باقلا

باقلا  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
باقلا ، گیاهیست یک ساله با ساقه های ساده و صاف که حدود ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر رشد می کند.محل اصلی و اولیه این گیاه کاملا روشن نیست . عده ای معتقدند که باقلا بومی آسیای غربی ویا آفریقای شمالی بوده است.برگهای این گیاه بیضی شکل و کوچک بوده دارای خال های سیاه میباشند .
دانه های باقلا که مانند : لوبیا و نخود فرنگی ، قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل می دهند در غلافی گوشتی قرار دارند و در انواع مختلف به رنگ و اندازه های متفاوت دیده می شوند .
مصرف باقلا ، در غذاها به صورت پخته انجام می شود و چون دانه های آن دارای پروتئین فراوان است بسیار مفید می باشد .
● آب و هوا و خاک :
این گیاه در مناطق گرم بهتر محصول می دهد . باقلا چون از گیاهان تیره بقولات است در ریشه های خود مقادیر زیادی ازت را ذخیره می سازد .وجین کردن زمینی که باقلا در آن کاشته شده در طول رشد گیاه اثر مستقیم در برداشت خوب خواهد داشت .
● روش کاشت :
بذر باقلا ، را به دو طریق خطی و دستپاش می کارند که در هردو روش نبایستی عمق بذر در زیر خاک بیش از ۳ تا ۴ سانتیمتر باشد .در روش خطی فاصله خطوط از یکدیگر ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر و فاصله بوته ها برروی خطوط ۲۰ سانتیمتر مناسب است .در هردو روش بایستی زمین را شخم عمیق زد و قبل از کاشت آب داد .
آنگاه بذر را به ترتیبی که ذکر شد در عمق ۳ تا ۴ سانتیمتری کاشت .
در طول مدت سبز شدن گیاه بایستی زمین را وجین نموده و علف های هرز را از زمین خارج ساخت .
انجام عملیات وجین و خارج ساختن علف های هرز از زمین در روش خطی آسان خواهد بود و همچنین می توان پای بوته ها را خاک داد تا رشد گیاه سریع تر گردد .
توصیه می شود که برای کشت باقلا از روش خطی استفاده شود تا هم مراقبت و نگهداری گیاه آسان باشد و هم برداشت آن براحتی انجام پذیرد .
● بذرگیری :
از بذرهای درشت و سالم پس از رسیدن بر حسب نیاز مقداری را جمع آوری نموده و از غلافها خارج می سازند و در محل خشک و مناسبی در ظروف مناسب نگهداری می کنند .
 
 
 
  گل و گیاه

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه