آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1528
آش شله قلمکار 1477
آش گندم 1176
آش آلو 678
آش انار 772
آش گوجه فرنگی 706
آش شلغم 772
آش رشته 718
ماست و خیار 801
نان و پنیر و سبزی 810
میرزا قاسمی 611
کشک بادنجان 448
حلیم بادمجان 592
بورانی اسفناج 654
نرگسی اسفناج 634
کوکو سبزی 605
کوکو سیب زمینی 590
کوکوی لوبیا سبز 542
کوکو بادنجان 718
کوکو مرغ 620
کوکو گل کلم 862
سالاد اولویه 645
پوره اسفناج 642
پوره سیب زمینی 672
ناز خاتون 660
قلیه اسفناج 599
کله جوش 587
خوراک زبان با سس قارچ 647
جگر با پیاز 933
استیک جگر 693
پیراشکی گوشت 733
کلوچه گوشت 636
همبر گر با سبزیجات 750
بیف استروگانف 576
استیک با پوره فلفل دلمه ای 705
استیک نعناء 618
خورش قرمه سبزی 662
جوجه کباب 645
دلمه فلفل 568
سالاد ميوه 625
سالاد ميوه هاي زمستاني 634
لازانيا 528
جوجه كباب درسته 664
كيك شكلاتي با مايكروفر 782
خوراك بادمجان و كدو 862
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 550
نان مخصوص صبحانه 769
نان برنجي رشتي 715
شيريني كشمشي 958
پيتزاي سبزيجات 554
پته قارچ 565
شيرين پلو 676
خورش آلو 827
ارزش غذايي جوانه ها 611
كوفته برنجي 799
پختن نان همبر گر 601
پختن نان دارچینی 562
کیک پروانه ای 731
پای گوشت 729
میلک شیک بادام زمینی 643
شاورما مکزیکی 531
بیسکویت خرما با گردو 749
کیک ببری 829
کیک لیمویی با شکلات 661
کیک پسته 725
نان پرتغالی 799
کاپ کیک خامه ای 735
نان ساندویچی کنجدی 670
شیرینی نارگیلی با بادام 792
کاپ کیک پرتقالی 769
کیک خرما 698
چیز کیک توت فرنگی 720
کیک کرم کارامل 861
مافین با تکه های شکلات 788
نان شابوره(نان عربی) 670
کیک شکلاتی موکا 550
کیک اسفنجی با کرم شکلات 735
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2463
کیک شکلات با بیسکویت 695
لیگمات پنیری 921
توپهای کنجدی 600
کیک ساده و خوشمزه 817
کاجر بارفی 615
کیک نیدو با بیسکوییت 786
کیک بیسکویت با نوتیلا 1077
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 726
نان گرده 740
شکوفه های نارگیلی 856
چیز کیک آلبالویی 712
اسلایس خرما 667
نان زنجبیلی 740
شیرینی مارمالادی 648
شیرینی کشمشی 548
برانیز پنیری 601
شیرینی بیسکویت با توفی 802
کیک فنجانی شکلاتی 685
نان مغزدار 732
کیک شکلاتی خوشمزه 773
کیک فنجانی با پنیر 746
نانهای خرمایی 545
کیک موز و گردو 752
نان لواش 553
کیک دو رنگ 874
میکادو 558
کیک زرین(کیک فوری) 1203
کیک ساده هلی 673
مربع های فندق و شکلات 912
لیگمات های آفریقایی 982
رولت خامه ای 791
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 579
کیک کره ای 775
کیک صبحانه موزی 691
لوز نارگیل 491
نان فانتزی 598
کیک شکلاتی ترد 655
نان شیر مال ترکی 756
رولت دارچین 604
نان بادامی 662