پوره اسفناج

پوره اسفناج

مواد لازم برای 4 نفر

اسفناج 1 کیلو
شیر نصف لیوان
کره 2 قاشق چایخوری
جوش شیرین نصف قاشق چایخوری
نمک به اندازه لازم

طرز تهیه

اسفناج را خوب بشویید. در دو لیوان آب داغ جوش شیرین و مقداری نمک حل کنید. اسفناج را به آن اضافه کنید و 5 تا 10 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید. اسفناج ها را سپس در یک آبکش بریزید و با پشت قاشق به آن فشار آورید تا آب اضافه خارج شود، سپس آنرا خرد کنید. روی شعله کم بگذارید و در عین حال که آنرا هم می زنید، شیر را کم کم اضافه کنید تا کاملا جذب اسفناج شود. کره به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید و میل فرمایید.

پوره سیب زمینی

پوره سیب زمینی

مواد لازم برای 4 نفر

سیب زمینی 1 کیلو
شیر یک فنجان
کره 2 قاشق چایخوری
نمک به اندازه دلخواه

طرز تهیه

سیب زمینی ها را شسته و پوست کنید. 2 تا 3 لیوان آب داغ و نمک اضافه کنید و 20 دقیقه روی شعله کم حرارت دهید تا نرم شوند. آنها را بکوبید تا خوب له و نرم شوند. سپس روی شعله کم قرار دهید و شیر را بتدریج اضافه کنید و همزمان آنرا بهم بزنید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی ها شود. کره را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. پوره آماده سرو است.

ناز خاتون

ناز خاتون

مواد لازم برای چهار نفر

بادنجان ریز 6 عدد
گوجه متوسط 4 عدد
آب انار 2 لیوان (یا رب انار - 2 قاشق چایخوری)
آب لیمو نصف فنجان
پیاز 2 عدد
مارچوبه یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به اندازه نیاز

طرز تهیه

بادنجان و گوجه را بشویید. بادنجان ها را در 400 درجه فارنهایت به مدت 30 دقیقه حرارت دهید. پس از آنکه سرد شد، پوست آنها را کنده و خرد کنید. روی گوجه ها آب داغ بریزید تا براحتی بتوانید پوستشان را جدا کنید و آنها را خرد کنید. پیاز را نیز پوست کنده و رنده کنید.
رب انار (یا آب انار)، آبلیمو، نمک و فلفل را به بادنجان ها اضافه کنید (در صورتی که رب انار بکار می برید، قبلا آنرا در آب داغ حل کنید)، و به مدت 10 دقیقه روی شعله کم حرارت دهید. نعناع خشک و پیاز رنده شده و مارچوبه را در این مرحله اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید. سپس آنرا از روی شعله بردارید. گوجه ها را قبلا خرد کرده اید روی آن بریزید و نوش جان کنید.