آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1498
آش شله قلمکار 1450
آش گندم 1148
آش آلو 663
آش انار 758
آش گوجه فرنگی 693
آش شلغم 758
آش رشته 704
ماست و خیار 790
نان و پنیر و سبزی 794
میرزا قاسمی 596
کشک بادنجان 434
حلیم بادمجان 578
بورانی اسفناج 640
نرگسی اسفناج 619
کوکو سبزی 593
کوکو سیب زمینی 575
کوکوی لوبیا سبز 529
کوکو بادنجان 708
کوکو مرغ 606
کوکو گل کلم 847
سالاد اولویه 634
پوره اسفناج 630
پوره سیب زمینی 658
ناز خاتون 644
قلیه اسفناج 585
کله جوش 572
خوراک زبان با سس قارچ 631
جگر با پیاز 920
استیک جگر 680
پیراشکی گوشت 716
کلوچه گوشت 622
همبر گر با سبزیجات 733
بیف استروگانف 564
استیک با پوره فلفل دلمه ای 691
استیک نعناء 605
خورش قرمه سبزی 648
جوجه کباب 633
دلمه فلفل 554
سالاد ميوه 611
سالاد ميوه هاي زمستاني 618
لازانيا 515
جوجه كباب درسته 648
كيك شكلاتي با مايكروفر 761
خوراك بادمجان و كدو 848
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 534
نان مخصوص صبحانه 756
نان برنجي رشتي 701
شيريني كشمشي 932
پيتزاي سبزيجات 542
پته قارچ 551
شيرين پلو 664
خورش آلو 814
ارزش غذايي جوانه ها 597
كوفته برنجي 783
پختن نان همبر گر 588
پختن نان دارچینی 547
کیک پروانه ای 720
پای گوشت 715
میلک شیک بادام زمینی 630
شاورما مکزیکی 520
بیسکویت خرما با گردو 733
کیک ببری 815
کیک لیمویی با شکلات 649
کیک پسته 712
نان پرتغالی 785
کاپ کیک خامه ای 720
نان ساندویچی کنجدی 655
شیرینی نارگیلی با بادام 773
کاپ کیک پرتقالی 757
کیک خرما 685
چیز کیک توت فرنگی 707
کیک کرم کارامل 846
مافین با تکه های شکلات 775
نان شابوره(نان عربی) 657
کیک شکلاتی موکا 537
کیک اسفنجی با کرم شکلات 720
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2449
کیک شکلات با بیسکویت 682
لیگمات پنیری 903
توپهای کنجدی 585
کیک ساده و خوشمزه 803
کاجر بارفی 603
کیک نیدو با بیسکوییت 769
کیک بیسکویت با نوتیلا 1062
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 712
نان گرده 723
شکوفه های نارگیلی 843
چیز کیک آلبالویی 699
اسلایس خرما 654
نان زنجبیلی 728
شیرینی مارمالادی 634
شیرینی کشمشی 536
برانیز پنیری 588
شیرینی بیسکویت با توفی 789
کیک فنجانی شکلاتی 673
نان مغزدار 720
کیک شکلاتی خوشمزه 759
کیک فنجانی با پنیر 732
نانهای خرمایی 532
کیک موز و گردو 739
نان لواش 539
کیک دو رنگ 862
میکادو 546
کیک زرین(کیک فوری) 1175
کیک ساده هلی 662
مربع های فندق و شکلات 894
لیگمات های آفریقایی 972
رولت خامه ای 775
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 563
کیک کره ای 761
کیک صبحانه موزی 675
لوز نارگیل 479
نان فانتزی 584
کیک شکلاتی ترد 642
نان شیر مال ترکی 741
رولت دارچین 592
نان بادامی 645