آیا می‌دانید زردچوبه چیست؟

 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● كلیات گیاه شناسی
زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل بارتفاع حدود یك متر و نیم كه دارای ساقه متورمی است . گلهای زردچوبه بصورت سنبله و برنگ سبز مایل به زرد می باشد .
زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید . از كنار بگهای غلاف در قاعده ساقه ،شاخه های كوچك و ساتوانه ای شكل ضخیمی خاج می شود كه بصورت مورب در زمین فرو رفته و هر یك ایجاد ریشه می كنند و مرتبا پایه های جدیدی بوجود می آروند .
قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است كه پس از خارج كردن از زمین تمیز كرده و رشه های آنرا جدا می كنند و در آب جوش قرار یم دهند و پس از تیمز كردن بمدت چند روز آنرا خشك می كنند .
زردچوبه رنگ زرد یا خاكستری مایل به قهوه ای درد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است
‌● تركیبات شیمیایی:
زردچوبه دارای اسانسی مركب از اسیدهای والرینیك ، كاپرلیك و فلاندون می باشد و همچنین دارای سابی نین ، سینئول ، بورنئول و الكل تورمرول و ماده كوركومین می باشد كه رنگ زرد زردچوبه بعلت خمین ماده كوركومین می باشد.
● خواص داروئی:
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشك است و برای استفاده درمانی می توان آنرا مانند چائی دم نمود و استفاده كرد البته جدیدا در بازار كانادا و آمریكا كپسول آن هم به بازار آمده است :
● زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است :
۱)گرفتگی و انسداد صدا را باز می كند و برای تمیز كردن كبد بكار می رود .
۲)مخلوط یك قاشق غذا خوری زردچوبه و یك قاشق انیسون و سركه برای درمان یرقان مفید است .
۳)برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید .
۴)زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریكا از آن بدین منظور استفاده می كنند كه می توان از سه فنجان دم كرده زردچوبه در روز و یا مقدر ۲ كپسول سه بار در روز استفاده كرد.
۵)برای خشك كردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشك زردچوبه را روی آنها ریخت.
۶)زردچوبه بادشكن ، تصفیه كننده خون ، تب بر ، محرك و انرژی زا می باشد .
۷)زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است .
۸)خانم هائیكه عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده كنند .
۹)از زردچوبه برای درمان كمر درد ، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می شود .
۱۰)برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم كرده زردچوبه استفاده كنید .
۱۱)زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بكار می رفته است .
۱۲)برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم كرده و آنرا قرقره كنید .
۱۳)تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است كه زردچوبه از سرطان جلوگیری می كند بنابراین حتماسعی کنید در غذاها از زرد چوبه استفاده کنید.
● مضرات :
با تمام مزایای گفته شده باید اشاره كرد كه زیاده وری در زردچوبه برای قلب مضر است ولی البته اگر آنرا با لیمو ترش استفاده كنید اثرات مضرآنرا خنثی می سازد