چگونه با سوختگي مقابله كنيم؟

سوختگي هاي ناشي از آتش يا آب جوش بسيار خطرناك است و مي تواند تاثيرات قابل ملاحظه اي را بر پوست و بافت هاي بدن بر جاي گذارد. به دنبال خوردن آب جوش نيز مسير ناي و گلوي فرد مي تواند دچار سوختگي شود و آسيب هاي جدي ببيند. 

سوختگي ها چه تاثيراتي بر جاي مي گذارند؟
برخي سوختگي ها كه شدت آنها زياد است و مي تواند فرد را با مشكلات عديده اي مواجه كند در پي تماس بدن با مايعات داغ و پرحرارت ايجاد مي شود. عواملي كه باعث مي شوند تا اين سوختگي ها بروز كنند به قرار زير است: 

*حرارت هاي بسيار شديد مانند شعله هاي آتش، سطوح بسيار داغ، مايعات پرحرارت، گاز

*سوختگي هاي الكتريكي، مانند بي دقتي در سيم كشي هاي داخلي منازل، اتصالات برقي قديمي و فرسوده، عدم فعاليت درست ابزارآلات سيمي و الكتريكي، برق گرفتگي

*سوختگي هاي شيميايي، اسيد ها و مواد قليايي بسيار قوي، استفاده نادرست از مواد شيميايي پاك كننده ، باتري هاي فرسوده و قديمي

چه كساني آسيب مي بينند؟
سوختگي از هر نوعي كه باشد، به عنوان دومين عامل مرگ و مير در بين كودكان محسوب مي شود. سوختگي ممكن است در هر سني بروز كند، اما در بين كودكان و نوجوانان بيشتر شايع است. در اين ميان سوختگي هاي ناشي از مايعات داغ، بيشتر براي نوزاداني كه چهاردست و پا راه مي روند و با كنجكاوي فراوان دوست دارند به همه جا سر بكشند و از همه چيز سر در بياورند، شايع است و معمولا با فنجان هاي داغ چاي، رفتن به داخل حمام هاي داغ و ... بروز مي كند.

نشانه هاي سوختگي چيست؟
ممكن است پس از سوختگي نشانه هاي آن ظرف مدت زماني بسيار كوتاه و به صورت مشهود بر روي پوست بدن بروز كند و بسيار دردناك باشد. در سوختگي هاي نه چندان شديد ممكن است پوست فرد به رنگ صورتي، قرمز و يا لكه لكه در بيايد و تاول هاي كوچك و بزرگ نيز ممكن است مشاهده شود. اگر بر ميزان سوختگي افزوده شود، اين عارضه بسيار عميق بروز مي كند، قسمت فوقاني پوست بدن تخريب شده و به رنگ سفيد و سياه در مي آيد و حالت زغالي به خود مي گيرد. 

مسئله اي كه در اين زمينه بايد به آن توجه داشت اين است كه سوختگي هاي بسيار عميق معمولا بدون درد بروز مي كنند زيرا در سوختگي هاي شديد به علت وارد آمدن آسيب به سيستم عصبي، انتقال پيام هاي ناشي از درد مختل مي شود.

سوختگي ها چگونه درمان مي شوند؟
هنگامي كه سوختگي خيلي شديد نيست، گرفتن محل سوختگي زير آب سرد و روان به مدت 10 دقيقه و يا شستشو با مواد شيميايي مخصوص سوختگي به مدت 20 دقيقه مي تواند از بروز عوارض ناشي از سوختگي جلوگيري كند. علاوه بر اين، پس از سوختگي، خيلي سريع بايد لباس هاي فرد را از محل سوختگي خارج كرد. پس از اين، به منظور جلوگيري از بروز هر گونه عفونت و يا ورود ميكروب به داخل بدن، بايد محل سوختگي در محفظه هاي پلاستيكي مخصوص و يا مواد استريل نگهداري شود. 

سوختگي هاي خفيف و معمولي مي توانند با گازهاي استريل و همچنين مسكن هاي مخصوص درمان شوند. اما در عين حال اگر اين سوختگي ها شدت يابند و يا در ناحيه صورت، دست و يا مفاصل بدن اتفاق بيافتند، بايد خيلي سريع فرد به بيمارستان منتقل شود. 

اين طور كه آمارهاي رسمي نشان مي دهند، به طور كلي 10 درصد از كل سوختگي هايي كه بروز مي كنند، به مراقبت هاي پزشكي و بيمارستاني نياز دارند. اين در حالي است كه بيش از 50 درصد سوختگي هاي بدن، بسيار شديد هستند و شانس زنده ماندن فرد بسيار كم است. 

سوختگي هاي عميق و شديد به درمان هاي طولاني مدت و مراقبت هاي ويژه نيازمند است كه در برخي مواقع مي تواند شامل پيوند پوست و يا درمان هاي ديگر براي جلوگيري از كشيدگي پوست و همچنين درمان هاي رواني شود.

ايمني بيشتر
شما مي توانيد با امن كردن منزل خود از بروز هر گونه آتش سوزي و سوختگي جلوگيري كنيد. براي مثال، نصب دستگاه هاي شناسايي محل سوختگي در منزل، بازديد سيم كشي ها و خارج كردن مواد شيميايي خطرناك مي تواند تا حد زيادي از بروز هر گونه سوختگي و عوارض ناشي از آن در شما جلوگيري كند.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - درمان با طب فشاری

insert_link

local_library هیپتونیزم چیست و چگونه رخ می دهد!؟

insert_link

local_library چگونه از شر "آما"های بدنتان رها شوید

insert_link

local_library کیک فنجانی با پنیر