گل میمون

گل میمون  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گل میمون از انواع گیاهان زیبا با قابلیت کاشت آسان در فضای آپارتمان است. 
این گیاه از انواع گیاهان یکساله بوده و آب و هوای سرد و مرطوب برای رشد گیاه مناسب است. قبل از کاشت، گلدان ها را از خاک سبک همراه با خاک برگ و ماسه پر کرده و بذرها را در عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری خاک بکارید.
حداقل فاصله میان بذرها، باید ۲۰ سانتی متر باشد. گلدان ها را در نورگیرترین قسمت آپارتمان قرار داده و بطور مرتب آنها را آبیاری کنید. برای زهکشی بهتر می توان از یک زیرگلدانی استفاده یا در کف گلدان دو یا سه سوراخ ایجاد کرد.
دقت کنید خاک گلدان قبل از آبیاری مجدد، مرطوب باشد. خاک گلدان با PH اسیدی برای رشد بهتر گیاه مناسب است.
تکثیر این گیاه از طریق بذر امکان پذیر است. طول این گیاه پس از یک سال در دوران گلدهی به یک متر هم می رسد.

[بابک افخمی]
 
 
 
  روزنامه ایران

گل آفتابگردان

گل آفتابگردان  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
انسان از دیرباز از روغن گل آفتابگردان به عنوان یک خوشبوکننده استفاده کرده است. با گذشت زمان و پیشرفت اطلاعات علمی که از طبیعت به دست آمد، او متوجه شد که این گیاه برای آرامش اعصاب و کنترل اضطراب مفید است.


[بهار نجفی]
 
 
 
  روزنامه ایران

باغ پیازهای ایرانی

باغ پیازهای ایرانی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
هدف از احداث باغ پیازی جمع آوری، نگهداری و پرورش گیاهان پیازی بومی ایران در قسمتی از سطح باغ است. این مجموعه به عنوان ژرم پلاسم گونه های پیازی مورد استفاده قرار می گیرد. قطعه باغ پیازی ایرانی در ۴طبقه به مساحتی برابر ۲۱۱۰ متر مربع در ضلع جنوبی منطقه نمایشی، طراحی و به مورد اجرا گذاشته شد. 
در این قطعه گیاهان پیاز دار، ریزوم دار و غده دار از مناطق مختلف ایران جمع آوری و بر اساس تنوع رویشگاه ، میزان آبیاری و جهت تابش نور در طبقات باغ پیازی کاشته شدند و طی زمان با این شرایط سازگاری یافته اند. 
این باغ شامل ۲۱ جنس از خانواده های, Araceae , Podophylaceae , Liliaceae, Iridaceae, Asphodelaceae, Primulaceae ,Amaryllidaceae است. همچنین درختان و درختچه های زینتی نظیرAilanthus, Berberis, Cotoneaster, Crataegus, Evonymus, Lonicera, Malus, Pyrus و Ulmus در حاشیه باغ به عنوان سایه انداز برای تعدادی از این گیاهان در نظر گرفته شده اند. 
حصاری از تور سیمی اطراف محوطه باغ پیازی با دو درب ورود و خروج نصب گردیده است تا از هجوم حیواناتی که از پیاز و ریشه های این گیاهان تغذیه می کنند، جلوگیری شود. پیچ اناری و عشقه زینت بخش این حصار می باشد. 
سیستم آبیاری این قطعه بارانی است . خاک آن زراعی به همراه سنگ و کلوخ و کود پوسیده گاوی و ماسه به نسبت ۱:۱:۱:۲می باشد.
 
 
 
  مؤسسه جنگل ها و مراتع ایران