لیمو شیرین (خواص)
- توضیحات
- دسته: تغذیه سالم
- بازدید: 753
«لیمو شیرین» را به فرانسوی Citron doux و بـه انـگلیسی Lemon و Sweet lime مـینامند.
|
● خواص ـ کاربرد
میوهٔ لیمو شیرین در مورد تبهای عفونی و یرقان مفید و همچنین خنککننده است و پوست لیمو شیرین و همچنین لیمو ترش برای معالجهٔ اگزما و جوش مفید است. جوشاندهٔ پوست آنها نیز برای تسکین سرفه و رفع سوءهاضمه نافع است.
از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی، سرد و خشک است و خواص آن اغلب مشابه لیموترش است.
افزون بر آن، ترشی ندارد و برای اعصاب مضر نیست.
● لیمو عمانی
لیمو عمانی، گونهٔ دیگری از لیمو ترش است، به انگلیسی Lime و درخت آن را Lime tree گویند.
درختی است از خانوادهٔ نارنج Rutaceac، نام علمی آن
Citrus aurantifolia (Christm) Swingle و مترادف آن C.medica var acida Hookk میباشد.
● ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در آب لیمو عمانی، سیتریک اسید وجود دارد.
اسانس روغنی آن شامل سیترال، لیمونن، لینالول، لینالیل استات، ترپینهئول و سیمن است.
در هر یک صد گرم لیمو عمانی خام بدون پوست، مواد زیر وجود دارد:آب ۸۹ گرم، پروتئین۷/۰ گرم، هیدراتهای کربن ۹ گرم، خاکستر ۳/۰ گرم، کلسیم ۳۳ میلیگرم، فسفر ۱۸ میلیگرم، آهن ۶/۰ میلیگرم، سدیم ۲ میلیگرم، پتاسیم ۱۰۲ میلیگرم، ویتامین A ۱۰ واحد بینالمللی، تیامین ۳۰/۰ میلیگرم، رایبوفلاوین ۰۲/۰ میلیگرم، نیاسین ۲/۰ میلیگرم و ویتامین C ۳۷ میلیگرم.
● خواص ـ کاربرد
میوهٔ لیمو عمانی خیلی ترش، خنککننده، اشتهاآور، ضدعفونی کننده، مقوی معده و مؤثر برای رفع عوارض کمی ویتامین C است.
در شبهجزیرهٔ مالا یا، برگهای لیمو عمانی را له میکنند و برای رفع سردرد روی پیشانی میگذارند.
جوشاندهٔ ریشههای لیموعمانی را برای قطع اسهال خونی میخورند.
عصارهٔ برگهای درخت لیمو عمانی مخلوط با عصارهٔ برگهای فوفل را برای معالجهٔ دل درد میخورند. در اندونزی آب لیمو عمانی در مصرف داخلی و خارجی برای معالجهٔ سرفه و سرماخوردگی به کار میرود.