۹ هزار سال پیش هم آدامس می جویدند

۹ هزار سال پیش هم آدامس می جویدند  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
قدمت آدامس به ۹ هزار سال پیش می رسد. بنابراین «آدامس» منحصر به انسان های امروزی نیست. ماده اولیه آدامس از ساقه درخت بنه به دست می آید. معادل فارسی آدامس «سقز» است. برای این که سقز کشدار شود آن را با گیاهی به نام ازملک یا کامپوره مخلوط می کنند.سالانه در حدود ۵۰۰ هزار تن آدامس در دنیا جویده می شود.امروزه آدامس های مختلفی در بازار موجود هستند از جمله بادکنکی، نعنایی، دارچینی، کافئین دار، سفید کننده دندان، فلفلی، ترش، نیکوتین دار، حاوی ویتأمین، مخصوص کودکان و بدون قند.
آدامس جویدن در خوشبوکردن دهان مؤثر است. ۸۵ درصد بوی بد دهان را فعالیت میکروب های هوازی ایجاد می کند که به کمک آدامس می توان تا حدی بوی آن را رفع کرد. وقتی آدامس می جوید بزاق دهان به خاطر جویدن تحریک می شود و تأثیر خوبی بر هضم غذا دارد.به عقیده متخصصان گرفتگی گوش ها را هنگامی که هواپیما از زمین بلند می شود، می توان با جویدن آدامس کاهش داد.گاهی اوقات جویدن آدامس موجب کاهش استرس می شود.زیاد جویدن آدامس هم خوب نیست.جویدن آدامس به مدت طولانی به مفصل گیجگاهی فک آسیب می رساند، یا ممکن است پرکردگی دندان را از جای خود خارج کند. در ضمن جویدن آدامس در هر ساعت ۱۲ کیلوکالری انرژی مصرف می کند.
▪ نکته: اگر آدامس به موهایتان چسبید با کمک روغن نباتی یا کره بادام زمینی آن را از موهایتان جدا کنید.

رامک اسدی
 
 
 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library هیپتونیزم چیست و چگونه رخ می دهد!؟

insert_link

local_library قانون کارما (از هر دست بدهی از همان دست

insert_link

local_library انرژی چیست و چرا بر روی مراکز انرژی ما(چ

insert_link

local_library باعث درخشندگي چشم ها می شود