نكات طلائي خانه داري 1

صداي زياد آبميوه گيري  

صداي زياد آبميوه گيري يا از متعادل نبودن صافي است كه بايد بازديد و يا تعويض شود و يا موتور خراب شده كه بايد از تعمير كار كمك بگيريد. 

 

علت حركت آبميوه گيري  

اگر در حين استفاده از آبميوه گيري، حركت مي كرد، بدين معناست كه صافي تعادل ندارد و يا محفظه ي آن پر شده است. 

 

خرابي صافي آبميوه گيري  

اگر آبميوه ي شما همراه با تفاله باشد ، نشانه ي آن است كه صافي آبميوه گيري خراب شده و بايد تعويض شود. 

 

علت داغ شدن آبميوه گيري  

اگر آبميوه گيري شما پس از روشن كردن خيلي سريع داغ شد، اين يك هشدار است كه مي تواند دو علت داشته باشد، محور موتور درپوشها لقي دارد و يا اينكه موتور نيم سوز شده است. حتماً از يك تعمير كار كمك بخواهيد. 

   

استفاده ي درست از آبميوه گيري  

 اگر ميوه هسته دارد، ابتدا هسته ها را از ميوه خارج كنيد؛ در غير اين صورت هسته ها مانع چرخش موتور يا تيغه هاي دستگاه مي شوند. در محفظه ي بالا بيش از اندازه ميوه نريزيد و مراقب باشيد تا بيش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار مي آورد و آن را مي سوزاند.در آبميوه گيريهايي كه صافي فلزي دارند، اگر فشار تفاله ها يا مقدار ميوه ي ريخته شده زياد باشد، صافي از حالت تعادل خارج مي شود و در نتيجه وقتي دستگاه را روشن مي كنيم، آبميوه گيري به حركت در مي آيد، براي جلوگيري از حركت دستگاه بايد تفاله ها را تخليه كرد و يا از مقدار ميوه ها كاست.هرگز موتور را درون آب فرو نبريد.قسمتهاي متحرك بالاي آبميوه گيري مثل درپوش و تيغه را پيش از روشن كردن دستگاه كاملاً در جاي خود محكم كنيد. پيش از خاموش كردن و ايستادن كامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نكنيد. 

 

يخچال را كجا قرار دهيم بهتر است؟  

 هرگز يخچال را در نزديكي اجاق گاز يا آبگرمكن قرار ندهيد، زيرا حرارت ناشي از پخت و پز اجاق گاز، باعث كاهش عمر دستگاه مي شود. به علاوه محل استقرار يخچال بايد بين 15 تا 20 سانتي متر از ديوار فاصله داشته باشد. 

 

تميز كردن فريزر  

سبزيجات، گوشت مرغ، ماهي و گوسفند، هر كدام را در طبقه ي مخصوص قرار دهيد. به تاريخ بسته‌ها دقت كنيد و مواد را بر اساس تاريخ مصرف آنها در دسترس بچينيد و مواد تاريخ مصرف گذشته را دور بريزيد. روي هر بسته ي جديدي كه در فريزر مي گذاريد تاريخ بزنيد. فهرستي از مواد موجود در فريزر تهيه كنيد تا راحت تر بتوانيد آنها را پيدا كنيد. 

   

تميز كردن يخچال  

ميوه ها و سبزيجات فاسد شده را دور بريزيد. تمام طبقات يخچال را در آوريد، ديوارها و طبقه ها را تميز كنيد. مواد شبيه به هم را در يك طبقه جاي دهيد. داروها و مواد تاريخ مصرف گذشته را دور بريزيد. 

 

تميز كردن دستمال آشپزخانه  

 براي تميز كردن دستمالها يا اسفنجهاي جرم گرفته ي آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتي در محلول آب و نمك خيس كنيد، تا سريع تر تميز شوند.

 

رفع بوي تخته ي نان  

وقتي گوشت ماهي و يا سبزيجات بودار را روي تخته ي نان بري خورد مي كنيد بوي آنها را به خود جذب مي كند براي از بين بردن بوي پياز , سير و يا ماهي يك ليمو ترش را از وسط نصف كرده روي سطح تخته بماليد و يا آنكه خميري از جوش شيرين و آب درست كرده و روي تخته گذاشته سپس آب بكشيد . 

 

رفع بوي نامطبوع سنگ كنار ظرف شوئي  

 با مقداري پوست ليمو ترش يا پرتقال مي توان در رفع بوي بد موفق بود . 

 

رفع بوي ظروف پلاستيكي  

براي از بين بردن بوي بد ظروف دردار و جعبه هاي پلاستيكي روزنامه ي مچاله شده را در داخل ظرف قرار داده و در را محكم ببنديد و بگذاريد تمام شب را به همان حال بماند. 

 

تميز كردن رنده  

براي تميز كردن رنده، مقداري نان خشك روي آن بماليد و سپس به راحتي آنرا بشوييد. 

 

 تميز كردن تخته آشپزخانه  

جهت پاكسازي تخته ي آشپزخانه كه معمولاً در اثر خرد كردن سبزي هاي مختلف رنگ مي گيرد، كافي است تخته هاي چوبي را با مقدار ي سركه شست و شو دهيد. 

 

ظروف و بوي نامطبوع غذا  

جهت از بين بردن بوي نامطبوع غذا از روي ظروف كافي است ظرف را در آب محتوي كمي سركه، مدتي خيس كنيد و سپس بشوييد. 

 

بوي پياز  

 جهت از بين بردن بوي پياز، مي توانيد دستان خود را قبل و بعد از پوست كندن پياز، به كمي سركه آغشته كنيد. 

   

تميز كردن غذا از قابلمه  

 براي تميز كردن غذا از قابلمه، آن پر از سركه كرده و بعد از نيم ساعت، قابلمه را با آب و مايع ظرفشويي به راحتي بشوييد. 

 

ضدعفوني كردن ظرفشويي آشپزخانه  

 براي ضدعفوني كردن سينك (ظرفشويي) آشپزخانه، از محلول هاي شيميايي استفاده نكنيد، به جاي آنها از محلول نمك استفاده كنيد تا علاوه بر رعايت نكات بهداشتي از آسيبهاي ناشي از مواد شيميايي روي بدن خودتان در امان باشيد. 

 

تميز كردن چربي روي اجاق گاز و ديوارهاي آشپزخانه  

براي اين منظور پارچه اي را در سركه خيس كرده ، روي آن بماليد . بهتر و آسان تر تميز مي شود . 

   

پاك كردن وسايل سفيد آشپزخانه  

براي تميز كردن وسايل سفيد آشپزخانه روي آنها را ابتدا با پارچه اي خيس، نم دار كنيد. بعد پودر زمين شوي را روي آن بريزيد و چند دقيقه صبر كنيد و اسكاچ بكشيد. اگر باز هم پاك نشد روي آن را مايع سفيد كننده بريزيد .

چاي رو ميشه با چند مدل چاي تركيب كرد كه از لحاظ طعم - عطر و رنگ چاي ايده آل بشه.- چاي ترجيحا الك شده باشه بهتره.- چاي خشك رو كه تو قوري ميريزيم كمي آب جوش بهش اظافه ميكنيم و بعد اون آب رو خالي ميكنيم تا غبار و گرد چاي جدا بشه.- ميشه كمي آب ريخت و چاي رو گذاشت دم بكشه كه اين عمل باعث مي شه چاي زودتر دم بكشه.- بر روي قوري چاي ميشه يك دستمال تميز انداخت تا چاي بهتر و سريعتر دم بكشه (كه بعد از دم كشيدن بايد اونو برداشت ).- ميشه به چاي جهت عطر دارشدنش هل - گل سرخ - برگ عطر چاي كه از خانواده ي گياه شمعداني هست اظافه نمود.- براي نگهداري چاي براي مدت طولاني, بعد از دم كشيدن ميشه چاي رو از صافي رد كرد و تفاله ي چاي رو جدا كرد و چاي صاف شده رو براي مدت طولاني با همون كيفيت اوليه نگه داشت.- در صورتي كه چاي به مرحله ي جوشيدن رسيد براي جلوگيري از طعم زمخت چاي ميشه بهش يك يا دو حبه قند اضافه كرد. زماني كه مي خواهيدچاي رو در استكان برزيد ميتوانيد در داخل استكان آب جوش بريزيد و بگردانيد تا باعث پايين آمدن دماي چاي نشود. 1ـ براي بررسي اينكه آيا روغن مانده در ماهيتابه هنوز قابل استفاده است يا نه، يك تكه نان سفيد داخل روغن بيندازيد، اگر نان، ذرات تيره رنگي را در اطراف خود ايجاد كند مشخص مي شود روغن قابل مصرف مجدد نيست، و در غير اينصورت هنوز قابل استفاده است. 

نحوه ي دم كردن چاي:  



چند نكته مفيد در مورد روغن  



2ـ هنگام استفاده ي مجدد از روغن قابل استفاده، براي رفع بوي غذاي قبلي در روغن، ميتوانيد 10 تا 12 شاخه جعفري درون روغن سرخ كنيد يا آنكه چند تكه سيب زميني خام را به مدت 15 دقيقه درون روغن ماهيتابه بيندازيد تا بو را به خود جذب كند. 

نگهداري دانه‌هاي ذرت  

دانه هاي ذرت را بايد هميشه در فريزر نگاهداري كنيد، به اين ترتيب، نه تنها تازه مي ماند، بلكه انجماد، از چروكيده شدن آن جلوگيري خواهد كرد. 

چسبيدن كيك به ديس  

پاشيدن شكر بر روي ديس رطوبت اضافي را به خود جذب مي كند و مانع چسبيدن كيك به ديس مي شود. 

گوشت نرم  



خشك شدن پنير  



نگهداري از موز  



شستشوي ميوه و سبزي  



جعفري سبز  



ميوه هاي كال  



تازه كردن ليمو ترش خشك  



نگهداري كيوي  



نگهداري طولاني مدت تخم مرغ  



خشك كردن پوست تخم مرغ  



روشي براي شستن بشقاب ها  



شستن فلاسك چاي  



تميز كردن قوري استيل  



اگر مي خواهيد گوشت سفت را نرم كنيد، روي همه ي قسمتهاي آن مخلوطي از سركه و روغن زيتون بماليد و بگذاريد مدت دو ساعت بماند، سپس بپزيد. براي جلوگيري از خشك شدن پنير، دستمالي را كه با سركه مرطوب ساخته ايد روي آن بپيچيد. نگهداري موز براي مدت طولاني امكان پذير نيست و اين ميوه در مدت زمان كوتاهي از بين مي رود . براي اينكه مدت زمان بيشتري بتوانيد اين ميوه را نگهداري كنيد بايد آن را درون كاغذ آلومينيومي بپيچيد و در يخچال بگذاريد . به اين ترتيب آن را براي زمان بيشتري حفظ خواهيد كرد. براي شستشوي ميوه و سبزي به هر ليتر آب يك قاشق جوش شيرين اضافه كنيد. اين عمل باعث ضد عفوني كردن و از بين بردن ناخالصيها مي شود. بعد از اينكه حدود 10 دقيقه سبزي و يا ميوه را در اين محلول قرار داديد آن را با آب سرد بشوييد. براي اينكه جعفري در غذايتان سبز باقي بماند، كافي است به محض آنكه مايع شروع به جوشيدن كرد، جعفري را به آن بيفزاييد. براي رسيدن موز، كيوي، گوجه فرنگي يا سيب كال از قرار دادن ميوه ها در مقابل تابش مستقيم آفتاب خودداري كنيد، چون باعث نرم شدن و حتي له شدگي آنها خواهد شد. ميوه را درون يك حوله يا پارچه ي تميز و مرطوب بپيچيد. سپس درون يك پاكت كاغذي يا مقوايي قرار دهيد. بزودي ميوه ي شما بدون آنكه له يا سياه رنگ شود، درون پاكت كاغذي مي رسد. ليمو ترش را در توري كوچكي قرار دهيد و در محيط خشك آويزان كنيد. نيم ساعت قبل از مصرف، آن را درون يك ظرف پر از آب سرد بيندازيد، تا مجددا" طراوت و تازگي خود را به دست آورد. با اين كار، ليمو ترش براي مدت بيشتري سالم مي ماند. براي نگهداري كيوي، آنها را در پاكت كاغذي بپيچيد و در يخچال بگذاريد. اگر كيويهايي كه تهيه كرده ايد تقريبا" كال و يا سفت هستند، آنها را در دماي معمولي آشپزخانه يا اتاق بگذاريد تا به مرور برسند . اين ميوه، خود يك غذاي رژيمي است و در عين حال مقدار قابل توجهي ويتامين C و مواد معدني، بخصوص پتاسيم دارد . اگر نياز داشتيد تخم مرغ را براي مدت طولاني نگهداري كنيد،‌ دقت كنيد كه هرگز تخم مرغ سالم را در فريزر قرار ندهيد، زيرا سرما حجم آنرا زياد كرده و مي شكند. زرده و سفيده را از پوست تخم مرغ خارج كرده ، قدري نمك به آن بيافزاييد و خوب بهم بزنيد و در فريزر يا طبقه ي بالاي يخچال نگهداري كنيد. سفيده تخم مرغ( البته بدون زرده) به حالت منجمد براي مدت يكسال قابل نگهداري است. خشك كردن پوست تخم مرغ، اهميت زيادي در نگهداري آن دارد زيرا رطوبت زياد، موجب فساد اين ماده غذايي مي‌شود. هرگز تخم مرغ را دركنار سبزيها و ميوه ها قرار ندهيد زيرا رطوبت موجود در سبزيها موجب فساد تخم مرغ مي‌شود قبل از اين كه شروع به شستن بشقاب ها كنيد، آنها را درون ظرف بزرگتري كه پر از آب كرده ايد ، قرار دهيد . سپس چند قاشق سركه به آب اضافه كنيد و چند دقيقه صبر كنيد تا سركه تمام چربي ها را به خود بگيرد، سپس بشقاب ها را بشوييد. ابتدا تفاله هاي چاي را از فلاسك خالي كنيد، سپس مقداري آب گرم در فلاسك ريخته، كمي مايع ظرفشويي به آن اضافه نموده و يك اسكاچ نرم داخل فلاسك بيندازيد، در آن را ببنديد و خوب تكان دهيد، تا تميز شود و بعد با آب گرم كاملا شستشو دهيد. اگر قوري شما جرم گرفته است ، قوري را پر از آب كنيد و ، مقداري آبليمو در آن بريزيد و روي اجاق بگذاريد تا بجوشد . قوري شما كاملاً تميز مي شود.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library نكات مهم آرایشی براي عروس خانمها

insert_link

local_library قوانين و مقررات بازي تنيس - 1

insert_link

local_library با ساخت یك قاب پرده ی ساده ، پنجره های خ

insert_link

local_library نكات مهم در شمع سازی