آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1585
آش شله قلمکار 1533
آش گندم 1236
آش آلو 705
آش انار 794
آش گوجه فرنگی 738
آش شلغم 800
آش رشته 742
ماست و خیار 823
نان و پنیر و سبزی 839
میرزا قاسمی 634
کشک بادنجان 470
حلیم بادمجان 617
بورانی اسفناج 676
نرگسی اسفناج 659
کوکو سبزی 634
کوکو سیب زمینی 610
کوکوی لوبیا سبز 560
کوکو بادنجان 743
کوکو مرغ 644
کوکو گل کلم 893
سالاد اولویه 667
پوره اسفناج 661
پوره سیب زمینی 690
ناز خاتون 688
قلیه اسفناج 620
کله جوش 608
خوراک زبان با سس قارچ 671
جگر با پیاز 958
استیک جگر 717
پیراشکی گوشت 757
کلوچه گوشت 656
همبر گر با سبزیجات 771
بیف استروگانف 593
استیک با پوره فلفل دلمه ای 734
استیک نعناء 641
خورش قرمه سبزی 684
جوجه کباب 669
دلمه فلفل 603
سالاد ميوه 653
سالاد ميوه هاي زمستاني 671
لازانيا 548
جوجه كباب درسته 690
كيك شكلاتي با مايكروفر 805
خوراك بادمجان و كدو 886
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 577
نان مخصوص صبحانه 792
نان برنجي رشتي 739
شيريني كشمشي 1014
پيتزاي سبزيجات 577
پته قارچ 600
شيرين پلو 699
خورش آلو 853
ارزش غذايي جوانه ها 638
كوفته برنجي 818
پختن نان همبر گر 626
پختن نان دارچینی 584
کیک پروانه ای 757
پای گوشت 754
میلک شیک بادام زمینی 667
شاورما مکزیکی 553
بیسکویت خرما با گردو 775
کیک ببری 859
کیک لیمویی با شکلات 685
کیک پسته 751
نان پرتغالی 820
کاپ کیک خامه ای 756
نان ساندویچی کنجدی 696
شیرینی نارگیلی با بادام 820
کاپ کیک پرتقالی 795
کیک خرما 727
چیز کیک توت فرنگی 745
کیک کرم کارامل 889
مافین با تکه های شکلات 822
نان شابوره(نان عربی) 698
کیک شکلاتی موکا 581
کیک اسفنجی با کرم شکلات 762
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2495
کیک شکلات با بیسکویت 722
لیگمات پنیری 952
توپهای کنجدی 622
کیک ساده و خوشمزه 838
کاجر بارفی 634
کیک نیدو با بیسکوییت 808
کیک بیسکویت با نوتیلا 1104
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 745
نان گرده 766
شکوفه های نارگیلی 887
چیز کیک آلبالویی 737
اسلایس خرما 687
نان زنجبیلی 765
شیرینی مارمالادی 676
شیرینی کشمشی 573
برانیز پنیری 630
شیرینی بیسکویت با توفی 827
کیک فنجانی شکلاتی 718
نان مغزدار 759
کیک شکلاتی خوشمزه 799
کیک فنجانی با پنیر 774
نانهای خرمایی 566
کیک موز و گردو 782
نان لواش 576
کیک دو رنگ 905
میکادو 585
کیک زرین(کیک فوری) 1263
کیک ساده هلی 698
مربع های فندق و شکلات 942
لیگمات های آفریقایی 1014
رولت خامه ای 818
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 605
کیک کره ای 797
کیک صبحانه موزی 716
لوز نارگیل 514
نان فانتزی 618
کیک شکلاتی ترد 685
نان شیر مال ترکی 787
رولت دارچین 629
نان بادامی 687