چرا خمیازه کشیدن مسری است؟

 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
اگر خواندن این مطلب باعث خواب‌آلودگی شما شد، معذرت می‌خواهیم، حتی خواندن درباره خمیازه هم می‌تواند باعث خمیازه کشیدن شود.بر خلاف دانسته‌های گذشته علت این نیست که مغز به اکسیژن نیاز دارد.
برخی از نظریه‌های فعلی درباره خمیازه‌کشیدن، آن را نوعی علامت اجتماعی (مانند خندیدن) می‌دانند که باعث تبادل اطلاعات می‌شود و رفتار گروهی را سازمان می‌دهد. خمیازه با انتقال از فردی به فردی دیگر می‌تواند اطلاعات (مثلا " من خسته هستم." یا " این فیلم ملال‌آور است ") را در یک حلقه اجتماعی منتقل ‌کند.چنین ابزاری ممکن است در روزهای قبل از پیدایش زبان در حیات بشر بوجود آمده باشد.
● اما آیا شواهد علمی از این نظریه پشتیبانی می کنند؟
دانشمندان در یک بررسی در سال ۲۰۰۵ مغزهای گروهی را که خمیازه‌کشیدن افراد را مشاهده می‌کردند، اسکن کردند و توانستند الگوهایی منحصر به فرد از فعالیت در نواحی از مغز که به تقلید رفتاری مربوط می‌شدند را مکان‌یابی کنند.
بنابراین دفعه بعدی که در یک جلسه به خاطر خمیازه کشیدن نگاه‌های سرزنش‌بار دیگران را متوجه خود دیدید،اجداد غارنشین‌تان را مقصر قلمداد کنید.

ه یک جمع وارد شوید د جلوی دهان خود را بگیرید و خیلی مودبانه خمیازه بکشید د چند دقیقه بعد، سلسله ای از خمیازه های مختلف را مشاهده خواهید کرد د ممکن است هنگام خواندن این مطلب هم خمیازه بکشید ، البته اگر تا حالا خمیازه نکشیده باشید .
بهتر است پیش از پرداختن به مساله شیوع خمیازه ، کمی بیشتر درباره خمیازه بدانیم د خمیازه باز کردن دهان و تنفس عمیق به صورت غیرارادی است که تقریبا از زمان پیش از تولد و به عبارتی دقیق تر، از دوره جنینی و یازده هفتگی ، قابل مشاهده است .
برای توجیه خمیازه کشیدن ، ۲ نظریه عمده مطرح است که نظریه اول به تئوری فیزیولوژیکی موسوم است د طبق این نظریه ، کمبود اکسیژن در بدن یا بالا رفتن میزان دی اکسید کربن در خون ، باعث می شود، گیرنده های حسی پیامی خاص را منتقل کنند و قسمت غیرارادی مغز، فرمان خمیازه را صادر کند د براساس نظریه دوم که به تئوری خستگی مشهور است.
خمیازه نوعی واکنش طبیعی بدن است ، که بر اثر ارسال علایم مختلف خستگی از اعضای متفاوت ، از سوی مغز به صورت غیر ارادی اعمال می شود د خمیازه پدیده ای است که در بیشتر حیوانات دیده می شود و تقریبا در همه حیوانات غیرارادی است د اما این که چگونه باعث می شود تماشا یا خواندن و شنیدن درباره خمیازه ما را به خمیازه وادارد ، پدیده ای است که از سوی پزشکان به پدیده مجاورت تعبیر می شود . مجاورت احساسی است که معمولا در قبال درک پدیده های غیرارادی از سوی مغز با حس علایمی مشابه همان علایم اصلی اعمال می شود و منحصر به خمیازه نیست ، بلکه خارش و دیگر پدیده های غیرارادی را نیز شامل می شود، به همین دلیل است که با تماشای خمیازه دیگران ما هم خمیازه می کشیم
 
 
 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library انرژی چیست و چرا بر روی مراکز انرژی ما(چ

insert_link

local_library آیا استفاده از ضد آفتاب در روزهای زمستان

insert_link

local_library چرا لاغر نمي شوم؟

insert_link

local_library اصل و منشأ خربزه از کجا است؟