غذاي خانگي، همسفري سالم

ايام عيد و تعطيلات نوروزي نزديك است. در اين روزهاي زيبا، شاد و با طراوت، بسياري از خانواده‌هايي كه قصد گشت و گذار و سير و سياحت دارند، در تلاش اند كه تجهيزات و وسايل مورد نياز براي سفر نوروزي را مهيا كنند. تهيه و آماده‌سازي مواد غذايي مناسب سفر، يكي از مهم ترين نكاتي است كه خانواده‌ها بايد به آن توجه ويژه‌اي داشته باشند و در اين راستا اصول و قواعد خاصي را رعايت كنند. 

نگهداري نامناسب مواد غذايي در طول سفر مي‌تواند سبب بيماري‌هاي ناشي از مصرف غذاهاي آلوده شده و تعطيلات ناگواري را به دنبال داشته باشد. از جمله اين بيماري‌ها مي‌توان به مسموميت‌هاي غذايي اشاره كرد؛ كه علايم مشترك آن اسهال، تهوع، آشفتگي در معده، گرفتگي و انقباض عمومي بوده كه به ويژه در كودكان، مادران باردار، مسن‌ترها، بيماران خاص و افرادي كه ايمني بدن آنها ضعيف است، شدت بيشتري خواهد داشت. 

در اين نوشتار هدف ما بيان قواعدي مي‌باشد كه رعايت اين موارد، سلامت بيشتري را در طي مسافرت، تضمين مي‌نمايد.

1- از قبل برنامه‌ريزي كنيد.
ابتدا يك سردكن تهيه نماييد. براي تامين سرماي سردكن، نياز به مقدار كافي يخ داريد، مي‌توانيد از بسته‌هاي ژل فريزري نيز استفاده كنيد؛ بسته‌هاي ژل فريزري را از شب قبل در فريزر قرار دهيد تا ژل آن منجمد شود. اين ژل مي‌تواد همانند يخ، سرماي مورد نياز سرد كن را تامين نمايد. تامين يخ يا بسته ژل فريزري بايد قبل از بسته‌بندي مواد غذايي صورت پذيرد.

چه غذاهايي را براي سفر به همراه خود ببريم؟

برخي از مواد غذايي مانند ميوه ها، سبزيجات، نان، كراكرها، بيسكويت‌ها، برخي پنيرها و... براي نگهداري نياز به سرما ندارند، ليكن مواد غذايي كه سريع فاسد مي شوند نظير گوشت، مرغ، ماهي، شير، تخم‌مرغ، خامه، پنير فتاي ايراني و ... نياز به سرما دارند. چنان چه غذاهاي پخته شده را بيش از نياز تهيه مي‌نماييد، برنامه‌ريزي كنيد تا باقي مانده آن را در سردكن حاوي يخ در طول سفر حفظ كنيد.

2- ايمني بسته‌هاي مواد غذايي را حفظ كنيد.
بسته‌هاي مواد غذايي را مستقيما از يخچال، به سردكن حاوي يخ‌ منتقل كنيد. بسته‌هاي گوشت، مرغ و ماهي كاملا منجمد شده باعث حفظ سرما در سردكن شده و در طي سفر، ايمني غذا را بيشتر مي‌كند.

سردكن را به طور كامل از يخ پُر كنيد تا سرما را به مدت طولاني‌تر حفظ  كند. در سردكن‌هايي كه داراي يخ كمتري هستند، فضاهاي خالي را با يخ بيشتري پُر كنيد يا سعي كنيد آن را با غذاهاي فاسدنشدني نظير ميوه و سبزي‌ها پُر نماييد.

بسته‌هاي حاوي گوشت، مرغ و ماهي خام را با دو لايه كيسه نايلوني بپوشانيد تا چنانچه در كنار غذاهاي آماده خوردن يا مواد غذايي غير قابل پختن مانند كاهو، گوجه‌فرنگي  يا خيار قرار گيرند، خونآبه ي آنها به اين گونه غذاها برخورد نكند.

سعي كنيد براي سفر از دو سردكن استفاده كنيد. يكي براي مواد غذايي سريع فاسدشدني و ديگري براي غذاهايي كه در طي روز استفاده مي‌شوند. همچنين بزرگ ترها و كوچك ترها بايد از دست زدن مداوم به سردكن حاوي غذاهاي سريع فاسدشدني و باز كردن درب آب خودداري كنند.

3- سرماي سردكن را حفظ كنيد.
سردكن را در محل سرد يا محلي كه كمتر در معرض گرماي ماشين و يا نور خورشيد قرار دارد، جاسازي نماييد. از باز و بسته كردن درب سردكن كه سبب از بين رفتن سرما در آن مي‌شود، خودداري كنيد. زماني كه يخ موجود در سردكن ذوب مي‌شود، با جايگزين نمودن يخ تازه، سعي در حفظ سرماي آن نماييد.

4-غذاهاي حساس و فاسد شدني گرم شده را دور بريزيد.
جهت جلوگيري از كاهش سرماي سردكن، قبل از قرار دادن مواد غذايي گرم در درون سردكن، گرماي آن را خارج كنيد.

بعد از مصرف غذاهاي گرم، باقيمانده آن را به سرعت سرد نماييد، زيرا گرماي موجود در غذاهاي گرم، باعث رشد و تكثير سريع باكتري هاي مسموميت زا مي‌شوند.

در انتهاي روز و پس از مصرف غذاها، چنانچه يخ درون سردكن، ذوب شده باشد و باقيمانده غذاها گرم شده باشند، بايد باقيمانده غذاهاي حاوي گوشت يا مرغ را دور ريخت. البته غذاهاي فاسدنشدني نظير ميوه‌ها، سبزيجات، نان و نوشيدني‌ها نياز به سرما ندارند و براي مصرف قابل قبول هستند.

5- دست‌ها و ظروف را تميز و پاكيزه حفظ كنيد.
با شستن دست‌ها و وسايل مرتبط با غذا، خود و خانواده‌تان را از خطر باكتري‌هاي بيماري‌زا حفظ كنيد. يادآوري مي‌شود شستن دست‌ها، 50 درصد خطر آلودگي را كاهش مي‌دهد.

اگر صابون و آب در دسترس نباشد، بشقاب و وسايل را به درستي بسته‌بندي كنيد تا آنها را در مقصد با آب گرم و مايع ‌ظرف شويي شستشو نماييد.

6- ارجحيت غذاي خانگي
مواد غذايي را در مبدا و به صورت خانوادگي تهيه نماييد، اين عمل باعث ذخيره مالي و زماني براي خانواده در طي مسافرت مي‌شود؛ به عنوان مثال تهيه آب‌ميوه خانوادگي اقتصادي‌تراز آبميوه‌هاي تك نفره مي‌باشد و همچنين به منظور استفاده از بطري آب معدني خانوادگي براي صرف آب، براي هر نفر از اعضاي خانواده به‌طور مجزا يك ليوان تهيه فرماييد. 

براي جلوگيري از ذوب شدن يخ مخصوص آب، آن را در سردكن قرار دهيد تا هم سرماي سردكن را بيشتر حفظ كند و هم ديرتر ذوب شود. بعد از صرف غذا، سردكن را دوباره با غذاهاي غيرفاسد شدني، پر نماييد (در صورت عدم تامين يخ). چنان چه يخ براي سردكن تامين شود، مي‌توان غذاهاي فاسد شدني‌ را نيز در درون سردكن قرار داد.

7- مصرف ميان وعده در طي مسافرت
در سفرهاي طولاني و براي جلوگيري از خستگي يا بي‌حوصلگي مسافرين، هر 1 يا 2 ساعت، يك ميان وعده مناسب را پيشنهاد دهيد. براي پيشگيري از اعتراض كودكان به منظور اعلام گرسنگي، هر يك ساعت يك خوراكي سبك به كودكان بدهيد. براي ميان وعده ها برخي مواد غذايي بهتر و سالم تر از بقيه هستند؛ مانند ميوه‌هاي تازه يا خشك شده، مغزها همانند پسته و بادام، بيسكويت و ... كه قابليت‌ مهار گرسنگي كودكان را داشته و در ضمن مانند چيپس، پفك، شكلات و نوشابه، سلامتي آنها را به خطر نمي‌اندازند.

8- رعايت موارد بهداشتي در رستوران هاي بين راهي
چنانچه در طي سفر، قصد خوردن غذا در رستوران‌ها، كبابي‌ها، ساندويچي‌ها و... را داريد، سعي نماييد قبل از سفارش دادن غذا، وضعيت بهداشتي محل و پرسنل واحد صرف غذا را ارزيابي نماييد، اين عوامل بهترين عامل انتخاب شما مي‌توانند باشند. چنانچه به وضعيت بهداشتي اين محل‌ها شك داشته باشيد، آنجا را ترك نماييد و محل مناسب‌تري را انتخاب كنيد. اگر ناچار به انتخاب محل هستيد، سعي كنيد قبل از مصرف غذا از كيفيت آن از طريق بينايي، بويايي، چشايي و ... مطلع شويد. ضمنا غذاهايي را انتخاب كنيد كه از تركيب مواد غذايي كمتري تهيه شده باشند. به عنوان مثال كباب برگ و يا جوجه كباب، در مقابل كباب كوبيده از تركيبات كمتري تشكيل شده‌اند. لذا اولويت مصرف با كباب برگ يا جوجه كباب به جاي كباب كوبيده مي‌باشد.

اميد است كه با رعايت نكات ايمني ذكر شده سلامتي خود و خانواده‌تان را در اين ايام فرخنده تضمين كرده و سفري سالم و خوش در پيش رو داشته باشيد.

روش نگهداري از ماهي قرمز خانگي

ماهي قرمز كوچك يا همان ماهي طلايي (Goldfish) از معمول ترين ماهي هايي است كه در منزل مي توان از آنها نگهداري كرد. اين حيوان كوچك خانگي كه بسيار جذاب و دوست داشتني است، در صورت مراقب مناسب مي تواند تا چند سال در كنار ما در منزل زندگي كند. 

اما متاسفانه به خاطر قيمت ارزان آن، اغلب توجه لازم به آن نمي شود و در شرايط نامناسب نگهداري مي گردد، لذا بيش از چند ماه عمر نمي كند. 

بايد دانست كه قيمت ارزان اين ماهي هاي زيبا نبايد با ارازن بودن جان اين موجودات زيبا اشتباه گرفته شود. لذا لازم است براي فراهم آوردن شرايط مناسب زندگي آنها، مواردي را رعايت كنيم. 

ظرف نگهداري
اولين موضوعي كه مي تواند به عنوان يك عامل مهم در عمر بيشتر ماهي موثر باشد، محل زندگي آن است. 

ظروفي كه در آنها ماهي فروخته مي شود، اغلب كوچك است و نبايد اشتباه كرد و ماهي ها را در همان ظروف كوچك نگاه داشت. ماهي ها به اكسيژن موجود در آب احتياج دارند و اين اكسيژن از طريق سطح هوايي كه با آب در تماس است وارد آب مي شود. هر چه سطح مقطع بالاي تنگ كوچك تر باشد، اكسيژن كمتري مي تواند وارد آب شود. 

پس سعي كنيد تا آنجا كه ممكن است از ظروف كوچك براي نگهداري ماهي ها استفاده نكنيد. 

آب
از آنجايي كه ماهي در تمام طول عمر خود در آب مي باشد، لذا لازم است آبي كه براي زندگي آن انتخاب مي كنيم داراي شرايط مناسب زندگي باشد. معمولا استفاده از آب شهري مشكل خاصي براي ماهي هاي قرمز ايجاد نمي كند. اما قبل از كنار گذاشتن آب براي ظرف ماهي، بگذاريد يك دقيقه آب از شير برود. اين كار باعث مي شود برخي مواد شيميايي كه احتمالا در لوله رسوب كرده اند بيرون بروند. براي اطمينان از خارج شدن موادي مانند كلر، بايد قبل از عوض كردن آب ماهي ها، بگذاريد كه آب به مدت يك شبانه روز در ظرف بماند و بعد ماهي را داخل آن بيندازيد. همچنين اين عمل باعث مي شود كه آب دماي محيط را گرفته و تغيير آن براي ماهي ها خطري در بر نداشته باشد. 

هرگز نبايد اجازه دهيد كه آب ظرف ماهي ها كثيف شود، اين كار مي تواند باعث بيماري، كوتاهي عمر و در نهايت مرگ آنها شود.

شما بايد در طول هفته يك يا دو بار آب ظرف ماهي ها را عوض كنيد. 

 براي تعويض آب تنگ ماهي، هرگز آب را يك دفعه عوض نكنيد، بلكه با آرامش كامل، نيمي از آب ظرف را خالي كرده و سپس كم كم آب خالي شده از ظرف را با آبي كه از يك روز قبل نگه داشته ايد(براي خارج كردن كلر آب) جايگزين كنيد. در هر صورت بايد سعي كنيد كه كمترين استرس را به ماهي هاي كوچك منتقل كنيد. 

 

غذاي ماهي
ماهي هاي قرمز كوچك، حيوانات بسيار سخت جاني هستند و هر چيزي را مي خورند. لذا به راحتي مي توانيد در شرايطي كه غذاي مناسب در دسترس نداريد از خرده هاي نان، شيريني و ... به مقدار كم به عنوان غذا به آنها بدهيد. 

اما اگر در نگهداري آنها مبتدي هستيد به شما پيشنهاد مي شود از غذاهاي آماده آنها كه ارزان قيمت هم مي باشد تهيه كنيد. فقط مطمئن باشيد كه غذايي را كه مي خريد مربوط به Goldfish مي باشد. ماهي هاي نيز مانند انسان به پروتئين، ويتامين و ... براي رشد و زندگي نياز دارند. 

در ارتباط با غذا دادن بايد دقت كنيد كه دادن زياد غذا به آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگي آب شده و براي ماهي ها خطراتي به همراه خواهد داشت. سعي كنيد به مقدار بسيار بسيار كم، در سه نوبت غذايي همانند خودتان به آنها غذا دهيد و مقدار آن بايد به گونه اي باشد كه غذاي اضافي در آب نماند. 

دماي محيط
بهترين دما براي زندگي اين ماهي ها از حدود 10 تا 25 درجه سانتيگراد مي باشد. دماي محيط هرگز نبايد به طور ناگهاني تغيير كند. اما تغيير تدريجي و ملايم دماي محيط يا آب براي آنها قابل تحمل مي باشد. 

نور
ماهي هاي قرمز كوچك نيز همانند ساير حيوانات يا گياهان احتياج به نور خورشيد دارند. محل نگهداري آنها بايد به گونه اي باشد كه تغيير روز و شب در آن احساس شود. 

هرگز آنها را در زير نور مستقيم و شديد آفتاب قرار ندهيد. 

ساير شرايط
ريختن شن يا ماسه كف ظرف مي تواند حس بودن در منزل را براي اين ماهي ها بيشتر كند. دقت كنيد كه بيش از دو يا سه سانتيمتر ارتفاع ماسه كف ظرف نباشد، چرا كه در غير اين صورت مي تواند محيط خوبي براي رشد خزه و باكتري ها باشد. همچنين بايد از ماسه ايي استفاده كنيد كه لبه هاي تيز نداشته باشد تا باعث زخمي شدن ماهي ها نشود. 

در اين رابطه هرگز از ماسه هاي رنگ شده استفاده نكنيد. 

بررسي رفتار ماهي
حداقل روزي دو نوبت يك دقيقه اي به رفتار ماهي هاي خود توجه كنيد. به اين ترتيب مي توانيد حركت هاي غير معمول آنها تشخيص دهيد. 

در صورت بروز مشكل در رفتار آنها اگر علاقمند باشيد مي توانيد از متخصصين نگهداري ماهي براي درمان آنها مشورت بگيريد. 

اما مطمئن باشيد اگر موارد بالا را رعايت كنيد مشكل خاصي براي آنها پيش نخواهد آمد.

عامل بيش فعالي، تاخير تكاملي در مغز كودكان است

طبق آخرين اطلاعات به دست آمده؛ تاخير تكامل در مغز كودكان عامل بيش فعالي در آنهاست كه 85 درصد آن در 12 سالگي و 5 درصد آن در بزرگسالي جبران مي‌شود.

دكتر « شكوفه رادفر » فوق تخصص اعصاب و روان كودكان و نوجوانان در گفت وگو با ايسنا، گفت: كودكان بيش فعال، بسيار لجباز، كم تمركز و ناآرام بوده و نوبت را رعايت نمي‌كنند، به محرك‌ها مثل سر و صدا و بو بسيار حساسند، زياد صحبت مي‌كنند، تكاليفشان را به درستي انجام نمي‌دهند و در نوشتن تكاليف و مشق، اشتباهاتي حاكي از بي توجهي دارند، به راحتي سير نمي‌شوند و به ميزان كافي نمي‌خوابند. 

دكتر رادفر افزود: كودكان بيش فعال معمولا ناملايمات و عدم تمركز خود را بيشتر در اين سن كه فعاليت‌هاي آنها نمود بيشتري دارد، بروز مي‌دهند. 

وي درباره مراقبت و توجه بيشتر به اين كودكان توصيه كرد: كودكان بيش فعال بايد در كلاس، رديف اول نشسته تا معلم توجه بيشتري به آنها داشته باشد. همچنين به اين كودكان بايد تكاليف كوتاهي (2 تا 3 سوال) داده شود. از سوي ديگر، بايد به كودكان بيش فعال تاكيد شود تا قبل از تعطيل شدن مدرسه وسايلشان را در كيفشان قرار دهند؛ زيرا كه بي‌دقتي آنها باعث جاگذاشتن ابزار و وسايلشان نيز مي‌شود. 

وي در ادامه به مادران اين كودكان توصيه كرد: بايد در منزل به كودك بيش فعال خود تمريناتي همچون چه كسي زمان بيشتري آرام مي‌نشيند و اين كه در موقع نوشتن مشق در منزل مادر يك ربع انجام دادن مشق و بعد از آن پنج دقيقه استراحت را براي كودك مقرر كند و در زمان بروز ناملايمات وبي قراري‌هاي او تنبيه مناسب صورت گيرد اما از تنبيه و امر و نهي مستقيم پرهيز شود. 

دكتر رادفر در خصوص علل به وجود آمدن بيش فعالي در كودكان گفت: عوامل ژنتيكي، رواني اجتماعي، ايجاد محدوديت‌، حوادث پراسترس و نقص مزاج را مي‌توان از عوامل ايجاد اين مشكل در كودكان برشمرد. 

وي هشدار داد: چنانچه اين كودكان درمان نشوند در بزرگسالي به دليل اين كه هميشه در معرض تنبيه بوده‌اند، دچار مشكلات افسردگي و افت تحصيلي مي‌شوند. 

حقايقي مردانه كه خانم ها بايد بدانند

خوشبختانه يك مرد بعد از مدتها وقت گذاشته است و موارد مردانه اي را كه به نظرش رسيده است و براي خانمها ممكن است مفيد واقع شود به رشته تحرير در آورده است. پس لطفا بخوانيد و دقت كنيد كه تمام اين قوانين با عدد يك شماره كذاري شدند سعني هيچ كدامشان برتري نسبي به يكديگر ندارند و سپس در صورت تمايل آراء خود را وارد نمائيد:




مردها نميتوانند فكر كسي را بخوانند.


ديدن مسابقۀ فوتبال مثل تماشاي ماه شب چهارده توي آسمان جذاب و قشنگ است. اجازه بدهيد همينطور بماند. 


خريد كردن، مسابقۀ فوتبال نيست و امكان ندارد كه ما به خريد به اين شكل نگاه كنيم. 


گريه كردن يك جور تهديد به حساب مياد. 

لطفا چيزي رو كه مي­خواهيد، واضح بگويد. اجازه بدهيد كمي روشن­تر بگويم، اشارات زيركانه، اشارات قوي و اشارات مبرهن ولي غير مستقيم به يك موضوع اصلا به كار نمي­آيد. لطفا اصل درخواستتان را واضح بگوئيد. 


«بله» يا «خير» بهترين جواب ممكن به خيلي از سوالات هستند. 


لطفا در صورت نياز به حل يك مشكل، پيش ما بياييد و درد دل كنيد، اين كاري است كه ما مردها انجام ميدهيم. همدردي كردن وظيفۀ دوستان مونث شماست نه ما مردها. 


سردردي كه هفده ماه است كه دارد شما را آزار مي­دهد يك مشكل واقعي است. لطفاً با يك پزشك ملاقات كنيد. 


هر مطلبي كه شش ماه پيش از طرف ما مردها گفته شده است الان به عنوان استدلال غير قابل قبول است. در واقع تمام نظرات ما فقط براي هفت روز معتبرند نه بيشتر. 


اگر فكر مي كنيد چاقيد، خوب احتمالاً هستيد. لطفا از ما نپرسيد. 


اگر مطلبي كه ما گفتيم رو مي­شود دو جور ازش برداشت كرد و يكي از اين برداشتها شما رو عصباني و ناراحت ميكند منظور ما برداشت ديگر بوده است. 


شما مي­توانيد يا از ما بخواهيد كه كاري رو انجام بدهيم يا به ما بگوئيد كه چطور آن را انجام بدهيم، نه هر دو. اگر شما از قبل مي­دانيد كه چطور مي­شود آن كار را بهتر انجام داد خوب خودتان دست به كار شويد. 


كريستوف كلمب احتياجي نداشت كه مسير را به او ياد بدهند. ما هم همينطور.


تمام مردها فقط در 16 رنگ اشيا رو مي­بينند. دقيقاً مثل ويندوز است. براي ما هلو يك ميوه است، رنگ نيست. براي ما پرتغال يك ميوه است رنگ نيست. ما واقعاً نميفهميم رنگ پوست پيازي چيست.


اگر ما از شما بپرسيم چي شده و شما بگوئيد «هيچي» ما هم طوري رفتار مي­كنيم كه انگار هيچ اتفاقي نيفتاده است. ما مي­دانيم كه شما دروغ مي­گويد اما فقط ارزشش را ندارد كه آدم سرش را به خاطرآن درد بياورد.


وقتي ما دوتايي قرار است جائي برويم، چيزي كه شما پوشيديد كاملا مناسب و قشنگ است … اين را واقعاً مي­گويم .


شما به اندازۀ كافي لباس داريد.


شما كفش، زيادي هم داريد.


من كاملا خوش فرمم. گرد هم يك جور فرم خوب.


ممنونم كه اين را خونديد. آره مي­دانم امشب بايد در آشپزخانه بخوابم. ولي اين را مي­دانستيد براي ما مردها اصلاً مهم نيست. فكر مي­كنيم رفتيم كمپينگ. 

مردان ايراني در اتاق زايمان

منظور كاهش درد زنان و ترويج روشهاي زايمان بدون درد، از اين پس مردان ايراني شاهد تولد فرزندانشان در شماري از بيمارستانهاي كشور خواهند بود. اين مطلب در همايش "روشهاي زايمان بدون درد با حضور همسر "در تالار ابن سيناي مشهد اعلام شد كه در آن حدود 400 نفر از زوجين و علاقمندان حضور داشتند.

به گزارش ايرنا، خانم "ناهيد قربانيان مشهدي" ، نايب رييس جمعيت مامايي خراسان رضوي در همايش يادشده گفت: در كشورهاي غربي حضور همسر در انجام زايمان از مدتها پيش در حال انجام است زيرا اين امر هم باعث آرامش مادر در حين وضع حمل شده و هم اثرات رواني مطلوبي در نقش پدر شدن مرد دارد. 

وي افزود: طي سالهاي اخير در راستاي ترويج روشهاي زايمان بدون درد در ايران قدمهايي برداشته شده ، به طوريكه هم‌اكنون زايمان با حضور همسر ، زايمان در آب و يا استفاده از گاز انتونكس در برخي بيمارستانهاي كشور به صورت آزمايشي در حال انجام است. 

وي جزييات بيشتري از اجراي اين طرح و محل اجراي آن را بيان نكرد. 

قربانيان، نهادينه كردن راههاي زايمان بدون درد را از راهكارهاي مهم كاهش شيوع سزارين در جامعه خواند و تصريح كرد: تمرينات ريلكسيشن (انجام حركات عضلاني و تنفسي خاص) صوت درماني، عطردرماني، هيپنوتيزم، استفاده از گاز "انتونكس"، زايمان در آب، انواع ماساژها و حضور همسر در حين زايمان از شناخته‌ترين روشهاي زايمان بدون درد است. 

وي در باره استفاده از گاز انتونكس گفت كه اين ماده، مخلوطي از گاز اكسيژن و ?N2o است، در اين روش يك عدد ماسك كه به كپسول متصل است به بيمار داده مي‌شود و بيمار قبل از درد شروع به تنفس مي‌كند. 

قربانيان استفاده از اين روش را راحت، بي‌خطر، بدون عارض و قابل گسترش و با كمترين هزينه دانست و گفت: طبق ارزيابي انجام شده، اين گاز هيچگونه عارضه‌اي نداشته و حتي باعث اكسيژن رساني بهتر به جنين و مادر مي‌شود. 

نيمي از زنان ايراني با سزارين زايمان مي كنند اكرم عليزاده رييس جمعيت مامايي استان خراسان رضوي هم در همايش روشهاي زايمان بدون درد گفت: هم‌اكنون آمار سزارين در جامعه سير صعودي داشته و حتي اين رقم در بيمارستانهاي دولتي بين 40 تا 50 درصد گزارش مي‌شود. اين در حالي است كه اين رقم طبق استانداردهاي سازمان بهداشت جهاني حدود 10 تا 15 درصد است. 

وي با اشاره به تبعات و عوارض بسيار سزارين نسبت به زايمان طبيعي ، احتمال عفونت، خونريزي، تاخير در بهبودي، لكه بيني و اثرات جراحت را از عوارض آن دانست. عليزاده يكي از علل مهم ترويج سزارين در كشور را ترس مادران از زايمان دانست و گفت:افزايش آگاهي مردم و همچنين نهادينه كردن روشهاي زايمان بدون درد از راهكارهاي مهم كاهش سزارين و ترويج زايمان طبيعي است. 

به عقيده وي،‌ همچنين بايد امور مربوط به زايمان به ماماها سپرده شود و همانند كشورهاي پيشرفته از طريق سيستم ارجاع پس از مشاوره يك ماما، جراح نسبت به سزارين اقدام كند.