پرورش پیاز در گلخانه

پرورش پیاز در گلخانه  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گلدان‌های مخصوص گلخانه باید دارای مقدار کافی سنگ‌ریزه برای انجام عمل زه‌کشی و خارج‌کردن آب مازاد داشته باشد. 
در غیر این صورت پیاز خیلی زود فاسد می‌شود. پس از آنکه پیاز در گلدان کاشته شد، اطراف آن‌را خاک می‌دهند؛ به طوری که به اندازه نصف قطر پیاز، روی آن‌را خاک پوشانده باشد.
باید توجه داشت پیازهایی که مقدار خاک اطراف آن کمتر است، احتیاج به نصب قیم دارند.
پیازهایی که برای تهیه شاخهٔ گل پرورش داده می‌شوند، باید در جعبه‌های چوبی بزرگ و در عمق بیشتری کاشته شوند.
● تغذیه گیاه 
در تمام مدتی که گیاه فعالیت حیاتی دارد، باید با کودهای شیمیایی یا گیاهی تقویت شود. مقدار مواد غذایی که در خاک محتوی گلدان وجود دارد، حداکثر برای مدت شش هفته می‌تواند جوابگوی احتیاجات گیاه باشد. بعد از آن هر هفته یک بار با کود مایع آن را تقویت کنند. 
چنانچه از انواع پیازهای فصل زمستان پرورش می‌دهید، باید از هنگام زمستان به ترتیب فوق به گیاه کود داد و در مورد پیاز بهاره، در آخر فصل تابستان تقویت گیاه را متوقف کرده و در اول بهار مجدداً شروع می‌کنند. 
از آنجایی که عنصر پتاسیم کمک مؤثری در رسیدن گیاه و گل دادن آن می‌کند، باید از کودهای کامل که عنصر پتاسیم آن بیشتر است، استفاده کرد. 
هیچگاه کود خشک به گیاه ندهید. باید قبلاً گیاه را آب داد و سپس کود داده شود.
● آبیاری 
بسیاری از پیازها در مقابل خشکی حساسیت دارند و در دوره فعالیت چنانچه آب به آنها نرسد بزودی خشک می‌شوند، به خصوص پیازهایی که رشد سریع دارند به کم آبی حساس‌ترند و به تدریج که فعالیت گیاه کمتر شده و نیاز به آب کاهش می‌یابد، حساسیت آنها به کم آبی کمتر خواهد شد. 
در موقع آبیاری باید حتی‌المقدور سعی کرد آب در پای گلدان داده شود و از پاشیدن آب روی سطح برگ‌ها و روی پیاز خودداری کرد، زیرا در این صورت درجه حرارت سطح برگ، به سرعت پائین آمده و این تغییر درجه حرارت، محیط مناسبی برای رشد عوامل بیماری‌زای خارجی فراهم می‌آورد.
● رسیدن بوته 
در هنگامی که گیاه به حد بلوغ خود می‌رسد، قبل از آنکه برگ‌ها خشک شود و بعد از خشک‌شدن برگ‌ها، یک سری عملیات بیوشیمیایی در داخل گیاه اتفاق می‌افتد و در عمل ثابت شده است که عنصر پتاسیم در چگونگی و نحوه انجام این عملیات دخالت موثری دارد و به خصوص موجب خارج‌شدن آب تدریجی داخل پیاز در هنگام خشک‌کردن و آفتاب‌دادن آن می‌شود. 
آفتاب‌دادن تأثیر مستقیمی در رسیدن پیاز دارد و چنانچه ریشه‌های اضافی علف‌های هرز را گرفته باشند، عمل رسیدن پیاز، در دوره نگهداری زمستانه کامل می‌شود و تغییرات بیوشیمیایی در داخل سلول‌های پیاز انجام می‌گیرد و چنانچه شرایط لازم برای رسیدن پیاز فراهم نشود، نتیجهٔ مطلوب از ذخیرهٔ پیاز به دست نخواهد آمد.