برنج خونین

برنج خونین

کارگردان: امیر قویدل، اسدالله نیک نژاد

فیلم نامه نویس: امیر قویدل

مدیر فیلم برداری: نریمان پیرام

صدا: احمد احمد پور

تدوین گر: مهرداد کاشانی، ایرج گل افشان

موسیقی: کامبیز روشن روان

طراح گریم: رضا رخک، جاویدان

بازیگران: مصطفی لاجوردی، مرتضی نیکخواه، ایرج محمد نبی، حسن زند باف، کیومرث ملک مطیعی، سامی تحصنی، اسماعیل محمدی

تهیه کننده: نعمت الله امینی، مصطفی لاجوردی

محصول: ستاد برگزاری سومین سالگرد انقلاب اسلامی کمیته هنری

سال ساخت: 1360

زمان: 120 دقیقه

 

خلاصه داستان:

گروهی از کارگزاران دولت با توطئه امریکایی ها برای نابود کردن مزارع برنج در شالی زارها کرم ساقه خوار رها می کنند. هدف آنان افزایش واردات برنج است. مهندسی به نام حمید از موضوع مطلع می شود و دوستش، مهندس نادری، را نیز در جریان می گذارد. به زودی عوامل امنیتی حمید را به قتل می رسانند. مهندس نادری روستاییان را در مبارزه با کرم ساقه خوار آموزش می دهد. ماموران قصد دارند او را نیز به قتل برسانند. مهندس نادری از مهلکه می گریزد. همسرش، که با کارهای او مخالف است، از او جدا می شود. از سوی دیگر مهندس جوان را که برای دادخواهی با وزیر کشاورزی ملاقات کرده به زندان می اندازند.

پس از سپری شدن دوره محکومیت، مهندس همچنان جانب کشاورزان را می گیرد، اما سر انجام او را به قتل می رسانند.

بند

بند

کارگردان: غلامحسین طاهری دوست

فیلم نامه نویس: غلامحسین طاهری دوست

مدیر فیلم برداری: وانوش وارطانیان

صدا: ناصر فرهودی، احمد امیری

جلوه های ویژه: ناصر بهرام پور

تدوین گر: غلامحسین طاهری دوست

موسیقی: محمد شمس

طراح گریم: فرهنگ معیری

بازیگران: حسین کسبیان، علی نصیریان، سرور رجایی، سامی تحصنی، معصومه تقی پور، ملیحه نظری، اهالی قریه مشکان از شهرستان کاشان

محصول: گروه کودک و نوجوان سیما

سال ساخت: 1360

زمان: 104 دقیقه

 

خلاصه داستان:

باقر گیوه دوزی است که با به بازار آمدن کفش های لاستیکی و ماشینی کارش از رونق می افتد. او فرزندش اسد را در کارگاه قالی بافی مظفر مشغول کار کرده و مصمم است برای کار در مزارع پنبه به گرگان برود.

همسر و فرزندش با این تصمیم مخالفند، اما چاره ای جز گردن نهادن بر رای باقر ندارند. اسد، که روزها در کارگاه به کار طاقت فرسا مشغول است و شب ها همان جا می خوابد، از دوری خانواده نالان است و چند بار از خانه و کارگاه مظفر می گریزد، اما هر بار، کتک مفصلی می خورد، و باز می گردد. بار آخر که به خانه عمویش پناه می برد مظفر او را به حیله باز می گرداند و به سختی تنبیه می کند. اسد به تلافی کارگاه قالی بافی مظفر را به آتش می کشد و سوار بر کامیونی از زادگاه خود می گریزد.

پنجمین سوار سرنو

پنجمین سوار سرنوشت

کارگردان: سعید مطلبی

فیلم نامه نویس: سعید مطلبی

مدیر فیلمبرداری: فرج حیدری، قدرت الله احسانی

تدوین گر: ایرج گل افشان

موسیقی: مجتبی میر زاده

بازیگران: فخری خوروش، ایرج قادری، فرهنگ حیدری، رسول توکلی، حسن کاظمیان

تهیه کننده: حاج محمود توبه خواه

سال ساخت: 1360

 

خلاصه داستان:

محسن جوان ورزشکاری، که در خانواده ای فقیر زندگی می کند، به گروهی مذهبی وابسته و به فعالیت های سیاسی کشیده شده است. سازمان امنیت برای نابود کردن او، با طرح نقشه ای محسن را به اعتیاد می کشاند. محسن یک شب در حال چاپ اعلامیه به محاصره ماموران می افتد و پس از درگیری دستگیر می شود. در زندان به دلیل اعتیاد اعضای گروهش را لو می دهد. پدر محسن برای یافتن فرزندش به تمام مراکزی که قاچاقچیان فعالیت دارند سر می زند، اما نشانی از او نمی یابد. چندی بعد او پسرش را با وضع فلاکت باری در فاحشه خانه ای می یابد و پس از اظهار ندامت پسر، تصمیم می گیرد که او را برای درمان به مشهد ببرد و از حضرت رضا(ع) برای درمانش استمداد بخواهد، اما در کوران انقلاب مشهد در اوج تظاهرات خیابانی است. پلیس در تعقیب گروهی از تظاهر کننده ها به حرم امام رضا یورش می برد و عده ای از آنها را دستگیر می کند. محسن نیز که به ضریح بسته شده دستگیر می شود. در زندان مبارزه بر ضد نظام سلطنتی را ادامه می دهد و پس از آزادی زندانی ها محسن، که اعتیادش را ترک کرده، به آغوش خانواده باز می گردد.

دانه های گندم

دانه های گندم

کارگردان: حسن رفیعی

فیلم نامه نویس: حسن رفیعی

مدیر فیلمبرداری: حسن مهد یادگار

بازیگران: مجید مظفری افشار، سروش خلیلی، حسن رضایی، سامی تحصنی

تهیه کننده: محمود کوشان

محصول: استودیو پارس فیلم

سال ساخت: 1359

زمان: 90 دقیقه

 

خلاصه داستان:

اربابی به عوامل خود دستور داده است تا زمینهای روستائیان را، که جزو املاک او خواهند شد، شخم بزنند. یدالله تنها کسی است که مخالفت می کند. او با اشاره ارباب دستگیر و زندانی می شود. یدالله پس از سپری شدن ایام محکومیت همچنان معترض ارباب است. اهالی روستا را به مبارزه بر ضد ارباب دعوت می کند و خیلی زود گروهی با او همراه می شود. مرافعه بالا می گیرد. در نتیجه مداخله ژاندارمها، یدالله که مسلح شده است، کشته می شود، اما تفنگ او بر زمین نمی ماند. نوجوانی آنرا بر می دارد تا راه یدالله را ادامه دهد.

در محاصره

در محاصره

کارگردان: اکبر صادقی

فیلم نامه نویس: اکبر صادقی، علی رضا داود نژاد، غلام رضا گمرکی

مدیر فیلمبرداری: جمشید الوندی

تدوین گر: ایرج گل افشان

موسیقی: مجید انتظامی

طراح گریم: پرویز شکری

بازیگران: اسماعیل محرابی، احمد رسول زاده، سعید نیوندی، تاجی مجدزاده،‌حسن یزدانی

محصول: گروه تعاون و توزیع فیلم ایران

سال ساخت:‌1361

زمان: 117 دقیقه

 

خلاصه داستان:

سید حسین، فرزند یک استوار ارتش، به دلیل فعالیت های ضد دولتی به زندان می افتد. پدرش از طریق دوستان و آشنایان نظامی خود موجب آزادی او می شود. سید حسین خانه ای در خارج از محدوده می سازد، اما ماموران طبق قانون تخریب با بولدوزرهای شهر داری خانه او و چند خانه دیگر را ویران می کنند. سید حسین با ماموران گلاویز و از نو راهی زندان می شود. آزادی مجدد او مقارن است با روزهای آغاز تظاهرات خیابانی مردم. سید حسین به زادگاهش، جهرم، می رود و با همکاری پیشنماز مسجد و دوستانش به تهییج مردم می پردازد. فرمانده نظامی شهر وقتی پی می برد که آنها سازمان دهی مردم را بر عهده دارند از پدر حسین کمک می خواهد. استوار یا این شرط که سلامت پسرش تضمین شود به همکاری تن می دهد و محل اختفای سید حسین و یارانش را گزارش می کند. فرمانده همه افراد دستگیر شده را زنده بگور می کند. استوار به تلافی فرمانده و سربازان را به گلوله می بندد.