کنف

کنف  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● خصوصیات گیاهی: کنف از گیاهان لیفی است که در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم از پوست ساقه جهت تهیه الیافت کشت می گردد ، هر چند که دانه کنف نیز جهت روغن گیری قابل استفاده است . 
کنف با نام علمی Hibiscus cannabinus L. گیاهی است یکساله از تیره پنیرک (Malvaceae) 
میوه کنف بصورت کپسول است . 
سازگاری: کنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یک فصل رشد بدون یخبندان حداقل ۲۰۰ روزه نیاز دارد . 
کنف ما هیتا گیاهی کوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز کمتر از لوبیا روغنی است . 
نیاز کنف به آب زیاد است . 
کنف به شوری خاک نسبتاً مقاوم است . 
● تناوب زراعی: کنف از گیاهانی است که حاصلخیزی خاک را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاک را ضعیف می سازد . 
● از تناوبهای مناسب کنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود : 
▪ شبدر ـ ذرت ـ کنف ـ آیش 
▪ شبدر ـ کنف ـ گندم 
▪ کنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش 
● کود شیمیایی: حدود ۹۰ کیلو ازت ، ۱۴۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم اکسید فسفر و در صورت ضرورت ۱۰۰ کیلوگرم اکسید پتاسیم برای هر هکتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از کل ازت را قبل از کاشت و بقیه را بصورت سرک و ۱ تا ۵/۱ ماه بعد از سبز شدن به خاک داد . 
● تاریخ کاشت: حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر کنف حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است . 
عامل دیگری را که می بایستی در انتخاب تاریخ کاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشک در اول پائیز است . 
● آفات و امراض: آفتی اختصاصی برای کنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور کلی آفات کنف با پنبه مشترک است
 
 
 
  کشاورزی

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید