هيچ وقت خواب هايشان را به ياد نمي آورند. ممكن است شما در 90 دقيقه حتي بيشتر از يك خواب هم ديده باشيد، اما بيدارشدن هاي پي در پي باعث فراموش كردن آنها شده باشد.


خواب هاي خود را يادداشت كنيم


اين واقعيت كه تنها وقتي بلافاصله از خوابي بيدار مي شويم آن را به ياد مي آوريم، بين محققين خواب و رويا امري پذيرفته شده است. اگر مجددا بخوابيم مرحله ديگري از آن خواب را خواهيم ديد.


اگر براي به خاطر آوردن خواب هايتان تمرين و تلاش مي كنيد، بد نيست كه يك دفتر يادداشت روزانه داشته باشيد. اين دفتر را دم دست و در كنار تخت خود بگذاريد، هر خوابي را كه به ياد مي آوريد در آن يادداشت كنيد، حتي اگر فقط بخش هايي از آن را به خاطر داريد.

در ابتدا كليه خواب هاي جالب، تكه تكه يا كامل ... همه را يادداشت كنيد. حتي اگر تنها چيزي كه از يك خواب به ياد مي آوريد يك چهره يا يك اتاق باشد، آن را هم در دفتر بنويسيد.

وقتي نصف شب از خواب بيدار مي شويد و خوابي را كه ديده ايد به ياد مي آوريد، همان لحظه آن را در دفتر خود بنويسيد؛ در غير اين صورت ممكن است صبح يا ديگر چيزي از آن خواب يادتان نباشد يا يك سري جزئيات مهم و جالب مربوط به آن را فراموش كنيد.

اگر خواب شما طولاني بود و حوصله نداشتيد مثلا در ساعت 3 نيمه شب آنرا به طور كامل بنويسيد، فقط نكته هاي مهم و كليدي را يادداشت كنيد. به اضافه اينكه محتويات ديالوگ هايي را كه در خواب شما بوده دقيقا بنويسيد، زيرا لغات جزو مواردي هستند كه به آساني و در مدت زمان كوتاهي فراموش مي شوند.

قبل از اينكه بخوابيد اين مسئله را به خودتان ياد آوري كنيد كه مايليد بعد از ديدن يك خواب كامل بيدار شويد و حتما آنرا به خاطر آوريد، اين تنها چيزي است كه به شما در به ياد آوردن خواب هايتان كمك خواهد كرد.

اين كار دقيقا مشابه اين است كه يادتان مي ماند هر صبح در ساعت معيني از خواب بيدار شويد. به علاوه اين امر باعث مي شود كه خواب هاي جالب و با معني تري ببينيد.



سرويس خودكار پاك كننده در مغز


به نظر مي رسد مغز انسان يك پاك كننده خودكار دارد كه باعث مي شود به خاطر آوردن روياهايي كه در خواب مي بينيم نسبت به روياهاي بيداري، مشكل تر باشد. بنابراين زماني كه خوابتان را به ياد داريد، فورا آن را يادداشت كنيد.

دليل اصلي فراموش كردن خواب اين است كه اصولا افكار انسان براي جلب توجه و تمركز فرد با هم رقابت مي كنند و با دخالت خود باعث مي شوند خوابي را كه ديده است، فراموش كند. بنابراين سعي كنيد اولين فكرتان به محض بيدار شدن اين باشد : "چه خوابي مي ديدم ؟ "




بازهم راجع به روش ثبت خواب


قبل از اينكه نوشتن خوابتان را شروع كنيد، آنرا يك بار در ذهنتان مرور كنيد. در همان مكان و حالتي كه بيدار شده ايد باقي بمانيد و اصلا به مسائل روز خود فكر نكنيد. ارتباط خود را با هر موقعيتي كه در حال تجربه اش بوديد كماكان حفظ كنيد : حالت، احساس، تكه هاي تصاوير و ... ، سعي كنيد با آنها يك داستان بسازيد.


وقتي يك صحنه را به ياد آورديد به صحنه قبلي و قبل تر آن نيز فكر كنيد و سعي كنيد آنها را هم به خاطر آوريد و خوابتان را از ابتدا به انتها دوباره زنده كنيد. اگر بعد از چند دقيقه فكر كردن تنها چيزي كه به ياد آورديد تنها يك صحنه بود آن را نيز يادداشت كنيد.

اگر هيچ چيز به يادتان نيامد سعي كنيد خوابي را كه ممكن است ديده باشيد، حدس بزنيد و تصور كنيد. احساس فعلي تان را يادداشت كنيد و ليستي از نكات مهم مرتبط با آن حس خاص تهيه كنيد و از خودتان بپرسيد : " آيا من خوابي راجع به اين موضوع ديده ام؟ "

حتي اگر در تختخواب هيچ چيز يادتان نيايد، اتفاقات يا صحنه هايي كه در روز مي بينيد ممكن است يادآور چيزهايي باشد كه شب قبل در خواب ديده ايد. آماده باشيد به محض اينكه چنين اتفاقي رخ داد، به آن توجه كنيد و آنچه را به خاطر آورديد يادداشت كنيد.

اگر جزو آن دسته افراد هستيد كه خوابتان سنگين است و امكان ندارد كه بعد از اتمام يك رويا از خوابي عميق بيدار شويد، سعي كنيد يك ساعت زنگ دار را براي زماني كه فكر مي كنيد در آن هنگام مشغول خواب ديدن هستيد، تنظيم كنيد. از آنجا كه وقفه بين خواب ها تقريبا 90 دقيقه است، طبيعتا ساعت مناسب براي اين كار، يك مضرب 90 از ساعت خواب شما خواهد بود.

در آخرين دقايق خواب بيدار شويد
سعي كنيد آخرين دقايق خوابتان را مورد هدف قرار دهيد و ساعت را براي 4.30 ، 6 و يا 7.300 ساعت بعد از ساعتي كه به خواب مي رويد تنظيم كنيد. يك بار ديگر تاكيد اين نكته لازم است : "وقتي بيدار شديد از جايتان تكان نخوريد، قبل از هر چيز به اين كه چه خوابي ديده ايد فكر كنيد و بعد آن را يادداشت كنيد."

به اين منظور كه هدفتان را فراموش نكنيد و به عمق خواب هايتان نزديك شويد، دفتر يادداشت رويا هايتان را شب ها در تخت مرور كنيد.

اينكه ياد بگيريم چگونه روياهايمان را به خاطر آوريم، ممكن است در ابتدا سخت به نظر برسد، اما اگر پشتكار داشته باشيد حتما موفق خواهيد شد و به جايي مي رسيد كه هر شب 4 خواب و يا حتي تعداد بيشتري از خواب هايي كه آن شب ديده ايد را به ياد آوريد.

واضح است كه وقتي به چنين مرحله اي رسيديد، ديگر لازم نمي بينيد كه همه خواب هايتان را يادداشت كنيد و تنها خواب هاي معني دار و مهم را در دفتر بنويسيد. هر چه بيشتر با سبك خواب هايتان آشنا شويد، به ياد آوردن آنها ساده تر خواهد بود.

جستجو در دنياي خواب هايتان را زماني كه هنوز در صحنه ذهن شما حضور دارند انجام دهيد تا پس از مدتي بتوانيد از نيمه ديگر زندگي كه غالبآ جز براي استراحت كاربردي ندارد، استفاده نماييد.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - دنیای پر رمز و راز خواب

insert_link

local_library هیپتونیزم چیست و چگونه رخ می دهد!؟

insert_link

local_library هاله ی خود را پالایش کنید

insert_link

local_library چگونه از شر "آما"های بدنتان رها شوید