نكاتي در ارتباط با يافتن شغل

اگر به دنبال كار مي گرديد، نكات زير باعث مي شود كه بيشتر مورد توجه شركت هاي استخدام كننده قرار بگيريد. 


بر طبق آمار اعلام شده، رقمي معادل 1.4 بيليون نفر در سال 2006 فارغ التحصيل خواهند شد. چگونه مي توان در رقابت با اين افراد پيروز شد و مورد توجه شركت هاي استخدام كننده قرار گرفت؟ 

قدم اول: " خودتان را بشناسيد"
قبل از هر كار ديگر بايد بدانيد مايليد چه نوع كاري را به طور حرفه اي دنبال كنيد؟ به خود بنگريد، بدون توجه به رشته تحصيلي تان، صادقانه به معلومات و مهارت هاي خود فكر كنيد و آنها را مرور كنيد. اگر به ادعاهايي كه مي كنيد مطمئن باشيد ، قدم مثبتي براي شروع خواهد بود. 

قدم دوم: "رزومه تان را كاملا دقيق و واضح بنويسيد"
يك رزومه خوب، آغاز جستجو براي يافتن شغلي مناسب است. اگر روش صحيح و استاندارد نوشتن رزومه را نمي دانيد، از مشاور محل تحصيلتان درخواست كنيد كه شما را راهنمايي كند و يا از اينترنت كمك بگيريد. وب سايت ها و كتاب هاي بسياري وجود دارد كه مي تواند در اين زمينه به شما كمك كند تا بتوانيد يك رزومه حرفه اي و استادارد براي خود تهيه كنيد. 

قدم سوم: "چه شغلي براي شما لذت بخش است؟"
پي بردن به اين نكته كه انجام چه نوع كاري برايتان لذت بخش است باعث محدود شدن دامنه جستجوي شغلي شما خواهد شد. به عنوان مثال، ممكن است شما فارغ التحصيل رشته حسابداري باشيد، اما علاقه مند به سفر كردن هستيد و دلتان نمي خواهد ساعت ها بي حركت پشت يك ميز بنشينيد. 

قدم چهارم: "يك جستجوي كامل را شروع كنيد."
حال كه به قابليت هاي خود پي برديد و زمينه فعاليت مورد علاقه تان را نيز يافتيد، وقت عمل فرا رسيده.آگهي هاي شغلي را به دقت بررسي كنيد، رزومه خود را در سايت هاي مختلف قرار دهيد. از روابطتان استفاده كنيد و تمام دوستانتان را از اين كه در جستجوي كار هستيد، مطلع كنيد. 



چگونگي نوشتن رزومه (resume)
از اهميت زيادي برخوردار است 
قدم پنجم: "اخبار مربوط به شغل مورد علاقه تان را دنبال كنيد"
روزنامه ها و نشريات مربوط به حرفه مورد نظرتان را مطالعه كنيد. در سمينارها و گردهمايي ها شركت كنيد، اين كار باعث مي شود با افرادي كه هدفي مشابه شما را دنبال مي كنند، ملاقات كرده و اطلاعات مفيدي در ارتباط با رشته مورد نظر و شركت در مصاحبه هاي شغلي از آنان دريافت كنيد. 


قدم ششم: "براي شركت در مصاحبه تمرين كنيد"
هيچ وقت بدون درس خواندن در امتحان شركت نكنيد. مصاحبه شغلي هم به همين صورت است، باري اين منظور رزومه خود را بارها و بارها بخوانيد تا كاملا حقظ شويد. سئوالاتي را كه ممكن است از شما پرسيده شود حدث بزنيد و جواب هاي قابل قبولي برايشان در نظر بگيريد. 

قدم هفتم: "مصمم باشيد"
مطمئنا يك روزه كار پيدا نخواهيد نكرد، به جستجويتان ادامه بدهيد و نااميد نشويد. اگر براي اولين بار است كه به دنبال شغل هستيد، كارتان به مراتب سخت تر است. اما نگراني لازم نيست، به هر حال نهايتا اولين شغل واقعي تان را خواهيد يافت. 

قدم هشتم: "به جستجوي خود ادامه دهيد" 
اگر موفق به يافتن شغلي مناسب شديد، جستجو پايان يافته، اما شخصيت شغلي شما در آغاز راه است. ارتباطات خود را قطع نكنيد و در جستجوي موقعيت هاي مناسب تري باشيد.