انسان‌ها در 39 سالگي به قله مي‌رسند

همشهری- آبراهام مزلو، روان‌شناس نامدار عقيده داشت كه كمتر انساني قبل از چهل سالگي به كمال شخصيت خود خواهد رسيد.
چهل سالگي و به عبارتي ميانسالي در بسياري از فرهنگ‌ها نماد همين كمال و پختگي است اما آيا چنين كمالي فقط حاصل انباشت تجربه در آزمون و خطا‌هاي زندگي است كه يك فرد ميانسال را به چنين درجه‌اي مي‌رساند يا اين موضوع علت مغزي هم مي‌تواند داشته باشد؟

در آزموني تازه دانشمندان از 72 مرد در سن 23 تا 80 سالگي درخواست كردند با انگشت اشاره با بيشترين سرعتي كه مي‌توانند به‌مدت ده ثانيه ضرب بگيرند و از طرف ديگر با اسكن مغزي مقدار ماده‌اي به نام «ميلين» را در مغز اين افراد اندازه گيري كردند.

«ميلين» نوعي غلاف چربي است كه به دور رشته‌هاي عصبي قرار دارد و باعث سهولت انتقال سيگنال‌ها در عصب مي‌شود. پروفسور «جورج بارتزوكيس» روانپزشك در «يو‌سي‌ال‌اي» نتيجه اين بررسي را بسيار گيرا دانسته و مي‌گويد: « هم سرعت واكنش و هم مقدار ميلين مغز در ميانسالي و حدود 39 سالگي به قله خودش مي‌رسد و بعد از اين سن اين عوامل شروع به افت خواهند كرد.»

به‌دليل كاهش ميلين اعصاب مركزي است كه وقتي افراد پا به سنين كهنسالي مي‌گذارند حتي بهترين ورزشكاران نيز نسبت به سنين پايين‌تر واكنش‌هاي كندتري دارند. اگر ترميم ميلين‌ها و ترميم عصب‌هاي فرسوده ممكن شود انسان‌هاي آينده از نظر طول عمر و سال‌هاي جواني و سرزندگي بسيار فراتر از انسان امروزي خواهند بود.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - مبحثی در شناخت تمرکز و تربی

insert_link

local_library آموزش مطالعه - علاقه مهم ترین شرط در تمر