آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1531
آش شله قلمکار 1481
آش گندم 1179
آش آلو 679
آش انار 773
آش گوجه فرنگی 707
آش شلغم 773
آش رشته 719
ماست و خیار 802
نان و پنیر و سبزی 811
میرزا قاسمی 612
کشک بادنجان 449
حلیم بادمجان 594
بورانی اسفناج 655
نرگسی اسفناج 635
کوکو سبزی 606
کوکو سیب زمینی 591
کوکوی لوبیا سبز 543
کوکو بادنجان 719
کوکو مرغ 623
کوکو گل کلم 863
سالاد اولویه 646
پوره اسفناج 643
پوره سیب زمینی 673
ناز خاتون 661
قلیه اسفناج 600
کله جوش 588
خوراک زبان با سس قارچ 648
جگر با پیاز 935
استیک جگر 694
پیراشکی گوشت 734
کلوچه گوشت 637
همبر گر با سبزیجات 751
بیف استروگانف 577
استیک با پوره فلفل دلمه ای 707
استیک نعناء 619
خورش قرمه سبزی 663
جوجه کباب 646
دلمه فلفل 569
سالاد ميوه 626
سالاد ميوه هاي زمستاني 635
لازانيا 529
جوجه كباب درسته 665
كيك شكلاتي با مايكروفر 783
خوراك بادمجان و كدو 863
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 551
نان مخصوص صبحانه 770
نان برنجي رشتي 716
شيريني كشمشي 962
پيتزاي سبزيجات 555
پته قارچ 566
شيرين پلو 677
خورش آلو 828
ارزش غذايي جوانه ها 613
كوفته برنجي 800
پختن نان همبر گر 602
پختن نان دارچینی 563
کیک پروانه ای 732
پای گوشت 731
میلک شیک بادام زمینی 645
شاورما مکزیکی 533
بیسکویت خرما با گردو 750
کیک ببری 830
کیک لیمویی با شکلات 662
کیک پسته 726
نان پرتغالی 800
کاپ کیک خامه ای 736
نان ساندویچی کنجدی 671
شیرینی نارگیلی با بادام 793
کاپ کیک پرتقالی 770
کیک خرما 699
چیز کیک توت فرنگی 721
کیک کرم کارامل 862
مافین با تکه های شکلات 789
نان شابوره(نان عربی) 671
کیک شکلاتی موکا 551
کیک اسفنجی با کرم شکلات 739
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2465
کیک شکلات با بیسکویت 696
لیگمات پنیری 922
توپهای کنجدی 601
کیک ساده و خوشمزه 818
کاجر بارفی 616
کیک نیدو با بیسکوییت 787
کیک بیسکویت با نوتیلا 1079
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 727
نان گرده 743
شکوفه های نارگیلی 857
چیز کیک آلبالویی 713
اسلایس خرما 668
نان زنجبیلی 741
شیرینی مارمالادی 649
شیرینی کشمشی 549
برانیز پنیری 602
شیرینی بیسکویت با توفی 803
کیک فنجانی شکلاتی 686
نان مغزدار 733
کیک شکلاتی خوشمزه 774
کیک فنجانی با پنیر 748
نانهای خرمایی 546
کیک موز و گردو 753
نان لواش 554
کیک دو رنگ 877
میکادو 559
کیک زرین(کیک فوری) 1207
کیک ساده هلی 676
مربع های فندق و شکلات 914
لیگمات های آفریقایی 983
رولت خامه ای 792
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 580
کیک کره ای 776
کیک صبحانه موزی 692
لوز نارگیل 492
نان فانتزی 599
کیک شکلاتی ترد 656
نان شیر مال ترکی 758
رولت دارچین 605
نان بادامی 663