آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1541
آش شله قلمکار 1493
آش گندم 1191
آش آلو 682
آش انار 776
آش گوجه فرنگی 716
آش شلغم 777
آش رشته 722
ماست و خیار 806
نان و پنیر و سبزی 814
میرزا قاسمی 614
کشک بادنجان 452
حلیم بادمجان 599
بورانی اسفناج 659
نرگسی اسفناج 637
کوکو سبزی 614
کوکو سیب زمینی 593
کوکوی لوبیا سبز 546
کوکو بادنجان 723
کوکو مرغ 627
کوکو گل کلم 868
سالاد اولویه 649
پوره اسفناج 645
پوره سیب زمینی 676
ناز خاتون 666
قلیه اسفناج 603
کله جوش 590
خوراک زبان با سس قارچ 651
جگر با پیاز 936
استیک جگر 695
پیراشکی گوشت 738
کلوچه گوشت 640
همبر گر با سبزیجات 753
بیف استروگانف 580
استیک با پوره فلفل دلمه ای 709
استیک نعناء 621
خورش قرمه سبزی 664
جوجه کباب 649
دلمه فلفل 574
سالاد ميوه 629
سالاد ميوه هاي زمستاني 638
لازانيا 531
جوجه كباب درسته 669
كيك شكلاتي با مايكروفر 785
خوراك بادمجان و كدو 866
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 556
نان مخصوص صبحانه 774
نان برنجي رشتي 718
شيريني كشمشي 971
پيتزاي سبزيجات 558
پته قارچ 573
شيرين پلو 681
خورش آلو 832
ارزش غذايي جوانه ها 617
كوفته برنجي 803
پختن نان همبر گر 606
پختن نان دارچینی 565
کیک پروانه ای 736
پای گوشت 735
میلک شیک بادام زمینی 647
شاورما مکزیکی 534
بیسکویت خرما با گردو 754
کیک ببری 835
کیک لیمویی با شکلات 666
کیک پسته 731
نان پرتغالی 803
کاپ کیک خامه ای 739
نان ساندویچی کنجدی 674
شیرینی نارگیلی با بادام 797
کاپ کیک پرتقالی 774
کیک خرما 704
چیز کیک توت فرنگی 725
کیک کرم کارامل 865
مافین با تکه های شکلات 792
نان شابوره(نان عربی) 675
کیک شکلاتی موکا 555
کیک اسفنجی با کرم شکلات 742
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2469
کیک شکلات با بیسکویت 700
لیگمات پنیری 929
توپهای کنجدی 603
کیک ساده و خوشمزه 819
کاجر بارفی 617
کیک نیدو با بیسکوییت 790
کیک بیسکویت با نوتیلا 1081
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 730
نان گرده 746
شکوفه های نارگیلی 859
چیز کیک آلبالویی 716
اسلایس خرما 669
نان زنجبیلی 745
شیرینی مارمالادی 655
شیرینی کشمشی 552
برانیز پنیری 604
شیرینی بیسکویت با توفی 807
کیک فنجانی شکلاتی 689
نان مغزدار 736
کیک شکلاتی خوشمزه 777
کیک فنجانی با پنیر 750
نانهای خرمایی 548
کیک موز و گردو 757
نان لواش 557
کیک دو رنگ 882
میکادو 563
کیک زرین(کیک فوری) 1218
کیک ساده هلی 678
مربع های فندق و شکلات 918
لیگمات های آفریقایی 987
رولت خامه ای 794
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 585
کیک کره ای 779
کیک صبحانه موزی 695
لوز نارگیل 494
نان فانتزی 603
کیک شکلاتی ترد 660
نان شیر مال ترکی 765
رولت دارچین 608
نان بادامی 666