آیا تا به حال به راز بقای گلها فکر کرده‌اید؟

آیا تا به حال به راز بقای گلها فکر کرده‌اید؟  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گلها نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر برای تولید مثل و تکثیر به بطور عمده به جانورانی مانند حشرات و پرندگان وابسته‌ بوده‌اند. به همین دلیل بو، رنگ و شکل ظاهری آنان این جانوران را به خود جلب می‌کرده است. اما به گفته محققان، علت اصلی بقای گلها طی ۵۰۰۰ سال گذشته جذابیت آنها برای انسان بوده است. 
تری مک‌گوایر، استادیار رشته ژنتیک دانشگاه راتگرز می‌گوید زیبایی، رایحه دل‌انگیز و تاثیر عاطفی مثبتی که گل بر روی انسان دارد باعث گردید وقتی انسان برای کشاورزی پاکسازی زمین از گیاهان وحشی را آغاز کرد، گلها را نابود نکند و به مراقبت از آنان بپردازد. وی در مقاله‌ای که به تازگی در باره علت بقا و تکامل گلها نوشته و منتشر ساخته می‌گوید نکته جالب توجه این است که گلهای اهلی به مرور زمان برای بقا به مراقبت انسان متکی شدند و حالا برای تولید مثل و تکثیر دیگر مانند گذشته توجه حشرات و پرندگان را بخود جلب نمی‌کنند.
گرمایش زمین صدفها را سمی می‌کند
دانشمندان هشدار می‌دهند که افزایش گرمای کره زمین باعث سمی شدن صدفها و آلودگی زنجیره غذایی می‌شود.
دکتر گیزلا لنگ از دانشگاه کارولینای شمالی دیروز در کنفرانس انجمن بین‌المللی زیست‌شناسی تجربی در بارسلونای اسپانیا اعلام کرد تحقیقات نشان داده است که گرمایش زمین حساسیت صدفهای خوراکی به آلودگی فلزی در مناطق آلوده را افزایش داده و باعث ایجاد حالت سمی در این جانوران شده است.صدفها جانوران خونسردی هستند که دمای بدنشان با تغییر دمای محیط بالا و پایین می‌رود. به گفته این محقق بالا رفتن دمای محیط باعث آلودگی ارگانیسم صدفها به فلز کادمیوم می‌شود. کادمیوم از آلاینده‌هایی است که در چرخه‌ای از هوا، آب و خاک در محیط جابجا شده و به راحتی در زنجیره غذایی بالا می‌رود. افزایش این ماده در بدن انسان باعث اختلال در سوخت و ساز بدن، جذب کلسیوم و نهایتا بیماریهای استخوانی می‌شود.
ضرر اکسیژن بیش از سود آن است
محققان می‌گویند با اینکه اکسیژن، معمولی‌ترین دارویی است که تجویز می‌شود، اما پزشکان و امدادگرانی که به بیماران اکسیژن خالص می‌دهند بیشتر به آنان ضرر می‌رسانند تا سود.
به گزارش نشریه پزشکی Cardiopulmonary and Critical Care Journal دکتر استیو ایسکو متخصص بیمارهای تنفسی از دانشگاه کوئینز کانادا می‌گوید تحقیقات وی نشان داده است که دادن اکسیژن به مجروحان و بیماران دارای ناراحتی قلبی یا دیابتی و افرادی که سکته مغزی کرده‌اند و یا زنانی که درحال زایمان سخت هستند، خطرناک است. به گفته این محقق، چاره کار افزودن دی‌اکسید کربن به اکسیژن است اما در بسیاری از مراکز درمانی کانادا این کار صورت نمی‌گیرد. وی می‌گوید دی‌اکسید کربن را نباید یک دشمن بلکه باید یک دوست تلقی کرد.
نکته جدیدی در باره عملکرد مغز کشف شد
دانشمندان به وجود مکانیسمی در مغز انسان پی برده‌اند که مسوول یکی از مهمترین اما ناشناخته‌ترین پدیده‌ها، یعنی رفتار اجتماعی افراد است.
نشریه Nature Neuroscience گزارش داد محققان دریافته‌اند که این مکانیسم بواسطه ژنهای بدن کنترل می‌‌شود.برپایه این گزارش دانشمندان در آزمایشات خود نحوه و علت عکس‌المعل مغز افراد سالم و افراد مبتلا به سندروم ویلیامز را با یکدیگر مقایسه کردند و در یافتند برخلاف تصورات گذشته، به جای یک نقطه، سه نقطه از مغز مسوول بروز رفتاری مانند، ترس، نگرانی، مهربانی و بی‌تفاوتی است و کنترل مکانیسم این نقاط به ساختار ژنتیکی افراد بستگی دارد. گفتنی است مبتلایان به سندروم ویلیامز افرادی بسیار اجتماعی هستند که در محیطها و شرایطی که برای افراد معمولی ایجاد ترس و نگرانی می‌کند، حالت و عکس‌العمل اجتماعی‌ آنان تغییر نمی‌کند اما در عوض دارای ترس‌های بی‌دلیلی، مانند ترس از عنکبوت و بلندی هستند. کروموزوم هفتم افراد مبتلا به سندروم ویلیامز حدود ۲۱ ژن کمتر از کروموزوم افراد سالم دارد.
 
 
 
  روزنامه رسالت

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - دنیای پر رمز و راز خواب

insert_link

local_library آیا زیبایی باعث علاقه مخاطب می شود !

insert_link

local_library آیا استفاده از ضد آفتاب در روزهای زمستان

insert_link

local_library چه کنیم تا بیشتر جوان بمانیم