معرفی انواع پرده و چگونگی به كاربردن آنها در دكوراسیون های مختلف

 

پرده ها از ساده ترین انواع پوشش برای پنجره ها هستند كه ضمن سادگی و زیبایی به سبب میزان كم پارچه مصرفی در تهیه آنها از انواع مقرون به صرفه پرده محسوب می شوند. پرده  ها ضمن فواید كاربردی ، از نظر شكل ظاهری نیز متنوع بوده و می توان با انتخاب مدل پرده  متناسب با دكوراسیون اتاق و همچنین در نظر گرفتن پارچه ای با طرح و رنگ مناسب و هماهنگ با سایر اجزای دكوراسیون منزل، تركیبی زیبا و چشمگیر میان پرده  و دكوراسیون اتاق ایجاد كرد. در اینجا مروری داریم بر انواع متداول پرده .

پرده  مدل رومی

بارزترین ویژگی پرده  رومی تركیب سادگی با ظرافت و زیبایی است. در حالت جمع ، این پرده  ردیف تای مرتب و افقی پارچه را تشكیل می دهد و هنگامی كه پرده  باز می شود یك قطعه پارچه صاف و قالب پنجره آن را می پوشاند. تای افقی پارچه در این پرده  توسط تركه های چوب كه در جیب های باریك دوخته شده و در پشت پرده قرار دارند، ایجاد می شود. گاه در برخی از موارد جیب ها از روی پرده دوخته می شوند و به عنوان یك عنصر تزیینی برای پرده  مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع پرده  تقریباً برای پوشش هر نوع پنجره ای مناسب است.از پرده  مدل رومی به عنوان پوشش پنجره در اتاق هایی كه دكوراسیونی ساده دارند، بهره بگیرید. این نوع پرده  اغلب با دكوراسیون شلوغ و مملو از طرح و نقش ، تناسب و هماهنگی ندارد. پارچه های ساده یا بافت دار برای دوخت این نوع پرده  ایده آل هستند اما انواع پارچه های راه راه یا چهارخانه نیز به دلیل تأكید بر خطوط تای پرده و خطوط منظم دور آن برای تهیه این مدل پرده  مناسب هستند. یك پرده  رومی با پارچه راه راه افقی، پنجره را عریض تر و پرده ای با پارچه راه راه عمودی پنجره را بلندتر نشان خواهد داد. اما پارچه های طرح دار شلوغ با گل های درشت برای دوخت چنین پرده ی مناسب نیستند.

جهت حصول به نتیجه بهتر برای دوخت پرده مدل رومی از پارچه های محكم مانند پارچه نخی و كتان استفاده كنید.

اگرچه پرده  رومی با عرضی معادل ۵/۲ متر نیز قابل تهیه است، اما این مدل پرده  برای پنجره های بسیارعریض چندان مناسب نیست،  در چنین مواقعی می توانید از چند پرده  كه در كنار یكدیگر نصب شده اند، استفاده كنید.

دوخت نوار در لبه های پرده  رومی یا بر روی آن با تأكید بر خطوط صاف دور آن بر زیبایی پرده  رومی می افزاید. بهترین محل برای نصب این نوع پرده  داخل قاب و فرورفتگی دور پنجره است. به این ترتیب هنگامی كه پرده  باز می شود در داخل قاب پنجره قرار گرفته و به خوبی آن را می پوشاند.

پرده  غلتكی

    

 

این پرده  ساده دور غلتكی فنری پیچیده شده است كه به بالای پنجره نصب می شود و با استفاده از این غلتك ، باز و جمع می شود. از ویژگی های این مدل پرده ، جمع شدن كامل آن به صورت یك استوانه باریك در بالای پنجره است كه موجب می شود در حالت جمع، نور به طور كامل از پنجره به اتاق بتابد و هیچ بخشی از پنجره را نمی پوشاند. همین ویژگی ، این مدل پرده  را برای پنجره هایی كه به طرف داخل باز می شوند، ایده آل می سازد.از آنجا كه پرده مدل غلتكی در حالت جمع تقریباً دیده نمی شود از جنبه تزیینی كمتری برخوردار بوده و اغلب از آن برای مصارف كاربردی و همراه با پرده های تزیینی استفاده می شود. اما این پرده  را نیز می توان به اشكال مختلف تزیین كرد. از جمله چاپ استنسیل بر روی آن و یا دوخت انواع نوار، مهره و تزیینات دیگر به لبه ها و یا بر روی آن. برای تهیه این مدل پرده  بهتر است از پارچه های آهاردار استفاده كنید و یا پارچه مورد نظرتان را خود آهار بزنید تا هنگام نصب ، پرده ظاهری منظم ، صاف و آراسته داشته باشد. همچنین می توان برای پنجره های كوچك ، پرده ی غلتكی با كاغذهای ضخیم بافت دار تهیه كرد . در این صورت نیازی به آهار زدن پارچه نخواهید داشت. پارچه های ساده و راه راه برای دوخت پرده  مدل غلتكی مناسب تر از پارچه های طرح دار هستند ؛ اما انواع پارچه های طرح دار را نیز می توان برای این منظور به كار برد. اگر از پارچه های طرح دار استفاده می كنید، دقت كنید، طرح آن به طور متقارن به روی پرده  دیده شود. برای تهیه این نوع پرده  در اندازه گیری ابعاد پنجره و برش پرده  دقت مضاعفی به كار ببرید زیرا كوچكترین نقص در پرده هنگام نصب آن چشمگیر خواهد بود.

پرده  مدل اتریشی

این پرده  مجلل و زیبا هنگامی كه جمع می شود به صورت مجموعه ای از حالت (والان ) های دالبری درآمده، نمایی چشمگیر به پنجره می بخشند. اگرچه این نوع پرده  نیز با همان روش ریسمانی پرده  مدل رومی جمع می شود ، به سبب مدل چین دارش حدود ۵/۲ برابر پرده  مدل رومی پارچه مصرف می كند.پرده  مدل اتریشی به ویژه برای اتاق هایی با دكوراسیون كلاسیك، مناسب و زیباست و در مجموعه ای از مبلمان و ویژگی های معماری مدل كلاسیك جلوه ای مضاعف می یابد. پرده های مدل اتریشی از پارچه های بسیار متنوع با جنس و طرح گوناگون قابل تهیه هستند اما پارچه هایی مانند ابریشم به دلیل لطافتشان برای دوخت پرده های مدل اتریشی بسیار مناسب هستند.

پرده  مدل اتریشی را می توان ، با دوخت یك نوار چین دار به پایین آن به زیبایی آراست. برای پارچه های نخی نوار چین دار پارچه ای و برای پارچه های ظریف تر از نوارهای ریشه دار در پایین پرده  برای زیباتر كردن آن استفاده كنید. این مدل پرده  را می توان ، هم با چوب پرده های معمولی و هم به وسیله تخته چوبی به بالای پنجره نصب كرد. اما با نصب این پرده  با استفاده از یك تخته چوبی نتیجه ای زیباتر و مرتب تر به دست می آید.

اندازه عرض هر یك از حالت های دالبری تشكیل شده بر روی پرده  را حدود ۳۰ سانتی متر در نظر بگیرید. همچنین جهت تهیه نوار چین دار برای پایین پرده  نواری به طول دو برابر عرض پرده  برای پارچه های محكم مانند انواع پارچه كتان و سه برابر عرض پرده  برای پارچه های ظریف و لطیف مانند ابریشم در نظر بگیرید. عرض  نوار پارچه ای چین دار بنا به دلخواه و سلیقه خود حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر انتخاب كنید.

پرده  پیلی دار

این مدل ضمن سادگی ، جلوه ای چشمگیر و زیبا دارد. پرده  پیلی دار از دو قطعه پارچه ساده تشكیل شده كه از شكاف میان آنها پارچه ای به رنگ دیگر نمایان است. این پرده  به وسیله ریسمان هایی از دو طرف جمع می شود. بهترین اندازه برای این مدل ، پرده ی پارچه ای به عرض ۱۴۰ سانتی متر است.چنین پرده ی برای پنجره های بسیار عریض مناسب نیست.

تركیب های بسیار متنوعی از پارچه های گوناگون را می توان برای دوخت چنین پرده ی در نظر گرفت. اما بهترین حالت ، تركیب پارچه ای ساده با یك پارچه طرح دار است. می توانید پارچه ساده را برای پرده اصلی و پارچه طرح دار را در داخل پیلی استفاده كنید و یا به عكس پارچه طرح دار را برای دو طرف پرده و پارچه ساده در داخل پیلی به كار ببرید. اگر پارچه طرح داری برای خود پرده  انتخاب می كنید دقت كنید كه هنگامی كه پرده باز است و پیلی به صورت بسته قرار گرفته طرح پارچه متقارن باشد و خطوط آن به درستی در امتداد یا در برابر هم قرار گیرد.

منبع:تبیان

كوسن با گل برجسته

وسایل مورد نیاز

- مقوا

- مداد

- قیچی

- نیم متر پارچه ابریشمی بنفش به عرض ۱۱۵ سانتی متر

- نیم متر پارچه مخمل یشمی رنگ به عرض ۱۱۵ سانتی متر

- متر خیاطی

- مقداری قیطان

- نخ همرنگ پارچه ها

- سوزن ته گرد

- یك عدد زیپ ۱۸ سانتیمتری

- مقداری الیاف پشم شیشه

- ۲۰ سانتی متر پارچه ابریشم آبی بنفش به عرض ۱۱۵ سانتی متر

- صابون خیاطی

- یك عدد دكمه با روكش پارچه ای طلایی

- چرخ خیاطی

 

طرز تهیه :

1- برای تهیه الگوی قلب ابتدا مقوا را از وسط تا كنید. سپس خط ِتای مقوا را به عنوان خط وسط قلب در نظر بگیرید و نیمی از یك قلب را بر روی مقوا رسم كنید. با قیچی طرح رسم شده را بریده، جدا كنید. سپس تای مقوا را باز كنید تا طرح قلب كامل شود، به این ترتیب طرح قلب شما كاملاً متقارن خواهد بود. از این الگو برای انتقال طرح قلب بر روی پارچه های ابریشمی و مخمل استفاده كنید.

 

۲ـ الگو را یك بار بر روی پارچه مخمل قرار دهید و با صابون خیاطی خطی دور الگو رسم كنید. همین كار را بار دیگر بر روی پارچه سیلك بنفش انجام دهید. قلب ها را با در نظر گرفتن ۵/۱ سانتی متر فاصله از خط رسم شده بر روی پارچه ها به عنوان جای دوخت بریده و جدا كنید. با استفاده از متر خیاطی محیط دور یكی از قلب ها را اندازه گیری كنید و یك قطعه قیطان به اندازه محیط دور قلب به علاوه شش سانتی متر ببرید. نواری با طول برابر با قیطان و عرض چهار سانتی متر از پارچه مخمل ببرید و از آن برای روكش كردن قیطان استفاده كنید. قیطان را در وسط نوار پارچه ای از پشت پارچه قرار دهید و پارچه را بر روی آن تاكرده با پایه مخصوص دوخت زیپ آن را چرخ كنید. این نوار را بر روی پارچه ابریشمی قلبی شكل قرار دهید و لبه باز آن را به لبه پارچه، دور تا دور قلب سنجاق كنید.

 ۳ـ قلب مخملی را به صورتی كه روی اصلی پارچه ها بر روی هم قرار گرفته و نوار قیطان در میان آنها باشد بر روی قلب ابریشمی قرار دهید و با سوزن ته گرد سنجاق كنید. سپس با در نظر گرفتن ۵/۱ سانتی متر جای دوخت از لبه پارچه ها آنها را با چرخ خیاطی به هم بدوزید . در حالی كه ۱۸ سانتی متر از یك طرف قلب را برای دوخت زیپ باز می گذارید. از همین شكاف روكش كوسن را به رو برگردانید. زیپ را با دست در محل در نظر گرفته شده، بدوزید.

 

 

۴ـ طرح یك گلبرگ را مطابق تصاویر یا به شكل دلخواهتان در سه اندازه مختلف بر روی مقوا رسم كنید. با قیچی الگوها را بریده و جدا كنید. آنها را بر روی پارچه ابریشمی آبی بنفش كه دولا كرده اید، قرار دهید. از اندازه بزرگ چهار گلبرگ، اندازه متوسط پنج گلبرگ و اندازه كوچك نیز چهار گلبرگ با صابون خیاطی بر روی پارچه رسم كنید. گلبرگ ها را با قیچی بریده و جدا كنید . در حالی كه شش میلی متر جای دوخت دور هر یك از گلبرگ ها در نظر گرفته اید.

۵ـ گلبرگ های دولایه را در حالی كه روی اصلی پارچه ها بر روی هم قرار دارند در طول خط رسم شده دور آنها چرخ كنید و قسمت پایین گلبرگ ها را ندوخته و باز باقی بگذارید. گلبرگ ها را از شكاف پایین به رو برگردانید و اتو كنید.

 

 

۶ـ  از گلبرگ های بزرگ شروع كنید و آنها را در كنار هم چیده قسمت باز پایین گلبرگ ها را چرخ كنید و بدون قطع كردن نخ ، گلبرگ ها را در كنار هم چرخ كنید. به همین ترتیب گلبرگ های متوسط را در كنار گلبرگ های بزرگ و در آخر گلبرگ های كوچك را در امتداد آنها چرخ كنید تا یك رشته از گلبرگ ها تشكیل شود.

۷ـ ردیف گلبر گ ها را با دقت در دست گرفته و از گلبرگ های بزرگ شروع كرده آنها را دور مركزی واحد گرد كنید و با سوزن ته گرد سنجاق كنید و به این ترتیب گلبرگ ها را به صورت یك گل جمع كنید. گل تشكیل شده را به همان صورت با دست در وسط قسمت بالای قلب ، بر روی قلب ابریشمی بدوزید.

 

 

۸ ـ دكمه را در وسط گل بدوزید. می توانید از دكمه ای با روكش مخمل یشمی نیز به جای طلایی استفاده كنید. كوسن را با الیاف پشم شیشه پر كنید و زیپ آن را ببندید.

  1. 0 / 5
  2.   1 نظرات
  3.   910 بازدید
  تعبیر خواب (آرشیو) — .تصویر چقدر بی کیفیت.!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟.کار رو لطفا بزرگ به تصویر بکشید ممنون می شیم؟؟!!!!!!!!.ج را به میل با ادرس خودت برام بفرست.......

سبزی آرایی

ابزار سبزی آرایی :

1. قاشق توپی ( برای خالی كردن داخل سبزی ها و میوه ها )

2. ورقه كن فنری ( برای فنری كردن سبزی ها )

3. كاتر دوطرفه ( برای فنری كردن سیب زمینی و هویج و ...)

4. مجموعه اسكنه ها ( برای حكاكی به صورتU وV و زیگزاگ)

5. مجموعه قالب ها ( برای طراحی سبزی ها و میوه ها)

 

چاقوهای شماره 1تا 3 (برای حكاكی شیارهای مختلف )

چاقوهای شماره 4 تا 6 (برای خارج كردن داخل سبزیجات )

چاقوی شماره 7 (برای ایجاد شیار مستقیم و كنده كاری )

 

رنده شماره 1 تا 3 (برای درست كردن رشته های بلند و نازك از كدو، پنیر و سیب زمینی )

چاقوی دندانه دار شماره 4 ( برای بریدن و ورقه كردن )

وسیله شماره 5 ( برای فرم دادن به هویج و خیار و ...)

پوست كن دوطرفه ( برای پوست كندن میوه ها و سبزیجات )

 

 

چاقوی شماره 1 (برای ورقه كردن گوشت ها یا میوه های بلند)

چاقوی شماره 2 (برای بریدن و ورقه كردن)

چاقوی شماره 3 تا 5 (برای خرد كردن و بریدن )

چاقوی شماره 6 (ساطور- برای بریدن و خرد كردن )

 

گل رز

وسایل مورد نیاز :

پیاز - چاقو - چاقوی حكاكی - رنگ خوراكی

روش كار :

پیاز را پوست كنده ، یك سوم آن را  از سر جدا  كنید.

روی اولین لایه پیاز از خارج 5 گلبرگ بزرگ ایجاد كنید.

گلبرگ ها  را فرم دهید.

ردیف دوم گلبرگ ها را بین گلبرگ ها ی ردیف اول به وجود آورید ، به همین ترتیب تا آخرین لایه پیاز ادامه دهید.

گل ها  را در آب سرد رنگی بگذارید.

 

 

گل نیلوفر آبی

وسایل مورد نیاز :

پیاز  - چاقوی حكاكی - رنگ خوراكی

روش كار :

پیاز را پوست كنده ، در قسمت سر پیاز با كمك نوك چاقو ، 8 تا 9 گلبرگ ایجاد كنید ، سپس خطوط گلبرگ ها  را با چاقو شكاف دهید.

سر پیاز باقی مانده را جدا كنید.

لایه های پیاز را با كمك نوك چاقو باز كنید.

پیاز گل شده  را در آب سرد رنگی بگذارید.

 

 

 

گل مینا

وسایل مورد نیاز :

ترب - هویج - چاقو - پوست كن - چاقوی كنگره ای

روش كار :

ترب را پوست كنده ، سپس آن را از طول ، نازك ورقه كنید.

ورقه های ترب را مانند شكل های مربوطه با چاقوی كنگره ای و معمولی برش دهید.

هویج را پوست كنده ، در سطح بالایی آن شیار حك كنید.

ورقه های ترب را دور هویج بپیچید.

دور ترب را با نخ ، محكم ببندید.

گل ها را در آب سرد بگذارید تا تازه و باز شوند.

گل بنفشه

وسایل مورد نیاز :

كلم قرمز، چاقوی حكاكی

روش كار :

لبه هر كدام از برگ های كلم را با چاقو مانند گلبرگ برش دهید.

برگ های داخلی را هم مانند ردیف 1 ببرید

لبه گلبرگ ها  را كمی ببرید تا سفیدی داخل برگ كلم مشخص شود.

كلم را در آب سرد بگذارید تا باز شود.

 

 

گل كوكب

وسایل مورد نیاز :

كدو حلوایی، چاقوی حكاكی ، آب نمك

روش كار :

كدو را پوست كنده ، تخم آن را بگیرید و آن را 5 دقیقه در آب نمك بگذارید.

كدو را مانند پشت لاك پشت گرد كنید.

با چاقو  دایره ای در وسط كدو ایجاد كرده و دور آن را خالی و گود كنید.

روی دایره شیار ایجاد كنید.

هشت یا نه گلبرگ دور دایره ایجاد كنید.

وسط گلبرگ ها ی ردیف اول را گود كنید.

ردیف 5 و 6 را به دلخواه تكرار كنید، سپس گل را در آب سرد بگذارید تا تازه شود.

گل داودی

وسایل مورد نیاز :

تره فرنگی ، چاقوی حكاكی ، قیچی

روش كار :

از قسمت سفید تره فرنگی به طول 7 سانتیمتر جدا كنید.

روی اولین لایه 6 گلبرگ بلند ایجاد كنید.

با قیچی سر گلبرگ ها  را گرد كنید.

گلبرگ های ردیف دوم را بین گلبرگ های ردیف اول ایجاد كنید.

با قیچی ، سر گلبرگ ها  را گرد كنید.

مركز تره فرنگی را بعد از فرم دادن 5 لایه گلبرگ كوتاه كنید.

مركز تره فرنگی را با چاقو برش های متعدد دهید و سپس ، گل را در آب سرد بگذارید تا باز شود.

 

گل های طلایی و نقره ای

وسایل مورد نیاز :

هویج بزرگ ، ترب سفید بلند، چاقوی  حكاكی، قالب های كوچك و بزرگ، اسكنه 7شكل ، آب.

روش كار :

هویج و ترب را به قطر نیم سانتیمتر حلقه كنید. آنها را 5 دقیقه در آب نمك بگذارید تا نرم شوند.

حلقه ها را قالب بزرگ بزنید.

با چاقو در مركز هویج دایره كوچكی حك كنید.

با اسكنه شیارهایی از لبه خارجی هویج به طرف مركز ایجاد كنید.

مجدداً با قالب كوچك آن را قالب بزنید.

ترب ها را قالب كوچك بزنید.

ترب را داخل گل هویج بگذارید و گل ها  را در آب سرد قرار دهید تا تازه و سفت شود.

 

 

 

شمعدان

وسایل مورد نیاز :

هویج ، ورقه كن فنری، پوست كن یا چاقو

روش كار :

هویج را پوست بكنید.

با چاقو روی هویج شیارهای طولی ایجاد كنید.

با ورقه كن فنری هویج را به صورت فنر درآورده سپس آن را 5 دقیقه در آب نمك بگذارید تا نرم شود.

دو سر آزاد فنر را با خلال دندان به هم وصل كنید تا دایره شود. سپس آن را  در آب سرد بگذارید تا تازه و سفت گردد.

اگر مایل هستید داخل شمعدان شمع بگذارید ، یك قطعه خیار را برش داده و از پایی به وسیله سوزن ، شمع را به خیار وصل كنید و در وسط فنر هویج بگذارید.

 

گل ورونیكا

وسایل مورد نیاز :

فلفل رنگی، چاقوی حكاكی، اسكنه7شكل، خلال هویج .

روش كار :

با اسكنه گلبرگ های ریز در سطح فلفل ایجاد كنید.

فلفل را در آب سرد بگذارید.

با چاقو گلبرگ های ریز در سطح فلفل ایجاد كنید.

فلفل را در آب سرد بگذارید.

خلال هویج را در شكاف های فلفل بگذارید.

 

 

 

گل رز سرخ

وسایل مورد نیاز :

چغندر، چاقو، چاقوی حكاكی.

روش كار :

چغندر را پوست بكنید.

5 گلبرگ ردیف اول را به ضخامت 3 میلیمتر ایجاد كنید ، زیر گلبرگ ها  را نازك بردارید.

لایه های بعدی گلبرگ ها  را مانند ردیف 2 بین گلبرگ های قبلی ایجاد كنید.

در وسط گل گلبرگ های كوچك ایجاد كنید.

گل بگونیا

وسایل مورد نیاز :

تربچه ، چاقو

روش كار :

ساقه تربچه را ببرید و آن را  به 4 قسمت مساوی متصل به هم تقسیم كنید.

در هر قسمت سه گلبرگ كوچكتر ایجاد كنید.

گل را در آب سرد بگذارید تا باز شود.

ساقه تربچه را ببرید. در سطح آن 6 شیار ایجاد كرده و دور آنها را كمی گرد كنید.

بین شیارها را ببرید به طوری كه در انتها به هم وصل باشند.

گل را در آب سرد بگذارید تا باز شود.

 

 

 

ماكارونی های رنگی

وسایل مورد نیاز :

هویج، سیب زمینی، كاتر دوطرفه

روش كار :

هویج و سیب زمینی را پوست بكنید.

كاتر را در هویج و سیب زمینی فرو كنید و بچرخانید تا آنها را مانند فنر ببرد.

به آرامی فنرها را از هویج و سیب زمینی خارج كنید.

فنرها را باز كنید.

فنر سیب زمینی و هویج را داخل هم كنید و آن را  در آب سرد بگذارید و یا بپزید.

 

 

 

پروانه

وسایل مورد نیاز :

گوجه فرنگی - چاقو - تخته چوبی

روش كار :

نصف گوجه فرنگی را به 4 حلقه تقسیم كنید. (هركدام به ضخامت نیم سانتیمتر) به طوری كه در انتها به هم وصل باشند.

سه حلقه زیرین را از وسط شكاف دهید.

شاخك و سر پروانه را فرم دهید.

بدن آماده شده را روی سر پروانه قرار دهید.

 

 

سبد گل

وسایل مورد نیاز :

گوجه فرنگی - چاقو - اسكنه 7 شكل

روش كار :

گوجه فرنگی را از طول در دو خط از مركز به فاصله نیم سانتیمتر از هم تا وسط گوجه فرنگی ببرید. (دسته سبد )

با اسكنه لبه سبد را فرم دهید.

با استفاده از نوك چاقو ، پوست لبه ی سبد را كمی از گوشت جدا كنید.

تخم دو تكه ی جدا شده از دسته سبد را خارج كنید.

دو تكه را مانند بشقاب زیر سبد بگذارید.

 

منبع:تبیان