فیزیولوژی گیاهی

فیزیولوژی گیاهی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● عناصر پایه ای مورد نیاز برای رشد گیاه:
▪ عناصر پایه ای معدنی مناسب برای رشد گیاه عبارتند از: نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، برم، کلر، آهن، منگنز، روی، مس، مولیبدن و نیکل. 
علاوه بر عوامل پایه ای معدنی، عناصر سودمند (غیر الزامی) نیز در رشد گیاه نقش دارند. عناصری که میزان رشد گیاه را در بسیاری از گونه های گیاهی افزایش می دهند ولی برای کامل شدن چرخه ی حیاتی گیاه ضروری نیستند. چند عنصر سودمند شناخته شده برای رشد گیاهان عبارتند از: سیلیکون، سدیم، کبالت و سلنیوم. 
سایر عناصری که به نظز می رسد چه به صورت الزامی و چه غیر الزامی برای گیاه مفید باشند شامل کروم، وانادیم و تیتانیم هستند که شواهد مستدلی مبنی بر استفاده ی گیاه از آنها وجود دارد. گروه دیگ عناصر مورد استفاده ی گیاهان را عناصر الزامی غیر معدنی تشکیل می دهند. عناصری مانند گاز یا آب که عبارتند از هیدروژن، اکسیژن و کربن. 
عناصر به دست آمده از تجزیه ی گیاهان ممکن است از حد عناصر ضروری و و الزامی برای رشد آنها فراتر رود و شامل همه ی عناصری شود که گیاه برای رشد خود به آنها نیاز دارد. این عناصر ممکن است از گونه ای به گونه ی دیگر مقادیر متفاوتی داشته باشد. 
بین عناصر مورد نیاز گیاهان مرزبندی هایی وجود دارد که آن عناصر را به دو دسته تقسیم می کند، دسته ی اول عناصری که به مقدار زیاد مورد استفاده ی گیاه هستند و به آنها Macronutrients گفته می شود و دسته ی دوم Micronutrient ها هستند. البته این تقسیم بندی بدان معنا نیست که عناصر دسته ی اول برای رشد گیاه مهمتر از دسته ی دوم هستند. بلکه فقط این دو دسته عنصر را از نظر کیفیت مشخص می سازد. 
▪ Macronutrient ها عبارتند از: نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، گوگرد.
▪ Micronutrient ها عبارتند از: کلر، آهن، برم، منگنز، روی، مس، مولیبدن، نیکل.
عناصر مورد نیاز گیاهان از خاک، آب و هوا تأمین می شود که در این بیان خاک از اهمیت بیشتری برخوردار است و از اینجا اهمیت پرداخت خاک و نحوه ی صحیح کود دادن نیز روشن می شود. نوعی از کودها کود کامپوست Compost است که مجموعه ای از گیاخاک و لایه های مواد آلی پوسیده می باشد. این کود اگر با نسبتهای صحیح درست شود به رشد گیاه کمک فراوانی می کند. 
به طور کلی کود کامپوست کاربردهای زیر را دارد:
۱) جلوگیری از آلودگی و نیز بهبود کیفیت زیستی گیاهان؛
۲) کنترل بیماریهای حیوانات و گیاهان؛ 
۳) مرتع داری؛
۴) کوددهی خاکها؛ 
۵) احیای جنگلها و زمینهای مرطوب؛
۶) احیا و گسترش زیستگاه های طبیعی.
تأثیرات کود کامپوست بر رشد گیاهان: 
بعضی از گیاهان مانند اوکالیپتوس در برگهای خود عناصر شیمیایی خاصی دارند که بر رشد سایر گیاهان در آن محدوده اثر منفی می گذارد. سؤالی که وجود دارد این است که آیا این ترکیبات با دادن کود کامپوست به گیاه، شکسته شده و خاصیت خود را از دست می دهند یا خیر؟ 
آبی که بعد از عبور از کود کامپوست به طبقات زیرین خاک می رسد (در اصطلاح «چای کامپوست») برای گیاهان مفید است. 
در کشور چین کشاورزان چاله هایی به موازات هم حفر می کنند و درون آنها را با زباله های ارگانیک و پیله های غیر قابل استفاده کرم ابریشم پر می کنند. سویاهایی که در این زمینها پرورش می نمایند بسیار پر محصول هستند.
 
 
 
  P۳۰WORLD

ناحیه البرز

ناحیه البرز  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
مجموعه رویشی البرز نیز همچون سایر مجموعه های گیاهی پیش بینی شده برای ایجاد باغ گیاهشناسی ملی ایران می باشد . 
از جمله معدود كلكسیون های گیاهی است كه با هدف معرفی تنوع رویشی منطقه البرز مركزی به عنوان یكی از رویشگاه های طبیعی ایران از طریق شبیه سازی توپوگرافیك و فراهم ساختن شرایط مناسب برای كاشت و استقرار تنوعی از گیاهان شاخص این زیست بوم از طریق طراحی و ساخت اجزا طبیعی بوجود آورنده چنین ساختاری است . 
از جمله مهمترین شاخص های این مجموعه ایجاد تغییر درشكل زمین و ایحاد فرمهای تپه ماهوری است كه از اولین سالهای احداث باغ ایجاد گردیده است . 
در پروسه زمانی اخیر با طراحی و ساخت آبشار بزرگی به ارتفاع متجاوز از ۱۴ متر همراه با رودخانه ای به طول ۲۵۰ متر همراه با چشمه, بركه, زمینهای پر آب (wetland ) با استفاده از صخره های سنگی در ابعاد بزرگ و واقعی و استفاده از آب دریاچه خزر, سیستم گردش آب مدار بسته ای را به نمایش گذاشته تا امكان استقرار تنوعی از گیاهان علفی, بالشتكی, بوته ای , درخت و درختچه را فراهم نماید . 
بخشی از چنین تنوع گیاهی در طول سالیان اخیر مستقیماً از طبیعت جمع آوری و در محل های از پیش تعیین شده براساس طراحی كاشت غرس گردیده است, بنحوی كه در حال حاضر سیمای جنگلهای مناطق خشك با حضور تنوع گونه های شاخص این زیست بوم از قبیل : ارس, بنه, بادامك, زالزالك, داغداغان, بید و صنوبر و . . . و گونه های علفی مناطق ییلاقی لار را بنمایش گذارده است . 
تكمیل كاشت و استقرار گونه های بومی البرز به تدریج و در طول سالهای آینده انجام خواهد شد .
 
 
 
  باغ گیاه شناسی ملی ایران

کلم بروکولی

کلم بروکولی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
کلم بروکولی Choux Brocoliگیاهیست شبیه کلم گل ، Choux Fleures که بسختی می توان آن را از کلم گل معمولی تشخیص داد . 
ولی برگ های آن کوچکتر و صاف و دارای رگ های خیلی ضخیم و سفید میباشد . گل آن کوچکتر از کلم گل بوده و سبز رنگ می باشد .
از مشخصات مهم آن دیررس بودن آن می باشد ، زیرا گل کلم بروکولی ، Choux Brocoli همیشه در بهار بعد از کاشتن ظاهر می شود .زراعت این گیاه در نواحی گرم و مرطوب خوب می شود . 
کلم بروکولی ، Choux Brocoli دارای نه نوع متفاوت بوده و طریقه کاشت و زراعت و احتیاجات آن مانند کلم گل می باشد .
 
 
 
  گل و گیاه