آووکادو

آووکادو  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● نام علمی: Persea americana
● نام انگلیسی: Avocado
این گیاه را بیشتر با نام گلابی آووکادو می شناسند و تکثیر آن نیاز به ظرافت و دقت فراوان دارد. هسته نسبتاً درشت میوه را به آرامی بیرون آورده و کاملاً تمیز کنید تا هیچگونه آثاری از میوه وجود نداشته باشد، زیرا به علت دارا بودن چربی بسیار بالا محیط کاملاً مناسبی برای ایجاد فساد و بیماری خواهد بود. 
( این میوه گران قیمت معمولاً به عنوان دسر در رستورانهای با کلاس سرو می شود و چون دارای چربی فوق العاده ای است بعد از خارج کردن هسته درون حفره هسته را پراز آبلیمو کرده و نوش جان می کنند )
برای ریشه دهی در آب و یا خاک، ازیک ظرف دهان گشاد و یا یک استکان می توانید استفاده نمائید و هسته آووکادو را طوری داخل ظرف آب قرار دهید که انتهای گرد آن فقط در تماس با آب قرار گیرد و برای محکم نگاه داشتن هسته، همانطور که در تصویر ملاحظه می شود می توان از چوب کبریت و یا سیم روپوش دار استفاده نمود. سیم را به شکل گره شل در انتهای هسته، به عنوان یک تکیه گاه قرار دهید، زیرا اگر خیلی سفت باشد به دلیل فشاری که به هسته وارد می کند، از جوانه زدن آن جلوگیری خواهد کرد.
دمای محیط را تا زمان جوانه زدن،۲۱ درجه سانتی گراد نگاه دارید. سپس در گلدانی با قطر دهانه ۹ Cm و حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید. مراقب باشید که به ریشه ها صدمه نزنید و حدود یک سوم هسته بالای سطح خاک قرار گیرد.
هسته میوه در خاک هم می تواند ریشه دهی کند. هسته را در گلدانی با قطر دهانه ۹ Cm و کمپوست بذر و قلمه قرار دهید. دقت نمائید که نوک هسته به سمت بالا و حدود یک سوم از آن بیرون از خاک قرار گیرد، سپس در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد و با نور مناسب و کافی جهت جوانه زدن نگاه دارید. زمانی که گیاه حدود ۲۵-۲۰ Cm رشد کرد، می توان آن را به گلدان دلخواه خود انتقال داد.


http://sajadbadiei.blogfa.com/۸۴۱۱.aspx
 
 
 
  مطالب ارسال شده به آفتاب
 
 
 
 
 


نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید