همبر گر با سبزیجات

مواد لازم :

گوشت چرخ كرده       750 گرم
سير رنده شده       1 حبه
پيازچه ريز خرد شده      2 قاشق سوپخوري
ريحان ريز خرد شده         3 قاشق سوپخوري
جعفري ريز خرد شده       2 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل      50 گرم
روغن مايع ذرت       به ميزان لازم

 طرز تهيه :

در يك كاسه گوشت چرخ كرده را با سير, پيازچه , ريحان , جعفري , نمك و فلفل مخلوط كرده و خوب ورز بدهيد. مايه همبرگر را به چهار قسمت تقسيم كرده و مطابق شكل به آن فرم دهيد. به وسيله قلم مو كف ماهيتابه را با روغن مايع چرب كنيد سپس ماهيتابه را روي حرارت بگذاريد تا داغ شود آنگاه همبرگر را در ماهيتابه گذاشته و دائماً همبرگر را اين رو و آن رو كنيد تا سرخ شود بهتر است هر بار بيشتر از دو همبر گرد در ماهيتابه قرار ندهيد .

بیف استروگانف

مواد لازم :

گوشت فيله گوساله بدون چربي       500 گرم
سيب زميني       300 گرم
روغن ذرت براي سرخ كردن      مقداري
قارچ      200 گرم
كره      50 گرم
پياز سرخ شده      4 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل      به ميزان لازم
فلفل دلمه اي قرمز         1 عدد
سس گوشت        1 پيمانه

 طرز تهيه :

ابتدا گوشت را به صورت قطعات يكدست به طول سه سانتي متر و به ضخامت يك سانتي متر برش مي دهيم . سيب زميني را به صورت خلالهاي نازك برش داده و در روغن داغ فراوان سرخ مي كنيم . قارچ را نيز پس از شستن خرد نموده و در كره تف مي دهيم , سپس پياز سرخ شده را در ظرف مناسبي ريخته , روي حرارت قرار مي دهيم . گوشت را به پياز سرخ شده اضافه مي كنيم . توجه داشته باشيم كه حرارت بايد زياد باشد تا گوشت آب نيندازد, گوشت را كه تف داديم , نمك و فلفل را به همراه فلفل دلمه اي خرد شده اضافه كرده , مجدداً تف مي دهيم . مواد را با هم مخلوط مي كنيم و سس گوشت را اضافه كرده و بمدت پنج دقيقه روي حرارت قرار مي دهيم . كاهو را در ديس چيده مواد را روي آن مي ريزيم و در اطراف آن سيب زميني سرخ شده قرار مي دهيم و يك عدد گل از فلفل كبابي مطابق دستور كتاب آرايش سبزيجات تهيه نموده و وسط آن قرار مي دهيم . بيف را به طريقه ديگري نيز مي توان تهيه كرد؛ بطوري كه دو پيمانه سس سفيد به همراه سس گوشت به بيف اضافه مي كنيم .

استیک با پوره فلفل دلمه ای

مواد لازم :

رنده پوست ليمو       1 قاشق چايخوري
آب ليمو ترش     2/1 پيمانه
نمك و فلفل       به ميزان لازم
گوشت استيك قرمز       4 عدد
فلفل قرمز دلمه اي       2 عدد
پياز كوچك         1 عدد
فلفل قمي قرمز         2 عدد
سير خرد شده       2 حبه
ليمو ترش سبز       تعدادي براي سرو

 طرز تهيه :

در يك ظرف رندة پوست ليمو ترش , دو قاشق سوپخوري روغن زيتون و فلفل را مخلوط كنيد. استيك ها را در اين سس بخوابانيد . براي درست كردن پوره فلفل , ابتدا فلفل هاي دلمه اي را نصف كنيد , تخم هاي آن را خارج كنيد و با يك قلم مو, روغن زيتون روي آن بماليد و روي كباب پز قرار دهيد تا پوست آن سياه شود. به همين ترتيب پياز را نيز كباب كنيد وبعد از اينكه پياز و فلفل ها خنك شد پوست آنها راگرفته , سپس فلفل هاي كباي , پياز, فلفل قلمي قرمز , سير ونمك را داخل مخلوط كن بريزيد تا به صورت پوره در آيد . آبليمو و مقداري نمك به استيكها اضافه كنيد و بلافاصله استيك ها را از سس خارج كنيد و به مدت هشت تا ده دقيقه روي كباب پز قرار دهيد تا پخته شود و با پوره فلفل سرو كنيد. مي توانيد براي تزئين از رنده هاي پوست ليمو ترش و قاچ هاي ليمو استفاده كنيد.