باغچه‌ای زیبا داشته باشیم

 
  باغچه‌ای زیبا داشته باشیم  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
در طراحی فضای سبز با ترکیب‏هایی از سنگ و گیاه باغچه‌های کوچک و زیبایی ساخته می‏شود که بسیار زیباست. این طرح‏ها در سال‏های اخیر طرفدارهای بیشتری پیدا کرده است. در اینجا با نحوه آرایش سنگ‏ها و گیاهان و ساخت باغچه‌های کوچک صخره‏ای آشنا می‏شوید. تهیه و انتخاب سنگ
انتخاب و تهیه سنگ کار مشکلی نیست. در کنار جوی‏های آب قلوه‏سنگ‏ها و سنگریزه‌های رنگارنگ فراوانند، اما سنگ‏های بزرگ‌تر را باید از اطراف شهر تهیه کنیم. 
● آماده کردن زمین
قبل از هر چیز زمین را کودپاشی کرده و با بیل زیر و رو می‏کنیم تا کاملاً هوا بخورد، سپس کلوخه‌ها را با چنگک خارج نموده و آن را صاف و یکنواخت می‏کنیم، در صورت تمایل می‏توانیم سطح باغچه را با خاکریزی بیشتر به شکل برآمده یا تپه درآوریم. 
● چیدن سنگ‏ها
ابتدا سنگ‏های بزرگ را در محلی مناسب قرار دهید. هر قدر سنگ‏ها بزرگ‌تر باشند باید فاصله آنها از یکدیگر بیشتر شود. بعد از چند بار جابه‏جا نمودن سنگ‏ها شکل مناسب و دلخواه شما به دست می‏آید. 
در اطراف سنگ‏های بزرگ (حد فاصل سنگ‏ها) قدری خاک اضافه کنید تا بستر مناسب برای کاشت گیاهان آماده شود. وقتی گیاهان را به زمین نشاندید، قلوه‌سنگ‏ها و در آخر سنگریزه‌ها را در زمین پخش کنید. 
● وسعت زمین
در باغچه‌های بزرگ‌تر از سنگ‏های بزرگ بیشتری استفاده می‏شود. هر قدر باغچه کوچک‌تر باشد، حجم سنگ‏ها کمتر و امکان استفاده از گیاهان پوششیِ کوتاه بهتر فراهم می‏شود. به طور مثال در کنار تخته‌سنگ‏های بزرگ درختچه‌هایی چون بربریس، زرشک، ماهونیا، پیراکانتا، زیتون، و کاج‏هایی چون تویا می‏تواند مورد استفاده قرار گیرد. 
اندازه و ارتفاعی که گیاهان در سال‏های بعد پیدا می‏کنند نقش مهمی در انتخاب آنها دارد. برای کنارِ سنگ‏های بزرگ گیاهانی چون رزماری، لاوان و بومادران که سال به سال رشد می‏کنند مناسبند؛ هر چند اینها هم باید کنترل شده و به موقع هرس شوند. گیاهان رونده که خزنده‏اند و شاخه‌هایشان را به صخره‌ها و سنگ‏ها تکیه می‏دهند، گیاهان مناسبی برای کنار سنگ‏های بزرگ هستند. اما وقتی قرار باشد یک باغچه کوچک را طراحی کنیم طبعا ناگزیریم سراغ گیاهان کوتاه‏تر برویم در این صورت ممکن است به جای «تویا» که ارتفاعی معادل یک متر و نیم دارد، از «کاج اِلودی» استفاده کنیم که ارتفاع آن حداکثر ۷۰ سانتی‏متر است. 
● نور
مقدار سایه یا آفتاب در طول روز نقش مهمی در انتخاب گیاهان دارد. در محل‏های آفتابگیر از انواع نازهای دائمی، آلیسوم زنبق، کوکب، لاله، نرگس، تاج‏الملوک و گازانیا استفاده کنید. اما اگر باغچه نور کافی ندارد، کاشتِ آجوکا، یولاف وحشی و هِدِراهلیکس، سیپروس و پاناس‏گراس موفقیت‏آمیز است. 
سطح خاک به وسیله گیاهان پوششی مانند انواع سدوم آجوکا و گیاهانی از خانواده شبدر (مانند چمن دایکوندرا) به آسانی پوشیده می‏شود. در صورت تمایل می‏توانید از سنگریزه‌های رنگی استفاده کنید. این سنگریزه‌ها که معمولاً در رنگ‏های سفید، آبی، قرمز یا زرد هستند، زیبایی خاصی به باغچه می‏بخشند.
 
 
 
  روزنامه کارگزاران

گل کلم

گل کلم  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گل کلم از انواع گیاهان خوش طعم و مفید برای سلامتی است. 
کاشت این گیاه در فضای آپارتمان آسان است.
بهترین فصل برای کاشت گل کلم اواخر فصل بهار است.
قبل از کاشت، گلدان را با خاک مرطوب و سبک به همراه کودهای گیاهی شامل منیزیم و نیتروژن پرکنید. 
بهترین PH خاک، شش و نیم است. در کف گلدان، دو یا سه سوراخ ایجاد کرده و از یک زیرگلدانی بزرگ برای زهکشی هرچه بیشتر خاک استفاده کنید.
گلدان ها را در کنار پنجره ها و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
آبیاری گیاه باید به صورت منظم انجام شود. حداقل روزی یک بار آبیاری در ماه اول کاشت توصیه می شود. این گیاه در معرض آفت های گوناگون قرار دارد.
در صورت مشاهده آفت می توان گیاه را سم پاشی کرد. سه ماه پس از کاشت اولیه می توان محصول را برداشت کرد.

[بابک افخمی]
 
 
 
  روزنامه ایران

گل همیشه بهار

گل همیشه بهار  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گل همیشه بهار از انواع گیاهان یک ساله با قابلیت کاشت آسان در فضای آپارتمان است. 
قبل از کاشت گلدان را با خاک سبک و عاری از هر گونه سنگریزه پر کرده و دانه ها را در عمق سه سانتیمتری خاک بکارید.
حداقل فاصله میان دانه ها باید ۲۰ سانتیمتر باشد.
بهترین زمان برای کاشت این گل اوایل بهار است. ۱۰ روز پس از کاشت اولیه، گیاه شروع به جوانه زدن می کند. آب و هوای خنک و مرطوب به رشد بهتر گیاه کمک می کند. در هفته سه بار آبیاری به رشد گیاه کمک می کند.
برای زهکشی بهتر می توان دو یا سه سوراخ در کف گلدان ها ایجاد کرد.
این گیاه یک سال پس از کاشت گل می دهد و طول آن به ۶۰ سانتیمتر می رسد.

[بابک افخمی]
 
 
 
  روزنامه ایران