آش گندم

آش گندم


مواد لازم : (برای 4 نفر)

گندم: 100 گرم
اسفناج: 700 گرم
آرد نخودچی: 50 گرم
لوبیا چشم بلبلی: 50 گرم
عدس: 50 گرم
لپه: 3 قاشق
پیاز بزرگ: 2 عدد
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
آرد، روعن، نمک و فلفل

طرز تهیه: 

لپه، عدس، لوبیا و گندم را 4 تا 5 ساعت در آب بخیسانید. پیازها را پوست کنده و ریز کنید و آنگاه در روغن سرخ کنید تا رنگش طائی شود. سپس آب داغ، لپه، نخود، لوبیا، عدس، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و روی شعله ملایم یک ساعت حرارت دهید. در این مدت آن را هم بزنید.
اسفناج و سبزی ها را شسته و خوب خرد کنید و آنرا به آش اضافه کنید. 10 تا 15 دقیقه دیگر آنرا حرارت دهید. 
سپس یک قاشق آرد را چند دقیقه در روغن سرخ کنید و آن را به آش اضافه کنید و باز هم چند دقیقه ای حرارت دهید و در این مدت مرتباً آن را هم بزنید.

آش آلو

مواد لازم : (برای 4 نفر)

برنج: 100 گرم
سبزیجات: 500 گرم (شامل جعفری، گشنیز، نعناع و پیازچه)
گوشت چرخ کرده گاو یا گوسفند: 250 گرم
آلوی بدون هسته: 300 گرم
پیاز بزرگ: 4 عدد
روعن، نمک و فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه: 

آلوی بدون هسته را 2 ساعت در آب گرم قرار دهید. دو پیاز را پوست کنده، ریز کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلائی شود. گوشت چرخ کرده را به صورت گلوله های 2 سانتی درآورید و همراه با پیاز سرخ کنید تا رنگ گوشت هم تغییر کنید. سپس 3 یا 4 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا خوب پخته شود.
سبزیها را خوب خرد کنید و برنج را با آب گرم بشوئید. نمک، فلفل، سبزیها و آلو و برنج را به گوشت و پیاز اضافه کنید. دقت کنید آبی را که آلوها در آن مانده بود را نیز به غذا اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید و 20 دقیقه دیگر روی اجاق قرار دهید.

آش انار

مواد لازم : (برای 4 نفر)

برنج: 200 گرم
سبزیجات: 1 کیلو (نعناع، جعفری، گشنیز و پیازچه)
لپه: 2 قاشق
گوشت چرخ کرده گاو یا گوسفند: 500 گرم
رب انار: 1 لیوان
پیاز بزرگ: 4 عدد
مارچوبه: دو قاشق
روعن، نمک و فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه: 

دو پیاز را پوست بکنید، ریز کرده و در روغن تفت دهید تا رنگش طلائی شود. 4 تا 5 لیوان آب داغ، لپه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و 10 دقیقه بپزید. برنج را بشوئید و به آش اضافه کنید و 20 دقیقه تا 25 دقیقه دیگر حرارت دهید.
دو پیاز دیگر را رنده کرده و پس از اضافه کردن گوشت، نمک و فلفل، آنرا به صورت گلوله های گوشتی درآورید و به آش اضافه کنید. سبزیجات را شسته و خوب خرد کنید و در آش بریزید و 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید. در این مرحله رب انار و مارچوبه را اضافه کنید و خوب به هم بزنید. نعناع را در روغن سرخ کنید و روی آش بپاشید.