آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1477
آش شله قلمکار 1429
آش گندم 1128
آش آلو 650
آش انار 747
آش گوجه فرنگی 677
آش شلغم 744
آش رشته 695
ماست و خیار 777
نان و پنیر و سبزی 780
میرزا قاسمی 584
کشک بادنجان 423
حلیم بادمجان 560
بورانی اسفناج 629
نرگسی اسفناج 608
کوکو سبزی 579
کوکو سیب زمینی 565
کوکوی لوبیا سبز 517
کوکو بادنجان 695
کوکو مرغ 596
کوکو گل کلم 832
سالاد اولویه 622
پوره اسفناج 619
پوره سیب زمینی 648
ناز خاتون 633
قلیه اسفناج 574
کله جوش 561
خوراک زبان با سس قارچ 617
جگر با پیاز 903
استیک جگر 670
پیراشکی گوشت 702
کلوچه گوشت 610
همبر گر با سبزیجات 722
بیف استروگانف 554
استیک با پوره فلفل دلمه ای 672
استیک نعناء 592
خورش قرمه سبزی 635
جوجه کباب 618
دلمه فلفل 538
سالاد ميوه 599
سالاد ميوه هاي زمستاني 599
لازانيا 503
جوجه كباب درسته 638
كيك شكلاتي با مايكروفر 743
خوراك بادمجان و كدو 830
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 520
نان مخصوص صبحانه 743
نان برنجي رشتي 685
شيريني كشمشي 914
پيتزاي سبزيجات 531
پته قارچ 538
شيرين پلو 650
خورش آلو 795
ارزش غذايي جوانه ها 584
كوفته برنجي 773
پختن نان همبر گر 576
پختن نان دارچینی 536
کیک پروانه ای 704
پای گوشت 703
میلک شیک بادام زمینی 613
شاورما مکزیکی 509
بیسکویت خرما با گردو 720
کیک ببری 797
کیک لیمویی با شکلات 636
کیک پسته 693
نان پرتغالی 770
کاپ کیک خامه ای 703
نان ساندویچی کنجدی 638
شیرینی نارگیلی با بادام 759
کاپ کیک پرتقالی 747
کیک خرما 671
چیز کیک توت فرنگی 690
کیک کرم کارامل 829
مافین با تکه های شکلات 755
نان شابوره(نان عربی) 641
کیک شکلاتی موکا 520
کیک اسفنجی با کرم شکلات 707
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2434
کیک شکلات با بیسکویت 665
لیگمات پنیری 893
توپهای کنجدی 571
کیک ساده و خوشمزه 786
کاجر بارفی 591
کیک نیدو با بیسکوییت 756
کیک بیسکویت با نوتیلا 1046
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 694
نان گرده 709
شکوفه های نارگیلی 824
چیز کیک آلبالویی 687
اسلایس خرما 643
نان زنجبیلی 712
شیرینی مارمالادی 621
شیرینی کشمشی 525
برانیز پنیری 576
شیرینی بیسکویت با توفی 775
کیک فنجانی شکلاتی 660
نان مغزدار 707
کیک شکلاتی خوشمزه 746
کیک فنجانی با پنیر 716
نانهای خرمایی 521
کیک موز و گردو 724
نان لواش 523
کیک دو رنگ 846
میکادو 533
کیک زرین(کیک فوری) 1154
کیک ساده هلی 650
مربع های فندق و شکلات 878
لیگمات های آفریقایی 956
رولت خامه ای 762
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 548
کیک کره ای 746
کیک صبحانه موزی 660
لوز نارگیل 467
نان فانتزی 573
کیک شکلاتی ترد 628
نان شیر مال ترکی 724
رولت دارچین 582
نان بادامی 628