نان شیر مال ترکی

 

 
 نان شیرمال ترکی

مواد لازم:
آرد=6-5 فنجان
روغن=3/2 فنجان
زرده تخم مرغ=2 عدد
شیر=1 فنجان
شکر=3/2 فنجان
خمیر مایه=1 قاشق سوپخوری
نمک=1 قاشق چایخوری
آب ولرم=به مقدار کافی
زنجبیل در صورت تمایل=1 قاشق چایخوری
کنجد=3/1 فنجان
کره و شیر=کمی
طرز تهيه:
مايع خمير و يك قاشق مرباخوري از شكر را در شير گرم حل كرده و مي گذاريم تا كاملاً پف كند. آرد را در ظرف بزرگي ريخته، روغن، شكر، زرده تخم مرغ و در صورت تمايل زنجبيل را هم به افزوده و آب را به تدريج به آن اضافه كرده و مخلوط را خوب به هم مي زنيم، كه خمير به دست آمده نرم باشد. 5 يا 6 دقيقه خمير را خوب ورز داده و آن را به 4 يا 6 قسمت مساوي تقسيم و گلوله، گلوله مي كنيم. روي خمير را مي پوشانيم، تا جا بيفتد. سپس سيني فر را كمي چرب كرده و با وردنه هر يك از گلوله ها را به قطر يك و نيم سانتي متر پهن و به شكل بيضي در مي آوريم. آن را در سيني فر قرار داده و با قالب گرد روي خمير را نقش مي دهيم. كنجد و زرده تخم مرغ را با يك قاشق مرباخوري مخلوط كرده و روي خمير مي ماليم. سيني را در وسط فر با حرارت 350 درجه گذاشته، تا نان پخته و طلايي شود. سپس سيني را از فر خارج كرده، نان را بگذاريد كمي سرد شود، بعد روي آن كمي شيرمي پاشيم و كره مي ماليم، كه نان براق و نرم شود. نان ها را دو به دو از پشت به هم مي چسبانيم و در داخل نايلون مي گذاريم، تا خشك نشوند. اين نوع نان بيشتر در استان خراسان متداول است

 

رولت دارچین

 

 
 رولت دارچین
مواد لازم:
آرد=3 لیوان
شیر خشک=3 قاشق سوپخوری
آب گرم=2/1 لیوان
تخم مرغ=2 عدد
شکر=2/1 لیوان
خمیر مایه=2 قاشق سوپخوری
روغن مایع=3/1 لیوان
نمک=2/1 قاشق چایخوری
مواد داخل رولت:
کره=100 گرم
پودر دارچین=به مقدار لازم
مغز گردوی نرم شده=به مقدار لازم
شکر=به مقدار لازم
زرده تخم مرغ=1 عدد
طرز تهیه خمیر:
1.شکر،خمیرمایه،تخم مرغ،روغن و نمک و شیر را با هم خوب مخلوط می کنیم و در آخر آرد را به آن اضافه می کنیم.
2. آب گرم را کم کم به مواد اضافه می کنیم و خمیر را آنقدر با دست ورز می دهیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید.
3. خمیر را به مدت 2 ساعت در جای گرمی می گذاریم و در آن را می بندیم تا خمیر ور بیاید.
4. خمیر را با وردنه باز می کنیم و از آن به صورت مستطیل می بریم.
5. کره را ذوب می کنیم و با برس روی خمیر می کشیم.پودر دارچین را با مغز گردوی نرم شده و شک مخلوط کرده و روی خمیر می کشیم بطوریکه تمام سطح خمیر را بپوشاند.(مقدار شکر نباید زیاد باشد).
6. خمیر را رولت می کنیم و آن را با یک کارد به صورت دایره می بریم.
7. دایره های رولت را در ظرف فر که قبلا چرب کرده و آرد پاشیده ایم می گذاریم(بهتر است داخل سینی فر را با آلومینیوم بپوشانیم و روی آلومینیوم را چرب کرده و آرد بپاشیم)
8. سینی را در فر که قبلا چرب کرده ایم به مدت ابتدا 15 دقیقه با حرارت پایین و سپس 10 دقیقه با حرارت بالا(170 درجه سانتیگراد) می پزیم.
9. رولت ها را از فر خارج کرده و در ظرف می چینیم و روی آن را کرم کاکائو می ریزیم.بقیه خمیر باقیمانده را بدین طریق درست می کنیم.
مواد لازم برای تهیه کرم:
شیرخشک=3 قاشق غذاخوری
آب=2/1 لیوان
شکر=1 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو=3 قاشق غذاخوری
شکلات مایع در صورت تمایل=2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
همه مواد را با م مخلوط کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم. مواد را هم می زنیم تا کرم غلیظ شود.

نان بادامی

 

 
 نان بادامی
مواد لازم:
آرد=250 گرم
روغن جامد=150 گرم(و یا کره 200 گرم)
زرده تخم مرغ=1 عدد
پودر بادام=125 گرم
وانیل=4/1 قاشق مرباخوری
پودر قند=150 گرم
سفیده تخم مرغ=1 عدد
طرز تهیه:
روغن جامد،پودر قند،وانیل و زرده تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و بزنید تا کرم لطیفی بدست آید؛آرد را روی مایه الک کنید و با قاشق هم بزنید سپس با دست مالش دهید تا به شکل خمیر درآید. پودر بادام را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیری نرم و یکنواخت بدست آید. خمیر را در کیسه پلاستیکی بریزید و در آن را ببندید و بگذارید به مدت 4 تا 5 ساعت استراحت کند. سینی شیرینی پزی را چرب کنید. فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر روی میز پهن کنید. با هر نوع قالب که دوست دارید خمیر را قالب بزنید و درون سینی شیرینی پزی بچینید. با قلم مو ،سفیده تخم مرغ را روی نانها بمالید و یک نیمه بادام روی آنها بگذارید(می توانید خلال بادام بگذارید)سینی شیرینی پزی را روی سومین طبقه از فر که 15 دقیقه قبل روشن کرده اید به مدت 15 دقیقه قرار دهید. پس از 15 دقیقه شیرینی ها را که طلایی شده اند از فر بیرون بیارید و پس از سرد شدن در ظرف بچینید.