لیگمات های آفریقایی

 

 
 لگیمات های آفریقایی
مواد لازم:
آرد=4 لیوان
شکر=4/3 لیوان
خمیر مایه=1 قاشق غذاخوری
نمک=کمی
شیر خشک=1 قاشق غذاخوری
آب=2 لیوان
روغن=4 لیوان برای سرخ کردن
طرز تهیه:
1-در ظرفی آرد،نمک و خمیرمایه را با هم مخلوط کنید.
2-آب را اضافه کرده و مخلوط را با یک قاشق چوبی خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم خوب مخلوط شوند.
3-روی ظرف را با یک سینی بپوشانید و مواد را بگذارید یک شب کامل بماند.
4-در روز دوم،شکر و شیر خشک را به مواد اضافه کرده به مدت 2 دقیقه خوب هم بزنید.
5-روغن را در ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود. سپس از مواد با یک قاشق مرباخوری به اندازه یک گردو برداشته و در روغن بریزید تا خمیر پف کند و دایره مانند شود.تمام مواد را به این طریق درست می کنیم.
6-لگیمات ها را در صافی ریخته تا روغن آنها برود سپس آنها را در ظرف مخصوص شیرینی می چینیم.
منبع:ترجمه کتاب سفرة عامرة

رولت خامه ای

 

 
 رولت خامه ای
مواد لازم:
تخم مرغ=5 عدد
شکر=150 گرم
آبجوش=2/1 استکان
شربت=4/1 استکان
آرد=150 گرم
خامه فرم گرفته=بمقدار لازم
شکلات برای تزئین=بمقدار لازم
طرز تهیه:
زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید.
زرده ها را شکر مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید. آبجوش را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مایه سفید و غلیظ شود.
شربت را به این مواد بیفزایید.
سفیده ها را نیز جداگانه بزنید تا فرم بگیرد. بعد زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید.
آرد را به مخلوط زرده و سفیده تخم مرغ بیفزایید و همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید.
کف یک سینی 40 در 60 سانتیمتری را کاغذ بیندازید.
مایه را روی کاغذ بریزید و با پالت روی آن را صاف کنید و در فری که با آخرین درجه گرم کرده اید،به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا بپزد. بعد از اینکه نان رولت را از فر خارج کردید،روی آن را بپوشانید تا خنک شود. رولت را روی یک کاغذ روغنی برگردانید. سپس آن را لوله کنید و به مدت 1 ساعت کنار بگذارید. بعد از یک ساعت، نان را باز کنید و سطح آن را با خامه فرم گرفته بپوشانید و دوباره آن را لوله کنید و در ظرف مورد نظرتان قرار دهید. روی رولت را با شکلات یا خامه به دلخواه تزئین کنید.

کیک پرتقالی (اسپانیولی)

 

 
 کیک پرتقالی(اسپانیولی)
مواد لازم برای 6 نفر:
آرد سفید گندم=175 گرم
شکر=175 گرم
کره=125 گرم
تخم مرغ=3 عدد
پرتقال متوسط=4 عدد
شکر برای شربت پرتقال=150 گرم
بیکینگ پودر=2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
کره را قبلا از یخچال بیرون می آوریم تا کمی نرم شود؛بعد آن را در ظرف گود مناسبی می ریزیم.بیکینگ پودر را با شکر و کره مخلوط می کنیم و با همزن می زنیم تا کره نرم و لطیف شود.
تخم مرغ ها را یک یک در کره می شکنیم و کاملا به هم می زنیم(وقتی اولین تخم مرغ کاملا جذب کره شد،باید تخم مرغ بعدی را شکست).
پرتقالها را می شوییم و خشک می کنیم؛پوست یکی از پرتقالها را رنده می کنیم و داخل کره و تخم مرغ می ریزیم. آب یک دانه از آنها را هم می گیریم و داخل مایه می ریزیم؛آرد را به آن اضافه می کنیم و بهم می زنیم. قالب گرد متناسب با مایه را چرب می کنیم و آرد می پاشیم. مایه را آن می ریزیم.باید سر قالب 2 تا 3 سانتیمتر خالی بماند. فر را قبلا با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد گرم می کنیم و قالب را به مدت 45 دقیقه روی پنجره وسط فر قرار می دهیم تا کیک بالا بیاید و کاملا پخته شود. بعد قالب را بیرون می آوریم و می گذاریم سرد شود.آب سه عدد پرتقال را می گیریم و با بقیه شکر که 150 گرم است مخلوط می کنیم. کمی پوست پرتقال رنده شده در آن می ریزیم و مایه را می جوشانیم تا کمی غلیظ شود. شربت بدست آمده را داغ روی کیک می دهیم. می توانیم کیک را از ضخامت به دو نیم کنیم و روی هر نیمه را کمی شربت بدهیم؛در این صورت دو نیمه کیک را روی هم می گذاریم.ممکن است کمی پودر قند یا خلال بادام بو داده روی سطح کیک بپاشیم.