باورهای جهانی درباره پیدایش حیات اولیه

باورهای جهانی درباره پیدایش حیات اولیه  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
پیدایش حیات از جمله بحث برانگیزترین و در عین حال پیچیده ترین مباحث تاریخی بوده است که به عقیده بسیاری از نظریه پردازان، دانش بررسی آن هنوز در ابتدایی ترین مراحل است حال آنکه این مسئله و دانش بررسی آن قدمتی به درازای تاریخ دارد. به گزارش مهر، طی قرون گذشته باورهای علمی و رایجی میان جوامع مختلف درخصوص چگونگی پیدایش حیات شکل گرفته است. ارائه فرضیه هایی همچون پیدایش حیات به صورت آنی، تدریجی، مبتنی بر مواد شیمیایی و نظایر آنها در بیش از یک قرن گذشته رنگ و بوی جدی به خود گرفته و از ابعاد گوناگونی مورد بررسی قرار گرفته اند.
با این حال پذیرفته ترین فرضیه ای که در این زمینه مورد قبول بسیاری از گروههای علمی و تحقیقاتی قرار گرفته، فرضیه ای است که مبنای کاملا علمی داشته و در آن آغاز حیات از مولکولهایی در ۴ میلیارد سال پیش عنوان شده است.پیشگامان این عرصه کسانی نبوده اند جز استنلی میلر و اسپگمن که توانستند در محیطهای آزمایشگاهی پیدایش حیات در ۴ میلیارد سال پیش را به نوعی شبیه سازی کنند. دانشمندان دریافته اند که عناصری نظیر اسیدهای آمینه آلانین و لوسین و چند مورد دیگر در حقیقت مولکولهای اولیه و پایه گذار پیدایش حیات بوده اند.دانشمندانی نظیر استنلی میلر در بررسهای خود دریافته اند در دورانی نزدیک به ۴ میلیارد سال پیش جو زمین از انبوهی از گازهای مختلف نظیر نیترو‍ژن و دی اکسید کربن و همچنین هیدروژن و آمونیاک پوشیده بوده و این درحالی است که بروز فعالیتهای آتشفشانی علت پدیدار شدن آنها بوده است.در آن دوره وقوع رعد و برقهای بسیار قوی از جمله رایج ترین پدیده ها در جو زمین بوده است و به گفته دانشمندان این پدیده موجبپ پیدایش مولکولهای اولیه حیات می شده اند. میلر و همکارانش این فرآیند را در محیطهای آزمایشگاهی شبیه سازی کرده و در کمال حیرت شاهد پیدایش این مولکولها شدند.
دانشمندان عقیده دارند آتشفشانها در کنار وقوع رعد و برق از جمله عناصر پیدایش حیات اولیه بر روی زمین بوده اند.دانشمندان در دهه های گذشته با ارائه فرضیه های مختلفی در این زمینه روبرو بوده اند که هر یک حداقل برای چندین سال به کانون توجهات تبدیل می شده اند. فرضیه پیدایش "آنی" از جمله این فرضیه ها بوده است که ارائه کنندگان آن معتقدند حیات و موجودات زنده آن به صورت یکباره به وجود آمده اند. یونان باستان مهد این فرضیه بوده است که از ارائه کنندگان اصلی آن می توان به ارسطو اشاره کرد.
اما در کنار این فرضیه، دانشمندانی همچون پاستور برای رد کردن فرضیه پیدایش "آنی" حیات چنین ابراز عقیده کرده اند که حیات همواره وجود داشته و نمی توان برای آن زمان آغازینی در نظر گرفت و باید به آن به صورت یک فرآیند بدون آغاز نگاه کرد. با این حال با توجه به اینکه زمین خود در مقطعی خاص از زمان ایجاد شده است، چگونه می توان این نظریه را مورد قبول دانست؟
در برهه ای از تاریخ نیز گروههای مختلف علمی از فرا زمینی بودن منشأ حیات خبر می داده اند. در دوره ای از تاریخ علوم که به مسأله برخوردهای شهاب سنگی با زمین به شدت توجه می شده است، دانشمندان از امکان وارد شدن منشأ حیات از اجرام آسمانی دیگر به زمین در جریان همین برخوردها خبر می داده اند. با این حال هر از چندگاهی دانشمندانی پیدا شده و با ارائه مدارک و شواهد خاص خود، این نظریه را رد می کرده اند.اما در برابر همین فرضیه که تاحدودی بیش از سایر فرضیه ها جالب توجه بوده است، برخی دانشمندان از پیدایش حیات بر روی زمین خبر داده اند. آنها معتقدند در حدود ۴ میلیارد سال پیش و زمانی که سطح زمین مملو از مواد داغ و مذاب بوده است امکان پیدایش حیات وجود نداشته اما به تدریج و با سرد شدن تدریجی زمین شرایط برای این پیدایش مهیا شده است.بارشهای شدید بارانی که ناشی از متراکم شدن بخار آب جو زمین بوده است، نتیجه ای جز پیدایش اقیانوسها نداشته و از این رو شرایطی مناسب برای تکامل کلیه گروههای جاندار ساکن بر روی زمین در طول ده ها میلیون سال فراهم شده است.
به نظر می رسد که با توسعه دانش فسیل شناسی و بررسی دقیق شواهد و مدارک برجای مانده بر روی فسیلها، دیری نخواهد پایید که دانش بشر از بن بستهای فعلی خارج و به مقاطع روشنی از فرآیند مشخص شدن راز پیدایش حیات دست خواهد یافت.
 
 
 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library نکاتي درباره رژ لب

insert_link

local_library آيا پينت بال يک ورزش است ؟ (همه چیز دربا

insert_link

local_library درباره پینت بال

insert_link

local_library نكته هاى مفید درباره پرده