راه حلی به نام O.G.N

 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
دنیای توسعه یافته امروز سهم دولت در امور جامعه را ۲۰ درصد تعریف می كند و بیش از این اجازه نمی دهد بخش های دولتی آن قدر فربه شوند كه تمامی جامعه را در سایه خود محو نمایند. به عبارت دیگر دولت ها حق ندارند پا را از گلیم خویش درازتر كنند، شعاری كه در كشور ما پس از ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی با تقویت بخش خصوصی مطرح و در دوره های بعد به طور مدام بر آن تأكید شد اما...
به این «اما» گزارش ما پاسخ می دهد اما اجازه دهید پیش از آن اندكی معنای ۲۰درصدی سهم دولت را حلاجی كنیم؛ قطعاً معنای ۲۰درصد، دخالت دولت در امور جامعه نیست، چرا كه دنیای توسعه یافته برای دولت ها نقش تسهیل كننده و ناظر را تعریف كرده است.
موضوع مهم دیگر این كه تمامی شاكله ۲۰ درصدی فعالیت دولت صرفاً رنگی از سیاست ندارد پس دولت ها اولاً دخالت نمی كنند، دوماً سیاست را در همه جریان ها جاری نمی سازند. جالب آن كه كارشناسان سهم «دخالت» و نه فعالیت دولت در كشور ما را با رنگی غلیظ از سیاست، بیش از ۸۰ درصد برآورد كرده اند.
N.G.O ها یا سازمان های غیردولتی در جوامع امروز نقش پلی میان دولت و مردم را بازی می كنند. این سازمان های خودگردان سعی دارند سهم مشاركت مردمی را در حوزه های مختلف بالا برده و گره های اجتماعی را به دست خود مردم باز كنند، اما آیا به همان اندازه كه فربه شدن دولت آسیب زاست، پراكندگی و برنامه های ناهمسوی سازمان های غیردولتی به هدر دادن هزینه های اجتماعی و پنبه كردن رشته های یكدیگر نخواهد انجامید؟
در ارتباط با صدور مجوزها و نیز برخی كسب اجازه ها برای ادامه حیات قانونی و نیز شرعی خانه سازمان های غیردولتی بحثی چند سویه را می توان مطرح كرد. در این زمینه ابویی مدیر عامل خانه سازمان های غیر دولتی به مجوزهای وزارت كشور اشاره می كند و می گوید: «این موضوع در حال بررسی است و بسیاری از صاحب نظران و مسئولین نیز به چنین نتیجه ای رسیده اند كه وزارت كشور صرفاً باید به صدور مجوزهای سیاسی برای احزاب بپردازد و بقیه مجوزهای تشكل های غیردولتی و غیرسیاسی به وزارت رفاه سپرده شود. مساله مهم دیگر ثبت شركتی است كه نشان می دهد هنوز چیزی به نام سازمان غیردولتی معنا پیدا نكرده و شما در نهایت مجبورید تشكل خود را تحت عنوان شركت به ثبت برسانید.» ابویی در مورد كسب اجازه ها برای عبور نكردن از خطوط قرمز می گوید: «ما در برنامه خود داریم كه برای فعالیت های اجتماعی به آیات عظام مراجعه كنیم و البته احزاب سیاسی هم این كار را می كنند. اولین دیدار ما هم با آیت الله نوری همدانی بود كه بسیار تأثیر مثبتی داشت و به شفاف شدن بسیاری از مواضع كمك كرد.»
 
 
 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library راه هایی برای کنترل خشم!

insert_link

local_library آموزش مطالعه - تمرکز از راه ذکر و عرفان

insert_link

local_library راه جلو گیری از افتادگی گونه ها

insert_link

local_library راه حل براي چشمان پف كرده