نكات طلائي خانه داري 2

پخت برنج براي خانم هاي كارمند:  

خانم هايي كه بيرون ازخانه كار مي كنند و وقتي ظهر به خانه مي آيند، فرصت پختن برنج را ندارند، و يا اين كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند ،مي توانند از اين روش كمك بگيرند: صبح يا شب قبل برنج را آبكش كنيد، البته كمي آن را خشك برداريد، سپس ته ديگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بريزيد و قابلمه را داخل يخچال قرار دهيد، ظهر برنج را كمي آب و روغن دهيد و آن را دم كنيد حالا تا سالاد را آماده كنيد، برنج هم دم كشيده است. 

 

 براي از بين بردن بوي سوختگي برنج  

1- يك تكه نان روي برنج قرار دهيد و موقع كشيدن، نان را برداريد.

2- يك عدد پياز را پوست كنده و در داخل برنج فرو كنيد پياز بوي سوختگي را بخود مي گيرد. 

 

آب برنج براي بچه ها  

 وقتي مي خواهيد برنج را آبكش كنيد يك ليوان از آب آن را برداريد و با يكي دو قاشق ماست مخلوط كنيد. اين آب برنج درصورتي كه شور نباشد براي بچه ها خيلي مفيد است. 

   

اگر برنج شما شور شد  

 اگر قبل از آب كش كردن برنج متوجه شديد، كه برنج شما شور شده است موقع آب كش كردن برنج آب بيشتر روي برنج داخل آبكش بريزيد . اما اگر بعد از آب كش كردن برنج متوجه شوري آن شديد ديگرچاره اي براي برطرف كردن شوري آن نداريد. مگر اينكه خورش را بي نمك درست كنيد. 

 

اگر برنج شما بي نمك شد  

اگربراثر فراموشي برنجتان بي نمك شد اصلاً نگران نباشيد، موقع كشيدن برنج مقدار مورد نياز نمك را با مقدار بسيار كمي آب و روغن مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد. با اين كار بي نمكي برنج شما رفع مي شود هرگز نمك را مستقيم در روغن نريزيد، زيرا نمك در روغن حل نمي شود. 

 

براي خوشمزه تر شدن شير برنج  

اگرمي خواهيد شير برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شير خيس كنيد. اين كار باعث مي شود كه شير برنج شما خوشمزه تر شود. 

 

براي خوشمزه تر شدن شويد پلو  

براي اينكه شويد پلوي شما خوشمزه تر شود مي توانيد از ادويه ي مخصوص پلو كه سبزرنگ است و ( در عطاري ها موجود مي باشد) استفاده كنيد بعد از آبكش كردن برنج كمي ادويه لابه لاي برنج بپاشيد. 

 

 از بين بردن بوي نامطبوع برنج  

اگر به هر دليلي برنج خشك شما بو گرفت برنج را روي يك سطح پهن كنيد. البته بايد حتماً در سايه باشد تا بوي نامطبوع برنج از بين برود. زيرا اگر برنج را جلوي نورآفتاب قرار دهيد باعث خرد شدن برنج مي شود و برنج حالت خود را از دست مي دهد و وقتي آن را داخل آب جوش مي ريزيد از هم پاشيده مي شود. 

 

بر طرف كردن بوي پياز از كارد  

اگر كارد شما بوي پياز مي دهد ، با كارد هويج را حلقه حلقه ببريد . با اين كار بوي پياز از بين مي رود. 

 

آيا ميدانيد كه آمونياك معجزه مي كند  

 هرگاه هنگام شستن ظروف ، چند قطره آمونياك درون آن بريزيد هر چربي از ظرف بلوري ، چيني ، فلزي و غيره پاك مي شود در ضمن آمونياك به پوست دست نيز در مقايسه با مواد پاككننده و شيميايي قوي ، آسيبي نمي رساند

 

 تميز كردن ظرفي كه در آن غذا سوخته است  

 اگرغذا به ته قابلمه چسبيده ، هرگز كارد، قاشق يا كفگير فلزي براي پاك كردن آن به كار نبريد. كافي است آن را از آب گرم پر كنيد و مقداري نمك نيز به آن اضافه كنيد. اگرغذا خيلي محكم به قابلمه چسبيده است ، مقداري سركه در آن بريزيد و بجوشانيد تا كاملاً پاك شود. 

 

  چند نكته در مورد ظروفي از جنس روي:  

 1- بعد از خريدن ظروف رويي ، قبل از استفاده ، مي توانيد داخل ظرف را آب بريزيد ، چند قاشق سركه اضافه كنيد و آن را چند دقيقه روي اجاق قرار دهيد تا بجوشد و بعد آب آن را خالي كرده و از ظرف استفاده كنيد، هرگز سياه نمي شود. 

 

2- اگر اين ظروف سياه شده ، براي تميز كردن آن از سيم ظرف شويي و صابون استفاده كنيد .

 

3- اگر اين ظروف بر اثر سرخ شدن يا پختن غذا سياه شده ، ظرف خالي را روي اجاق قرار دهيد و شعله را روشن كنيد . با اين كار تمام قسمت هاي سياه ظرف به صورت دود از ظرف خارج مي شود و ظرف شما كاملاً سفيد مي شود . به شرط اينكه بعد از خاموش كردن اجاق ، تا قبل از سرد شدن ظرف آب به آن نپاشيد. چون اين كار باعث سوراخ شدن ظرف مي شود. 

 

براي پاك كردن سس  

 براي پاك كردن لكه ي سس با پارچه ي تميزي كه درون آب سرد فرو ببريد، پاك كنيد و در صورت لزوم مقدار كمي از محلول آب و كف پودررختشويي را به وسيله ي يك اسفنج به آرامي روي آن بماليد و سپس با يك پارچه ي تميز و نم دار آن را پاك كنيد. 

 

تميز كردن كتري براي از بين بردن املاح آهكي  

 كتري را بامقدار مساوي آب و سركه پر كنيد و بگذاريد جوش بيايد. سپس آتش را خاموش كرده وبگذاريد تمام شب به همان حال بماند، كتري شماتميز خواهد شد. 

 

شستن ظروف  

هنگام شستن ظروف، چند قاشق غذاخوري سركه داخل آب بريزيد، سركه چربي ها را از بين برده، ظرفها را شفاف و درخشان خواهد كرد. 

 

دستگاه بخار پز درخانه:  

 براي ساختن اين دستگاه ، يك قابلمه را آب كرده و آبكشي روي آن قرار دهيد . سپس مقداري آب در قابلمه بريزيد(به ميزاني كه آبكش با آب برخورد نكند) حالا هر ماده اي را كه مي خواهيد بخار پز كنيد، روي آبكش قرار دهيد. اجاق گاز را روشن كنيد تا مواد غذايي شما بخارپز شود. 

 

 راهي براي بهتر رنگ دادن زعفران  

 براي اينكه زعفران شما بهتر رنگ بدهد مي توانيد از روش زير كمك بگيريد:درون يك استكان كوچك به مقدار مورد نياز زعفران ساييده بريزيد و دو قاشق غذا خوري آب جوش به آن اضافه كنيد. بعد از اينكه برنج را آبكش كرديد و داخل قابلمه ريختيد استكان حاوي آب و زعفران را در برنج فرو ببريد و دم كني را روي قابلمه بگذاريد. با دم كشيدن برنج ، زعفران هم دم مي كشد و بهتر رنگ مي دهد. 

نان و ضايعات 

 در ايجاد ضايعات نان، مردم 20 درصد، نانوايان 30 درصد و آرد مصرفي 50 درصد تأثير گذارند.خريد نان مازاد بر نياز روزانه، يكي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري كنيد؛ 

 

نان خوب  

نان خوب مستلزم داشتن آرد با كيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است؛نان خوب ناني است كه آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف كننده ي آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.همان گونه كه بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت؛(آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد)

 

نگهداري مطلوب از نان  

 قبل از سرد شدن كامل نانها، آنها را دسته نكنيد زيرا حرارت نان باعث كپك زدگي زودرس آن مي گردد. انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدن زودرس، تسريع در كپك زدگي، تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد؛ نان سرد شده را نيز در پلاستيك دربسته بگذاريد. قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي‌نمايد، قبل از سرد شدن كامل، نان را دسته نكنيد. نان سرد شده را نيز در سفره در بسته نگهداري نماييد،ناني كه پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود. 

 

كپك زدگي نان  

چيدن نان هاي داغ بر روي هم، كپك زدگي را تسريع، فساد زدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي كند. 

 

خيار  

 خيار مرغوب داراي رنگ سبز تيره است و فاقد هر گونه صدمه ديدگي، لِـهيدگي و گودافتادگي است. چروكيده شدن و رنگ زرد نشانه ي نامطلوب بودن آن است. خيار را براي نگهداري بايد در لفافه هاي پلاستيكي (سلوفان) محكم پوشاند و در قسمت انتهايي يخچال قرار داد. مدت نگهداري اين خيارها به صورت تازه حدود يك هفته است. 

 

تربچه  

تربچه هاي مرغوب داراي برگ سبز پررنگ هستند. برگ هاي آن ها آبدار و تميزند و همچنين بايد از صدمه ديدگي، لهيدگي يا لكه دار بودن عاري باشند. براي نگهداري بايد تربچه ها را در كيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا كيسه ي فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار داد. در اين حالت تربچه ها به مدت يك هفته تازه مي مانند. 

 

بادمجان  

 بادمجان بايد مرغوب، يكنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم مالش دهيم صداي تيزي به گوش مي رسد) و داراي رنگ بنفش تيره باشد. چروكيدگي علامت پيري محصول است. بادمجان را براي نگهداري در كيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا كيسه ي فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار دهيد كه در اين حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند. 


لوبيا سبز  

 لويبا سبز مرغوب داراي رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پيري محصول است. پژمردگي نيز از مرغوبيت محصول مي كاهد. براي نگهداري لويبا سبز، آن را در كيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا كيسه ي فريزر) قرار دهيد و سپس در طبقات پايين يخچال نگهداري كنيد؛ در اين حالت لويبا سبز حدود يك هفته تازه مي ماند. در صورت بالا بودن كيفيت لويباي خريداري شده، مي توان آن ها را در سبدهاي سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداري كرد. 

 

قارچ  

 قارچ بايد سفيد ، يكنواخت، سالم و پايه ي آن به كلاهك به طور كامل چسبيده باشد؛ قارچ هاي آسيب ديده لكه دار، ترك خورده، پلاسيده و تغيير رنگ داده مرغوب نيستند. تا حد امكان سعي كنيد از قاچ هاي تازه استفاده كنيد، زيرا قارچ بعد از چيدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست مي دهد، ليكن چنانچه مجبوريد آن را نگهداري كنيد، قارچ ها را در پاكت كاغذي در يخچال قرار دهيد و به مدت حدود 3 روز نگهداري كنيد. 

 

نگهداري پيازها  

براي نگهداري پيازها نبايد از يخچال استفاده كرد. پيازها را در كيسه ي پلي اتيلن (نايلكس يا كيسه فريزر) كه داراي تعدادي سوراخ باشد قرار دهيد و در محل خنك تا زماني كه نياز داريد، نگهداري كنيد. 

 

پياز  

پيازها به رنگ هاي مختلف از جمله سفيد، زرد، صورتي و قرمز در بازار مشاهده مي شوند. در بين انواع پياز با رنگ هاي مذكور، پيازهاي صورتي (نسبتاً) و قرمز (بيشتر) به دليل رطوبت كم، عطر و طعم بالا براي نگهداري مناسب هستند؛ و پيازهاي سفيد و زرد به دليل رطوبت بالا و احتمال كپك زدگي، همچنين عطر و طعم كم و به دليل فرّار بودن تركيبات معطر، براي نگهداري مناسب نيستند. براي نگهداري بايد از محل خشك و خنك استفاده شود تا پياز شروع به رويش و سبز شدن نكند. 

 

زنده كردن كاهو و كرفس پلاسيده  

كمي آبليمو در آب سرد ريخته سپس كاهو و كرفس را در آن خيس كرده و چند ساعت درون يخچال قرار دهيد، تا تازگي خود را به دست آورد. 

 

تلخي سير  

سيررا هرگز زياد سرخ نكنيد ؛ زيرا طعم تلخي پيدا مي كند. كافي است فقط كمي تفت بدهيد 

   

طعم تازه سبزي فريز شده!  

سبزي را داخل كيسه فريزر گذاشته و فريزر كنيد و موقع استفاده،آنرا از فريزر خارج كرده و قبل از آب شدن يخ آن، سبزي را رنده كنيد، هم ريز مي شود و هم طعم سبزي تازه را مي دهد. 

 

نگهداري طولاني مدت گوجه فرنگي  

براي نگهداري، پس از انتخاب گوجه فرنگي مناسب و رسيده، آن ها را در كيسه‌هاي نايلكس يا كيسه ي فريزر بگذاريد؛ سپس آن را در قسمت زيرين يخچال جاي دهيد. گوجه فرنگي در شرايط مطلوب تا يك هفته تازه خواهد بود. 

   

رفع پوسيدگي سيب زميني  

اگر سيب زميني خام شما بر اثر گذشت زمان يا هر علت ديگر نرم و پلاسيده است ، آنها را به مدت نيم ساعت درون آب سرد بريزيد . دوباره سفت شده و تازگي خود را باز مي يابند. 

   

رسيده شدن هلوي نارس  

اگر مي خواهيد هلوي كال به سرعت رسيده شود ، هلوها را در جعبه اي كه با روزنامه آن را پوشانده ايد ، قرار دهيد . به اين ترتيب گازهاي متصاعد خارج نشده و باعث رسيدن سريع هلو مي شود . 

 

آب ميوه منجمد  

اگر مي خواهيد از آب ميوه اي استفاده كنيد كه در آن فصل وجود ندارد، مي توانيد در فصلي كه آن ميوه وجود دارد، آن را ذخيره كنيد. به اين صورت كه آب ميوه مورد نظر مانند ليمو ترش يا شربت نعناع و يا آب نارنج را درون قالب يخ ريخته تا ببندد. سپس آن را از قالب جدا كرد و درون كيسه پلاستيكي قرار دهيد و داخل فريزر نگهداريد تا در زمان مورد نظر يكي از اين قالب ها را درون ليوان شربت بيندازيد و از آن استفاده كنيد. 

 

آب كردن يخ خوراكي منجمد شده  

 براي آب كردن يخ خوراكي منجمد شده، آنها را در يخچال بگذاريد. اين كار علاوه بر اينكه باعث مي شود مواد غذايي با سرعت كمتري از حالت انجماد خارج شده و سلامت مواد غذايي بيشتر شود، در انرژي مصرفي توسط يخچال نيز صرفه جويي خواهد كرد. 

   

كپك زدن مربا  

   بكي از دلايل كپك زدن مربا آن است كه كاملاً پخته نشده است. اگر مرباي شما كپك زده يك لايه از روي آن را با قاشق برداريد. و بقيه مربارا دوباره بپزيد. هنگام تهيه مربا، از قاشق چوبي استفاده كنيد.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library نكات مهم آرایشی براي عروس خانمها

insert_link

local_library قوانين و مقررات بازي تنيس - 2

insert_link

local_library تاریخچه پینت بال 2

insert_link

local_library paintball چیست ؟ 2