دانستني هاي مفيد در مورد رنگ كردن مو

امروزه استفاده از رنگ مو در دنيا گسترش چشمگيري يافته به طوري كه استفاده از رنگ مو نيز همانند عطر در فصول مختلف تغيير مي‌كند.


در حال حاضر با شروع فصل تابستان متقاضيان به سمت رنگ روشن گرايش پيدا مي‌كنند، اما با تغيير فصل و شروع سرما رنگ‌هاي تيره جانشين رنگ روشن مي‌شود. 
گاهي براي پوشاندن تار‌هاي سفيد مو يا زيبا‌تر جلوه دادن موها از رنگ‌هاي شيميايي استفاده مي‌شوداين رنگ‌ها با انواع و اقسام مارك‌ها و بسته‌بندي‌ها و با كاربرد‌هاي مختلف در بازار وجود دارند، اما پزشكان به اين نتيجه رسيده‌اند كه رنگ كردن بيش از حد مو مي‌تواند سلامتي انسان را به مخاطره بيندازد. 
نتيجه تحقيقات جديد نشان مي‌دهد آن دسته از افرادي كه بيش از 9 بار در سال مو‌هاي خود را با رنگ‌هاي شيميايي رنگ مي‌كنند، بيشتر در معرض ابتلا به نوعي سرطان خون قرار دارند.
به گفته پزشكان، مردم معمولا 6 تا 8 بار در سال از رنگ مو استفاده مي‌كنند، اما اگر اين ميزان به بيش از 9 بار برسد، احتمال دچار شدن به اين نوع از سرطان هم 60درصد افزايش مي‌يابد.
رنگ‌هاي مو اصولا به دو دسته طبيعي و شيميايي تقسيم‌بندي مي‌شوند كه رنگ موهاي طبيعي يا گياهي از برگ گياهان حاوي رنگدانه مانند حنا، روناس، خضاب، بابونه، ايديگو و موارد ديگر به دست مي‌آيند. به اين صورت كه مثلا در مورد حنا (Henna) برگ اين گياه ابتدا خشك سپس پودرشده و به صورت خمير در آمده و روي مو گذاشته مي‌شود. البته حنا را مي‌توان به صورت منفرد يا در تركيب با گياهان ديگري مثل اينديگو و بابونه هم استفاده نمود. مزيت رنگ موهاي گياهي، طبيعي بودن و ايمني نسبي آنها است، اما رنگ موي طبيعي تنوع لازم را ندارند و نتايج آن غير قابل پيش‌بيني است، همچنين دريچه‌هاي مويي كه با اينگونه مواد رنگ شده مسدود مي‌شود. بنابراين دكلره و بي‌رنگ كردن مو بسيار مشكل و گاهي نشدني خواهد شد. از اين رو دسترسي به رنگ‌هايي با پايه روشن در آينده امكان‌پذير نخواهد بود، اما رنگ موهاي شيميايي، اين گونه رنگ‌ها از مواد شيميايي ساخته مي‌شوند. بزرگترين مزيت رنگ موهاي شيميايي تنوع رنگ‌ها و عيبشان ايمني كمتر خصوصا در فرمولاسيون‌هاي غيراستاندارد است. 
رنگ موها، اصولا به 3 دسته تقسيم‌بندي مي‌شوند: موقت، نيمه دائمي و دائمي. رنگ‌موهاي موقت، سطح مو را رنگ مي‌كنند و به بدنه مو (شفت) نفوذ نمي‌كنند. دوام اين رنگ‌ها به اندازه حداكثر يك يا 2 بار شست و شو است. رنگ‌موهاي نيمه‌دائمي، به بدنه موها نفوذ مي‌كنند، اما واكنش شيميايي حين رنگ شدن موها اتفاق نمي‌افتد. رنگ حاصل از اين نوع، بين 5 تا 10 بار شست‌وشو دوام مي‌آورد. رنگ‌موهاي دائمي، با انجام واكنش شيميايي، رنگي دائمي پديد مي‌آورند كه معمولا با شست‌وشو از بين نمي‌رود.
عوارض استفاده از رنگ مو 
با توجه به تمايل روز افزون نسل جوان به استفاده از انواع رنگ‌هاي شيميايي بر روي موها، محققان در مورد استفاده از اين گونه رنگ‌ها و عوارض سوء آنها هشدار دادند. رنگ‌كردن مو مي‌تواند منجر به آلرژي و علايم جدي در افراد شود.
گاهي اوقات رنگ كردن مو سبب ايجاد آلرژي مي‌شود كه خارش و قرمزي پوست سر از آن جمله‌اند و در مواردي با سوزش نيز همراه است و گاهي اوقات حتي منجر به تورم مي‌شود.
رنگ كردن مو منجر به حساسيت پوست و امراض پوستي مانند اگزما در صورت و قسمت پيشاني خواهد شد و گاهي اوقات خون مردگي در سر را نيز در پي خواهد داشت. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه حدود دو سوم رنگ موها شامل مواد شيميايي است، در صورتي كه اين مواد شيميايي اگر از 6‌درصد بيشتر باشد براي پوست سر بسيار مضر خواهد بود. از اين رو رنگ‌هاي طبيعي به دليل نداشتن مواد شيميايي براي پوست سر بسيار مفيدتر است.
گفتني است كه بر خلاف تصور رايج، رنگ‌هاي تيره، پرخطرتر بوده و ريسك ابتلا به سرطان را تا 50درصد بالا مي‌برند. از سويي ديگر گروهي از محققان هم اعلام كرده‌اند آرايشگراني كه به طور مداوم در تماس با رنگ‌هاي شيميايي هستند، در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.
از همين رو توصيه مي‌شود اين افراد هنگام تماس با رنگ‌هاي شيميايي از دستكش‌هاي ضخيم و مقاوم استفاده كنند.
از سوي ديگر استفاده زياد از رنگ مو باعث خشكي، شكنندگي و ريزش موي سر در زنان مي‌شود. وضعيت طبيعي مو با استفاده از رنگ مو دچار تغيير مي‌شود به طوري كه استفاده زياد از رنگ مو موجب خشكي و شكنندگي مو مي‌شود؛ همچنين ريزش منطقه‌اي موي سر با استفاده زياد از رنگ مو اتفاق مي‌افتد.
توصيه‌هاي ويژه براي كاهش خطر
1.هرگز رنگ مو را بيشتر از زمان تعيين‌شده، روي موهاي خود نگه نداريد.
2.بعد از طي مدت مقرر، حتما پوست سرتان را به دقت با آب بشوييد.
3.هنگام استفاده از رنگ مو، از دستكش استفاده كنيد.
4.دستورالعمل روي بسته‌بندي رنگ مو را به دقت رعايت كنيد.
5.از مخلوط كردن 2 نوع رنگ مو خودداري كنيد؛ چرا كه با اين كار ممكن است واكنش شيميايي اتفاق افتد و ماده خطرناك تازه‌اي پديد آيد.
6.قبل از هر بار استفاده از يك نوع رنگ مو، حتما كمي از آن را روي پوست دست‌تان امتحان كنيد و درصورت عدم‌بروز واكنش حساسيتي، مانند قرمزي و تحريك، آن را روي موها به كار ببريد.
7.ابروها و مژه‌هاي خود را با رنگ‌موهاي شيميايي رنگ نكنيد.
8.سعي كنيد رنگ كردن موها را تا حد امكان و تا زماني كه بالا رفتن سن، آنها را خاكستري كرده است، به تعويق بيندازيد. حنا، به‌عنوان يك رنگ طبيعي جايگزين بدون عارضه، براي رنگ كردن سالم موها توصيه مي‌شود. رنگ‌هاي حاوي استات سرب نيز بر انواع ديگر ترجيح دارند.
تاريخچه رنگ مو
رنگ كردن مو از گذشته‌هاي دور متداول بوده است. يونانيان باستان از صابون‌هاي زبر و بي‌رنگ كننده و حنا براي تغيير رنگ موهاي خود استفاده مي‌كردند. چنين اقدامي در ميان آنان نشانه شجاعت و شهامت تلقي مي‌شد. روميان رنگ‌هاي تيره را بيشتر مي‌پسنديدند. آنها رنگ تيره را با جوشاندن پوست گردو و تره فرنگي به دست مي‌آوردند. در دنياي مدرن نيز بازار رنگ مو همچنان داغ است. بر اساس آمار، 95‌درصد از زنان از رنگ مو استفاده مي‌كنند. در چند دهه پيش، عامه مردان از رنگ مو استفاده نمي‌كردند و مردان با موهاي رنگ‌شده اسباب تمسخر سايرين بودند. اين روزها مردان هم به تبعيت از زنان براي پوشاندن موهاي سفيد خود از رنگ مو استفاده مي‌كنند.

 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - مبحثی در شناخت تمرکز و تربی

insert_link

local_library آموزش مطالعه - علاقه مهم ترین شرط در تمر