10 پله تا آرامش

 

آيا آرزو داريد که آرام، خونسرد و خوددار باشيد و فرصت کافي براي آن چه دلخواه شماست در اختيار داشته باشيد؟ اگر چه رسيدن به اين هدف مشکل به نظر مي رسد، اما با کمي تلاش و تجديد نظر در افکار و اعمال خود مي توانيد به آن نزديک شويد.

فراموش نکنيد در دنياي شلوغ و پر استرس امروزي، به دست آوردن کمي آرامش مي تواند غنيمت بزرگي باشد. بهتر است راهکارهاي پيشنهادي ما را رعايت کنيد:

* هميشه همه کارها را تحت کنترل نگيريد:
افراد پرکار و فعال اغلب احساس مي کنند همه کارها بايد تحت کنترل آن ها باشد، خصوصا مواقعي که هدف خاصي مدنظرشان است.

بنابراين سعي کنيد براي يک بار هم که شده اين عادت "کنترل کردن" را رها کنيد و بگذاريد ديگران مسئوليت کارها را به عهده بگيرند؛ به عنوان مثال بگذاريد ديگران برنامه سفر دسته جمعي را سازماندهي کنند و نتيجه حاصله را بدون هيچ اظهار نظري بپذيريد و ببينيد چه احساسي به شما دست مي دهد. اين کار ممکن است براي شما پردغدغه و براي ديگران شگفت انگيز باشد، ولي آرامشي که براي تان به ارمغان مي آورد، ارزش آن را دارد.

*مسئوليت هاي متعدد را نپذيريد:
ممکن است از اين که همواره کارهاي بسياري را با هم انجام مي دهيد به خود بباليد، ولي قطعا در عين کار احساس عدم تمرکز، نگراني و خستگي مي کنيد. خانم ها اکثرا از اين که قادرند چندين کار را هم زمان انجام دهند به خود مي بالند، وليکن در نهايت از اين عمل آسيب مي بينند. بنابراين در عهده داري کارها هوشيار باشيد؛ يعني کارها را يک به يک و به نوبت انجام دهيد. قدر لحظه هاي عمر خود را بدانيد و از انجام کاري که عهده دار هستيد، لذت ببريد تا پس از اين که کار را به نحو احسن انجام داديد، احساس موفقيت کنيد.

*به موفقيت هاي خود بها دهيد:
هميشه توجه داشته باشيد که موفقيت در يک کار، پيروزي هاي بعدي را به دنبال مي آورد و احساس خود کم بيني را از انسان دور مي کند. کافي است تنها به يک چيز که موجب بالندگي شماست و يا يک زمينه که در آن موفق بوده ايد فکر کنيد. ارزشمند بودن خود را مورد تاييد قرار دهيد.

اين بار که در مسير کم ارزش پنداشتن خود قرار گرفتيد، سعي کنيد موفقيت هايتان را مرور و در آنها تامل کنيد. با اين عمل همه امور را در دورنمايي مثبت قرار مي دهيد و احساس آرامش خواهيد کرد.

*به نيازهايتان اهميت دهيد:
هميشه به فکر راضي و خوشحال کردن ديگران نباشيد، کمي هم به فکر نيازهاي معقول و مقبول خود باشيد. اين دليل بر خودخواهي نيست. به نقطه نظرات ديگران گوش دهيد، ولي اگر لازم مي دانيد براي اين که فرصت کافي براي پاسخ داشته باشيد، به آن ها بگوييد براي فکر کردن و تصميم گرفتن درباره آن موضوع نياز به زمان داريد. در عين حالي که انعطاف پذير هستيد، نسبت به احساسات و عواطف خود نيز واقع گرا و بي رودربايستي باشيد. اين را بدانيد که اين گونه برخورد با مسائل حتما با موفقيت توام خواهد بود. اگر رک بودن شما را به وحشت مي اندازد، ابتدا از مسائل کوچک شروع کنيد و بعد به مسائل بزرگ تر بپردازيد تا بدين وسيله گستره آرامش خود را افزايش دهيد.

*از کار خود لذت ببريد:
اگر همواره در حال مسامحه و طفره رفتن از انجام کاري هستيد و يا احساس مي کنيد براي انجام کاري تحت فشار هستيد، نشان مي دهد از کاري که انجام مي دهيد لذت نمي بريد. واقعيت امر اين است که شما به هر حال ناچاريد اين کار را انجام دهيد، پس روي جنبه هاي لذت بخش آن تمرکز کنيد؛ مثلا به حس خوبي که از "به نظم درآوردن امور" يا "مورد تقدير و ستايش قرار گرفتن" از بابت رسيدن به نتايج مطلوب به شما دست مي دهد، تکيه کنيد. اين ديدگاه مثبت مي تواند تنش هاي درون شما را بزدايد و به شما فرصت دهد که دريابيد چه تغييرات درازمدتي را مي توانيد ايجاد کنيد.

*انعطاف پذير باشيد. 
لزوم يک برنامه منظم روزانه براي تنظيم نيازهاي زندگي بسيار خوب و معقول است، ولي نبايد اصرار و اجبار در رعايت آن موجب تنش و اضطراب شما شود. سختگيري و جدي بودن زياد سبب مي شود فرصت ها را از دست بدهيد و تاکيد براي اجراي آن برنامه موجب مي شود انرژي خود را بيهوده تلف کنيد. در مواقعي که لازم مي دانيد روش و تاکتيک خود را تغيير دهيد تا در کارهاي تان موفق تر و در رسيدن به اهداف تان خلاق تر شويد.

انعطاف پذيري به شما آرامش بيشتري مي دهد چون به شما فرصت مي دهد حين انجام کار، روش خود را انتخاب کنيد.

*بين کار و زندگي تعادل برقرار کنيد:
تداخل و ادغام مسائل کاري با زندگي خصوصي باعث اختلالات جسمي و روحي مي شود. برنامه و زماني را براي توقف کار انتخاب کنيد و به آن پايبند باشيد. در خانه به کار فکر نکنيد و توجه خود را به زندگي خانوادگي معطوف داريد. مواردي پيش مي آيد که اين کار براي تان مقدور نيست، ولي سعي کنيد بيشتر اين مساله را رعايت کنيد.

*عکس العمل هاي تان را عوض کنيد:
ممکن است همواره در تغيير شرايط تنش آفرين موفق نباشيد، ليکن با تغيير دادن ديدگاه خود نسبت به آن، مي توانيد احساسات خود را عوض کنيد. اگر کسي دير به سر وعده مي آيد، بي تفاوت باشيد و از وقت آزادي که به دست آورده ايد لذت ببريد. اگر کسي بي ادب و پرخاشگر است اين گونه فکر کنيد که او خودش را کوچک و حقير مي کند، نه شما را.

*ذهن و روح خود را شاد کنيد:
ذهن و روان خود را با ديدن و شنيدن کارهاي هنري يا خواندن دعا و قرآن، بياراييد. از نمايشگاه هاي هنري ديدن کنيد و به موسيقي آرام يا تلاوت قرآن يا دعا گوش فرا دهيد. نگاه خود را بر روي يک گُل متمرکز نماييد. کاغذ و قلمي برداريد و منظره زيبايي را نقاشي کنيد و يا در پارک قدم بزنيد و يا در يک کلاس هنري ثبت نام کنيد.

*براي آينده برنامه ريزي کنيد:
حتما براي خود برنامه هاي تفريحي تدارک ببينيد، چرا که چشم انتظار بودن براي برنامه هاي تفريحي نيز آرام بخش بسيار خوبي است. فهرستي از برنامه هاي لذت بخش تهيه کرده و براي انجام آنها برنامه ريزي کنيد؛ مثلا به زيارت يک مکان مقدس برويد، برنامه اي براي قرار ملاقات با يک دوست خوب و يا خريد کتاب مورد علاقه تان بگذاريد. با اين کارها بلافاصله احساس دلپذيري خواهيد کرد.

منبع : انجمن درمانگران ايران

 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library مدیتیشن راهی به سوی آرامش ماندگار

insert_link

local_library چه کنیم تا بیشتر جوان بمانیم

insert_link

local_library آیا تا به حال به راز بقای گلها فکر کرده‌

insert_link

local_library love is - کمک کنی تا قند خونشو پایین بی