سیستم نمایش احساسات در چهره انسان

طبق تحقیق تازه ای از نیشخند تا لبخندی به پهنای صورت، تمامی حالت های چهره ما در ژن ما تعبیه شده است. محققان حالات چهره در بیش از 4800 عکس از قهرمانان بینا و نابینای جودو در بازی های المپیک و پارالمپیک تابستانی 2004 را بررسی نمودند. 

تحلیل ها نشان داد که هر شخص بینا یا نابینا حالات چهره اش را متناسب با زمینه موجود در جامعه تغییر می دهد. برای مثال در پارالمپیک ورزشکاران در دو راند با هم رقابت می کردند تا در راند آخر یکی از ورزشکاران مدال طلا را با خود به خانه ببرد و دیگری مدال نقره را از آن خود کند. 

ورزشکار نابینایی که مسابقه اخر را از دست داد ، سعی کرد در هنگام اعطای مدال به صورتی محافظه کارانه لبخند اجتماعی بر لب آورد. بیاورد لبخند حقیقی که Duchenne smiles نیز نامیده می شود، باعث می شود که چشم ها برق بزنند و باریک شوند و گونه ها نیز برجسته شود. 

محققان می گویند ورزشکاران بینا که مدال طلا را از دست داده بودند نیز لبخند اجتماعی می زده است. 

بازندگان لب پایینی خود را فشار می دادند تا بتوانند احساسات درونی خود را کنترل کنند و به این ترتیب لبحندهای اجتماعی بر لبها نقش می بندد. 

این ورزشکاران غصه خشم و تنفر را نیز از همین طریق نشان می دادند به این ترتیب یک نابینا و یک بینا ناراحتی خود را از طریق یکسان توسط ماهیچه های چهره شان نشان می دهند. و همانطور که مشخص است لب هایی که حالت غمگینی دارد، به پایین افتاده و داخل ابرو به سمت بالا می رود. 

یک ایده این بود که که بیان احساسات در بین مردم جهان از طریق مشاهده حالت های چهره همدیگر صورت می پذیرد اما این مطالعه جدید که در ژانویه 2009 در مجله تخصصی روانشناسی شخصیت و اجتماعی به چاپ خواهد رسید، می گوید از آنجاییکه افراد نابینا قادر نیستند چنین چیزهایی را از طریق مشاهده دیگران بیاموزند پس مسئله باید چیز دیگری باشد. 

افراد نابینا نمی توانسته اند از طریق دیدن شیوه کنترل احساسات خود را یاد بگیرند. و باید مکانیسم دیگری در کار باشد. شاید بتوان گفت که احساسات ما و سیستمی که آن را تنظیم می کند، نشانی از دوره تکامل ما بوده باشد. ممکن است در پاسخ به احساسات منفی بشر سیستمی را در خود توسعه داده باشد که دهان را می بندد و از داد زدن و کتک کاری و توهین کردن او جلوگیری می کند. 

این تیم در تحقیقات دیگری ورزشکاران بینا و نابینا را ازنظر بروز ژست غرور بررسی کرده بودند در حالیکه همه آنها سرشان را به سمت بالا می گرفته و سینه را به سمت جلو می داده اند. تمامی این تحقیقات نشانگر این است که ما توانایی فطری برای نمایش حالت های احساسی خود داریم که باید آن را بیابیم.