توصيه‌هايي براي ايمني در برابر جيب‌برها


برخي افراد پس از اطلاع از به سرقت رفتن پولشان دچار سكته قلبي شده يا حتي دست به خود كشي زده‌اند و يا از طرف سارقان مورد آسيب قرار گرفته و يا حتي به قتل رسيده‌اند.
محمدرضا ميرغلامي

تا به حال دزد جيبتان را زده است؟ آن لحظه چه احساسي داشتيد؟ وقتي مقداري از پول و دارايي‌مان به سرقت مي‌رود، بسته به اين كه آن پول چقدر بوده يا آن را براي چه كاري در نظر داشته‌ايم، واكنش‌هاي متفاوتي از خود نشان مي‌دهيم.

گاهي آنقدر دچار استرس مي‌شويم كه هيچ كاري از دستمان برنمي‌آيد. بعضي وقت‌ها هم، اول شوكه مي‌شويم و بعد كم كم با اين وضعيت كنار مي‌آييم.

گاهي ممكن است در ذهن خود به دنبال مجرم بگرديم و به دوستان و همكاران خود شك كنيم. گاهي زبانمان بند مي‌آيد و گاهي هم فورا به پليس خبر مي‌دهيم يا با صداي بلند از ديگران كمك مي‌خواهيم.

در هر صورت، اين اتفاق خوشايند نيست و مي‌تواند در زندگي ما اختلال ايجاد كند. تصور كنيد پولي را كه براي عمل جراحي يكي از اعضاي خانواده يا ثبت نام فرزندتان در دانشگاه كنار گذاشته بوديد يا با آن پول قصد خريد يا رهن خانه‌اي را داشته‌ايد، دزد ببرد. در چنين شرايطي به سرقت رفتن پول مي تواند سبب ايجاد مشكلاتي در وضعيت جسمي و روحي تان شود.

شايد تا به حال شنيده باشيد كه برخي افراد پس از اطلاع از به سرقت رفتن پولشان دچار سكته قلبي شده يا حتي دست به خود كشي زده‌اند و يا از طرف سارقان مورد آسيب قرار گرفته و يا حتي به قتل رسيده‌اند.

چاره چيست؟ به نظر شما چه بايد كرد كه با اين مشكلات روبه‌رو نشويم؟

با آگاهي و رعايت برخي نكات، احتمال اينكه كسي بتواند با سرقت پول، سلامت جسمي و رواني و نيز وضعيت اقتصادي ما را به مخاطره بيندازد، بسيار كمتر خواهد شد.

وقتي خودمان شريك دزد مي‌شويم

تعجب نكنيد. بيشتر اوقات خودمان در از دست دادن پول و دارايي‌مان مقصر هستيم. دزدها علم غيب ندارند. مطمئن باشيد با از ما بهتران هم ارتباطي ندارند. اكثر آنها از اطلاعاتي كه ما به آنها مي‌دهيم، براي اجراي نقشه‌هايشان استفاده كرده، به‌وسيله آن طعمه خود را شناسايي مي‌كنند. پس بهتر است براي اينكه شريك دزد نشويم، نكات زير را به خاطر بسپاريم:

*ظ‌ نگهداري پول زياد در بانك بهتر از نگهداري آن در خانه است.در مواقع ضروري بهتر است به جاي پول نقد از چك پول استفاده كنيد. يادتان باشد شماره چك پول ها را يادداشت كنيد.

* اگر شغل شما به گونه‌اي است كه در محل كار يا منزل اشياي قيمتي نگهداري مي‌كنيد، بهتر است يك گاو صندوق تهيه كنيد و ترجيحاً آن را در معرض ديد قرار ندهيد. گاهي گاو صندوق‌ها، سارقان را وسوسه مي‌كنند.

* هنگام حمل پول نقد به مقدار زياد، از خودروي شخصي يا آژانس‌هاي معتبر استفاده كنيد.

* مراقب ايام خاص باشيد. برخي روزهاي ماه يا سال مانند مواقع پرداخت حقوق، عيدي و پاداش آخر سال از سوي بانك‌ها يا ادارات، روزهاي جشن كه مردم براي خريد بيرون مي‌آيند و همچنين تعطيلات نوروز براي سارقان روزهاي پركاري است.

سعي كنيد حقوقتان را دو سه روز ديرتر و تا حد امكان آن را به صورت چك‌پول دريافت كنيد. هنگام خريد از همراه داشتن پول نقد به مقدار زياد خود داري كنيد. بهتر است از كارت‌هاي اعتباري براي خريد استفاده كنيد تا پول شما امنيت بيشتري داشته باشد.

* اگر هنگام بيرون آمدن از بانك متوجه پنچري لاستيك خودروي خود شديد، هوشيار باشيد. گاهي اوقات سارقان لاستيك را پنچر مي‌كنند و بعد به بهانه كمك كردن در تعويض لاستيك، اقدام به دزدي مي‌كنند.

* در استفاده از عابر بانك‌ها مراقب باشيد. با ايجاد شبكه‌هاي گسترده خود پرداز در نظام بانكي كشور و استقبال از آنها، دزدها نيز بيكار نمانده‌اند.آنها معمولا اطراف عابر بانك‌ها دنبال سوژه مي‌گردند. مثلاً با موتور منتظر مي‌مانند تا شما پولتان را از دستگاه دريافت كنيد و بعد سريع آن را مي‌قاپند و فرار مي‌كنند. براي جلوگيري از اين اقدام، قبل از اينكه دستگاه پول را بيرون بدهد، دستتان را در محل خروج اسكناس بگيريد.

بعضي اوقات نيز از ناآشنايي شما با سيستم خودپرداز سوء استفاده مي‌شود و به بهانه كمك، كارت را از شما مي‌گيرند و با ترفند با كارت ديگري تعويض مي‌كنند. بعد كلمه عبور را از شما مي‌پرسند يا نگاه مي‌كنند كه شما چه اعدادي را وارد مي‌كنيد و بعد در شعبه‌اي ديگر حساب شما را خالي مي‌كنند. به اين افراد اجازه ندهيد در كار شما دخالت كنند يا كارت شما را بگيرند. بهتر است از يك شخص مورد اعتماد بخواهيد روش كار با دستگاه را به شما ياد بدهد. سعي كنيد نيمه شب‌ها يا جاهاي خلوت بيشتر دقت كنيد.

وقتي حريف دزدها نمي‌شويم

مقابله با بعضي دزدها كار خطرناكي است. آنها براي اينكه به دام نيفتند، دست به هر كاري مي‌زنند. گاهي چند نفر از همدستان آنها در گوشه و كنار مي‌ايستند تا اگر مشكلي پيش آمد، وارد عمل شوند. در اين مواقع هنگام درگيري با دزدها ممكن است كتك مفصلي بخوريد، با چاقو زخمي شويد يا آسيب‌هاي جدي ببينيد.

وقتي خود را در خطر مي‌بينيد و از پس دزدها بر نمي‌آييد، به جاي درگير شدن، بهتر است سعي كنيد مشخصات ظاهري يا شماره ماشين يا موتور آنها را به خاطر بسپاريد و در اسرع وقت از پليس كمك بخواهيد . به هر حال از دست دادن پول بهتر است تا از دست دادن سلامت.

ميزبان ناخوانده

بعضي باندهاي سرقت كه به دنبال پول‌هاي كلان هستند، ممكن است اقدام به گروگان گيري كنند. در اين مواقع هر گونه اقدام خود سرانه ممكن است عواقب بسيار بدي به همراه داشته باشد. بهتر است در اولين فرصت موضوع را به پليس اطلاع دهيد.

مطمئن باشيد پليس بهترين كمك را به شما خواهد كرد. گروگان نيز نبايد سارقان را عصباني كند و بايد با آرامش و هوشياري با آنها برخورد كند. بايد صحبت‌هايي را كه بين آنها رد و بدل مي‌شود و مخصوصا اسامي را خوب به خاطر بسپاريد تا در صورت لزوم از آنها استفاده كنيد.

انجام هر عمل نسنجيده از سوي گروگان يا خانواده وي ممكن است حتي به قيمت جان او تمام شود. بعد از رفع مشكل، با كمك گرفتن از يك مشاور مجرب به بهبود وضعيت روحي گروگان كمك كنيد تا خاطرات بد اين حادثه، در آينده براي او مشكل‌ساز نشود.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - مبحثی در شناخت تمرکز و تربی

insert_link

local_library آموزش مطالعه - علاقه مهم ترین شرط در تمر