آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1561
آش شله قلمکار 1514
آش گندم 1212
آش آلو 693
آش انار 785
آش گوجه فرنگی 726
آش شلغم 788
آش رشته 729
ماست و خیار 814
نان و پنیر و سبزی 823
میرزا قاسمی 624
کشک بادنجان 461
حلیم بادمجان 607
بورانی اسفناج 667
نرگسی اسفناج 646
کوکو سبزی 621
کوکو سیب زمینی 601
کوکوی لوبیا سبز 553
کوکو بادنجان 732
کوکو مرغ 635
کوکو گل کلم 878
سالاد اولویه 656
پوره اسفناج 651
پوره سیب زمینی 683
ناز خاتون 675
قلیه اسفناج 610
کله جوش 597
خوراک زبان با سس قارچ 658
جگر با پیاز 945
استیک جگر 702
پیراشکی گوشت 746
کلوچه گوشت 648
همبر گر با سبزیجات 760
بیف استروگانف 588
استیک با پوره فلفل دلمه ای 720
استیک نعناء 629
خورش قرمه سبزی 673
جوجه کباب 657
دلمه فلفل 585
سالاد ميوه 637
سالاد ميوه هاي زمستاني 652
لازانيا 538
جوجه كباب درسته 677
كيك شكلاتي با مايكروفر 793
خوراك بادمجان و كدو 874
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 564
نان مخصوص صبحانه 783
نان برنجي رشتي 726
شيريني كشمشي 991
پيتزاي سبزيجات 566
پته قارچ 587
شيرين پلو 690
خورش آلو 841
ارزش غذايي جوانه ها 626
كوفته برنجي 810
پختن نان همبر گر 614
پختن نان دارچینی 573
کیک پروانه ای 745
پای گوشت 741
میلک شیک بادام زمینی 656
شاورما مکزیکی 542
بیسکویت خرما با گردو 762
کیک ببری 843
کیک لیمویی با شکلات 673
کیک پسته 738
نان پرتغالی 812
کاپ کیک خامه ای 747
نان ساندویچی کنجدی 684
شیرینی نارگیلی با بادام 806
کاپ کیک پرتقالی 785
کیک خرما 712
چیز کیک توت فرنگی 733
کیک کرم کارامل 874
مافین با تکه های شکلات 803
نان شابوره(نان عربی) 685
کیک شکلاتی موکا 562
کیک اسفنجی با کرم شکلات 750
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2478
کیک شکلات با بیسکویت 709
لیگمات پنیری 937
توپهای کنجدی 610
کیک ساده و خوشمزه 826
کاجر بارفی 625
کیک نیدو با بیسکوییت 796
کیک بیسکویت با نوتیلا 1089
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 737
نان گرده 754
شکوفه های نارگیلی 871
چیز کیک آلبالویی 726
اسلایس خرما 678
نان زنجبیلی 755
شیرینی مارمالادی 663
شیرینی کشمشی 560
برانیز پنیری 612
شیرینی بیسکویت با توفی 814
کیک فنجانی شکلاتی 700
نان مغزدار 744
کیک شکلاتی خوشمزه 784
کیک فنجانی با پنیر 758
نانهای خرمایی 555
کیک موز و گردو 767
نان لواش 564
کیک دو رنگ 891
میکادو 572
کیک زرین(کیک فوری) 1238
کیک ساده هلی 685
مربع های فندق و شکلات 928
لیگمات های آفریقایی 995
رولت خامه ای 803
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 596
کیک کره ای 786
کیک صبحانه موزی 702
لوز نارگیل 502
نان فانتزی 611
کیک شکلاتی ترد 669
نان شیر مال ترکی 778
رولت دارچین 616
نان بادامی 675