پرورش سیب زمینی ترشی

پرورش سیب زمینی ترشی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
این گیاه از نظر قسمت گوشتی زیر زمینی آن که همان سیب زمینی تُرشی نامیده می شود گیاهیست دائمی ، لکن از نظر شاخ و برگ ، گیاهیست یک ساله و هرساله شاخ و برگ آن خشک می شود .
بوته های این گیاه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر رشد می کند .
برگ های سیب زمینی ترشی ، بیضی شکل و دارای کرک های خشنی می باشند .
گل این گیاه زرد رنگ و از گل آفتاب گردان خیلی کوچکتر است .
قسمت های گوشتی زیر زمینی که سیب زمینی ترشی نامیده می شوند، دارای شکل نامنظم بوده و رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز است و محصول آن در پائیز بدست می آید .
سیب زمینی ترشی ، همانگونه که از نام آن مشخص می شود بیشتر برای تهیه تُرشی مخصوص که به همین نام خوانده می شود استفاده می گردد و گاهی هم به صورت پخته مصرف می شود . 
● روش کاشت :
کشت سیب زمینی ترشی ، بسیار ساده است و کافیست که تکه هائی از قسمت گوشتی زیرزمینی این گیاه را به فواصل ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر زیر خاک نمایند تا آنها به راحتی سبز شوند و محصول خوب بدهند .
چون در زمان برداشت تعدادی از سیب زمینی های کوچک در خاک باقی می ماننند ، در فصل بعد خود به خود سبز شده و تولید محصول می کنند . به ترتیبی که سال های متمادی محصول خواهند داد .
و در واقع زمینی را که سیب زمینی ترشی ، در آن کاشته شده است ، نمی توان از این گیاه ریشه کن نمود . و انجام آن بسیار مشکل خواهد بود .
 
 
 
  گل و گیاه
 
 

پامچال

پامچال  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
پامچال که با نام گل نوروز هم در ایران شناخته می‌شود .از گیاهان علفی و ماندنی تیره پامچالیان (Primulaceae) است که بیشتر گونه‌های آن توسط بشر با انجام عمل لقاح به وجود آمده‌اند. دمای معمولی اتاق را یعنی دمای متوسط در حد بیست درجه سانتی گراد را دوست دارد. ارتفاع گیاه بین بیست و پنج تا شصت سانتی متر متفاوت است و باید در فواصلی بین سی تا پنجاه سانتی متر کاشته شوند. محل آفتابی و سایه آفتاب را دوست دارد و خاک آن باید غنی و زه‌کشی شده باشد. زمان گل دهی پامچال تقریباً در تمام مدت سال می‌‌باشد. اگر چه تمامی گونه‌های پامچال از طریق تقسیم پاجوش‌ها و انتقال آنها به محل جدید می‌توان تکثیر نمود با این حال گلکاران علاقه دارند آنها را توسط بذر تکثیر نمایند. شاید علت آن به دست آوردن گونه‌های جدیدی از گیاه باشد. به هر حال برای تکثیر گیاه از طریق بذر باید از اواخر فروردین اقدام نمود و پس از بزرگ شدن بوته‌ها، آنها را به صورت نهال در محل مناسب نشا کرد. برای گل دهی آن در فصل زمستان، باید درفصل پائیز بوته‌های آن را با ارتفاعی در حدود بیست و پنج سانتی متر به گلدان منتقل نمود و در گلخانه نگهداری نمود. خاک نرم حاوی خاکبرگ و شن برای آن کفایت می‌کند ولی کود باید دو هفته‌ای یک بار داده شود. از انواع گونه‌های آن به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:
الف) پامچال چینی P.sinensis 
ب) پامچال گوشی P.nuricula 
ج) پامچال گل درشت P.grandflora 
د) پامچال باغی P.gardenia 
و) پامچال زرد P.macrocalyx 
هـ) پامچال سرمادوست P.algida 
ی) پامچال هفت رنگ P.heterochroma.
 
 
 
  ویکی پدیا

گیاهانی شاداب در خانه های سبزمان

گیاهانی شاداب در خانه های سبزمان  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
▪ نخل‌ مرداب‌ یا پنجه‌كلاغی‌umbrella plant) )
گیاه‌ نخل‌ مرداب‌ گونه‌های‌ مختلفی‌ دارد. گونه‌ موجود در ایران‌ بومی‌ ماداگاسكار است‌ و ارتفاع‌ آن‌ به‌ یك‌متر می‌رسد. نخل‌ مرداب‌ گیاهی‌ است‌ ارزان‌ كه‌ نگهداری‌ و تكثیر آن‌ بسیار آسان‌ است. تمام‌ برگ‌های‌ گیاه‌ از سطح‌ خاك‌ می‌رویند و نمای‌ بسیار زیبایی‌ به‌ آن‌ می‌دهند. در انتهای‌ یك‌ دمبرگ‌ بلند و استوانه‌ای‌ برگچه‌ها در اطراف‌ می‌رویند كه‌ به‌ علت‌ نازك‌بودن‌ خمیده‌ می‌شوند و حالت‌ چتر پیدا می‌كنند؛ به‌ همین‌ دلیل‌ است‌ كه‌ در زبان‌ انگلیسی‌ به‌ آن‌ گیاه‌ چتری‌ می‌گویند.
گل‌آذین‌ گیاه‌ در بین‌ برگ‌ها ظاهر می‌شود كه‌ در ابتدا زردرنگ‌ است‌ و تولید گرده‌ سفید می‌كند، سپس‌ قهوه‌ای‌ می‌شود. این‌ گیاه‌ برای‌ نگهداری‌ در آپارتمان‌ بسیار مناسب‌ است. به‌ نور زیاد نیاز دارد، اما تابش‌ مستقیم‌ آفتاب‌ باعث‌ سوختگی‌ برگ‌ها می‌شود. نخل‌ مرداب‌ به‌ آب‌ زیاد احتیاج‌ دارد و به‌ همین‌ دلیل‌ به‌ این‌ نام‌ خوانده‌ می‌شود. خاك‌ گلدان‌ نخل‌ مرداب‌ باید سنگین‌ و كمی‌ باتلاقی‌ باشد. حداقل‌ دما برای‌ این‌ گیاه‌ ۱۲ و حداكثر ۳۵درجه‌ سانتیگراد است. این‌ گیاه‌ در تمام‌ فصول‌ سال‌ به‌ آب‌ فراوان‌ نیاز دارد. در تابستان، غبارپاشی‌ باید هر روز انجام‌ شود تا گیاه‌ شاداب‌ بماند، اما در زمستان‌ هفته‌ای‌ یك‌ روز غبارپاشی‌ كافی‌ است. این‌ گیاه‌ از نظر نیاز به‌ كود كم‌توقع‌ است؛ یك‌ بستر مناسب‌ از مقدار بیش‌تر خاك‌ رس‌ و مقدار كم‌تر خاك‌برگ‌ نیاز كودی‌ آن‌ را برطرف‌ می‌كند.
هر سال‌ بهار باید گلدان‌ عوض‌ شود و از پاجوش‌های‌ روییده، گلدان‌ جدیدی‌ به‌ وجود آید. تكثیر گیاه‌ هم‌ به‌ وسیله‌ تقسیم‌ بوته‌ امكان‌پذیر است‌ و هم‌ كاشت‌ بذر؛ یك‌ روش‌ ساده‌ برای‌ تكثیر نخل‌ مرداب‌ این‌ است‌ كه‌ قسمت‌ انتهایی‌ و چتری‌ برگ‌ را به‌ صورت‌ وارونه‌ در داخل‌ گلدان‌ و چسبیده‌ به‌ خاك‌ قرار می‌دهند كه‌ به‌زودی‌ از قسمت‌ مركزی‌ آن‌ ریشه‌ها ظاهر می‌شوند و گیاه‌ تازه‌ای‌ به‌ وجود می‌آید.
 
 
 
  سایت دوستان