شناسایی 184 نوع علف در مزارع زعفران

ایسکانیوز ـ عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: طی تحقیقاتی که صورت گرفته در مزارع زعفران 184 گونه مختلف علف هرز شناسایی شده که این رقم حدود 3 برابر بیشتر از سایر گیاهان زراعی است.

محمد حسن راشد محصل در گفت و گو با خبرنگار سرویس علمی و پژوهشی ایسکانیوز مشهد عنوان کرد: زعفران به عنوان یک محصول چند ساله بدلیل شاخص سطح پایین برگ و قدرت ضعیف رقابتی نمی تواند مانند بسیاری از گیاهان با علف هرز عمل کرده و این عمل روی رشد گیاه موثر بوده و تاثیر محسوس روی کمیت و کیفیت زعفران دارد.
وی با اشاره به مصرف گونه های مختلف علف کشها در مزارع زعفران تاکید کرد: باید از علف کشهایی استفاده شود که اثرات جانبی روی خاک و محصول نگذارند.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مدت زمانی که پیاز زعفران در یک زمین کشت شده باید مورد توجه و دقت باشد زیرا اگر بیش از حد متعارف باشد علاوه بر از دست دادن قدرت باروری زمین، بر روی محصول نیز تاثیر نامطلوبی خواهد داشت.
وی با اشاره به این مطلب که زعفران جزو گیاهان کم مصرف آب است تصریح کرد: بخش عمده آب مصرفی زعفران توسط باران تامین می شود و با توجه به فصل رشد زعفران که در فصل پاییز و زمستان است، مناسب ترین زمان آبیاری مزارع زعفران که در فصل پاییز و زمستان است، مناسب ترین زمان آبیاری مزارع زعفران نیمه دوم مردادماه و شهریور ماه است.
راشد محصل بیان کرد: در بین کودهای مصرفی در رابطه با مزارع زعفران، کود حیوانی بهترین کود شناخته شده و در بین کودهای شیمیایی نیز طبق تحقیقات مصرف یکصد کیلوگرم کود ازت (سفید) در هر هکتار نتیجه خوب می دهد.
وی در رابطه با تلاقی زعفرانهای وحشی و اهلی اعلام کرد: همه زعفران های وحشی قابلیت تلاقی با زعفرانهای اهلی زراعی را ندارند و تنها یک یا دو مورد آن قابل تلاقی اند و ما در تحقیقات خود در صدد هستیم که با ترکیب و تلاقی این گونه ها، کیفیت و کمیت محصول و ویژگی های مثبت آن را ارتقا بخشیم.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اثرات مثبت برگزاری سمپوزیوم زعفران و تغییر دیدگاه مهمانان این سمپوزیوم بین المللی بیان کرد: معتقدم که برگزاری این سمپوزیوم تاثیر مطلوبی در رابطه با ایران، زعفران و معرفی کشور ما دارد و می تواند به همه نشان دهد که بهترین و بیشترین زعفران جهان متعلق به ایران و خراسان است و در بازاریابی ما نیز مثمر ثمر خواهد بود.
وی با اشاره به تالیف کتاب زعفران که در آن به تاریخچه تکامل زعفران، گیاه شناسی واحد وحشی و سایر فن آوری های تولید و فرآوری آن پرداخته گفت: این کتاب توسط عده ای از اساتید دانشگاه فردوسی تالیف شده و توسط انتشارات IBH FORD هند و SC ince Publishers آمریکا منتشر شده است.
راشد محصل با بیان اینکه قطب علمی و پژوهشی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در برگزاری این سمپوزیوم مشارکت داشته عنوان کرد این دانشکده در ارتباط با زعفران کارهای مهمی انجام داده است و دانشجویان تکمیلی این دانشکده نیز با ارایه 200 مقاله در سمپوزیوم شرکت کرده اند

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - مبحثی در شناخت تمرکز و تربی

insert_link

local_library آموزش مطالعه - علاقه مهم ترین شرط در تمر