پرورش گوجهفرنگي ارغواني رنگ
- توضیحات
- زیر مجموعه: ROOT
- دسته: مطالب خواندنی
- بازدید: 326
محققان ''دانشگاه ايالتي اورگان'' سرگرم پرورش گوجه فرنگي ارغواني رنگ هستند كه پوست آن مجموعه جديدي از رنگها و مواد مغذي و به تيرگي پوست بادنجان است.
به گزارش پايگاه اينترنتي ''استيتسمن''، تصور ميشود اين رنگ دانه جديد كه حاوي مواد شيميايي گياهي موجود در زغالاخته است، خطر ابتلا به سرطان و بيماري قلبي را كاهش ميدهد.
اين گياه پيوندي، ارغواني رنگ كه تحقيقات در زمينه توليد آن شش سال بطول انجاميده است، طي دو سال آينده در ظرفهاي سالاد ديده خواهد شد.
ريشههاي ژنتيك اين گياه منتشر نشده است. ريشههاي اين گوجه فرنگي ارغواني رنگ به يك گونه وحشي در آمريكاي جنوبي باز ميگردد.
''جيم مايرز'' استاد دانشگاه ايالتي اورگان كه نظارت بر اين طرح را بر عهده داشت، گفت تصور نميكند كه اين گوجه فرنگي تحولي در جهان ايجاد كند اما ميتواند باغبانها و پرورشدهندگان تجاري را به آزمايش آن وسوسه كند.
كاشفان قاره آمريكا، صدها سال پيش گوجه فرنگيهاي ارغواني رنگ خودرو را در طبيعت كشف كردند اما به دليل كوچكي و سمي بودن برخي از گونههاي آن، اين گونه هرگز به بازار مصرف عرضه نشد.
دانشمندان در دهه ۱۹۶۰و ،۱۹۷۰بذرهاي گوجه فرنگيهاي ارغواني رنگ را جمع -آوري كردند و آنها را به گياهان پيوندي امروزي پيوند زدند و بدين ترتيب مصرف آنها را بيخطر كردند.
با اين وجود اين تحقيق تا سال ۲۰۰۰مسكوت ماند. در اين سال ''كارل جونز'' دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه ايالتي اورگان براي بررسي ارزش غذايي اين گوجه فرنگيها اين كار را از سر گرفت.
جونز كشف كرد كه گوجه فرنگي ارغواني رنگ بر خلاف گوجه فرنگيهاي قرمز رنگ حاوي سطوح بالايي از ''آنتوسيانينس'' ،anthocyaninssهستند كه اين يك ماده شيميايي است كه در رنگ دانهي ميوههاي تيرهرنگ مانند زغال اخته و انگور موجود است و به عنوان آنتي اكسيدان عمل ميكند.
در قسمت پايه گوجه فرنگي ارغواني، پوست قرمز به چشم ميخورد كه حاوي '' ليكوپن'' است كه يك آنتي اكسيدان ديگر محسوب ميشود.
برغم شش سال تحقيق و وجود سه نسل از گوجه فرنگيهاي ارغواني رنگ، گياه پيوندي ايالت اورگان ممكن است اولين گوجه فرنگي ارغواني رنگ نباشد.
توليدكنندگان حرفهاي بذرهاي گياهي، پس از شنيدن اخباري از طرح ايالت ارگون، شروع به پرورش گوجه فرنگي ارغواني رنگ خود كردهاند.
ايالت اورگان دست كم به دو سال زمان نياز دارد تا اين گوجهفرنگي را به مرحله توليد برساند و پيش از ارايه كردن يك گونه جديد، ويژگيهاي آن را تثبيت كند
نظرات (0)