کشت گیاهان در تنگ های شیشه ای

باغ شیشه ای یا Bottle Garden اصطلاحی است که امروزه برای کشت گیاهان در تنگ های شیشه ای دهانه بازبکار می رود.

اولین بار در زمان ویکتوریا ملکه انگلستان توسط شخصی به نام فاتافیل بکشا مورد استفاده قرار گرفت. این عمل ضمن جالب بودن بسیار سرگرم کننده نیز هست و تنها روشی است که گیاهان آپارتمانی در محیط بسته و در اتمسفر نسبتا ً عاری از آلودگی رشد می نمایند و تقریباً فاقد کلیه مشکلاتی هستند که معمولاً در پرورش گیاهان آپارتمانی با آنها روبه رو هستیم .

غییرات درجه حرارت نیز از عواملی است که اغلب موجب از بین رفتن گیاهان در منزل می گردد

به عنوان مثال آبیاری از مسائلی است که غالبا موجب عدم موقعیت پرورش گیاهان آپارتمانی در منازل می شود. چنانکه میدانیم کمبود آب موچب پژمردگی و خشک شدن گیاه شده و آب اضافی باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود. در صورتی که باغ شیشه ای احتیاج به آبیاری ندارد، چنانکه یک بار آب آن به حال تعادل در آید برای همیشه کافی است. زیرا هوای داخل باغ شیشه ای تقریباً به مقیاس کوچک همان سیکلی را طی می کند که در طبیعت اتفاق می افتد ، ریشه گیاهان رطوبت لازم را از خاک گرفته و آب جذب شده از راه روزنه برگها به صورت بخار پس می دهند. این بخار در قسمت بالای باغ شیشه ای مجدداً متراکم شده و به صورت قطرات ریزی از کناره شیشه راه خود را به داخل خاک می پیماید و این سیکل مرتبا تکرار می گردد. به عبارت دیگر گیاه از آبی که از خاک می گیرد ابر در بالای باغ شیشه ای ایجاد می نماید که تبدیل به باران شده و این باران محیط را آبیاری می کند و آب مورد نیاز گیاه در اختیارش قرار می گیرد.
خشکی هوا بخصوص در زمستان که ناشی از گرم کردن منازل از بخاری ، شوفاژ و منابع دیکر حرارتی می باشد رطوبت هوای اطاق را کاهش می دهد و این کاهش گاهی جدی است که رشد اکثر گیاهان آپارتمانی را دچار وقفه می سازد ، در صورتیکه در باغ شیشه ای همیشه رطوبت کافی در اختیار گیاه قرار می گیرد و هیچ گاه از این نظر اشکالی برای گیاه بوجود نمی آید.
تغییرات درجه حرارت نیز از عواملی است که اغلب موجب از بین رفتن گیاهان در منزل می گردد، باز کردن یک پنجره در فصل زمستان هنگام تمیز کردن اطاقها و یا خاموش کردن منابع حرارتی و بالا بردن جریان هوا از مواردی است که به زندگی گیاهان آپارتمانی را به خطر می اندازد در صورتی که باغ شیشه ای با کمترین حد تغییرات درجه حرارتی روبه رواست بالاخره آفات و بیماریها در گلخانه و گاهی در آپارتمانها نیز باعث از بین رفتن گیاهان می شود. ولی در باغهای شیشه ای به علت عدم ارتباط با محیط خارج کمتر مورد حمله آفات قرار می گیرد و یا به بیماری مبتلا می شوند.
بنابراین می توان گفت چنانچه کشت گیاهان در باغ شیشه ای با دقت صورت بگیرد نگهداری آن در منزل آسان تر بوده و زیبایی و جلوه آن از گلدانهای معمولی به مراتب بیشتر است.
در ادامه وسایل موردنیاز باغ شیشه ای را در ابتدا معرفی می کنم سپس به نحوه ایجاد یک باغ شیشه ای می پردازم .
۱) وسایل کار برای تهیه یک باغ شیشه ای
علاوه بر گیاهان جهت ایجاد باغ شیشه ای وسایل ذیل مورد لزوم است که عبارتند از :
▪ ظروف شیشه ای
این ظروف که تنگ مانند هستند باید دارای دهانه گشاد بوده و از شیشه های بی رنگ و کاملا شفاف و صاف تهیه شده باشند، به علاوه می توان درب آن را محکم بست ولی می توانند از نظر شکل و اندازه متفاوت باشند معمولا دارای اندازه استاندارد شده می باشند یکی به ارتفاع ۹۰ و دیگری نصف آن یعنی ۴۵.
▪ لوله : از این لوله برای ریختن خاک و موارد دیگر به داخل شیشه استفاده می شود. جنس آن ممکن است فلزی یا مقوایی و … باشد، طول این لوله بستگی به ارتفاع ظرف دارد.
▪ قیف : قیفی که جهت این کار استفاده می شود می تواند از جنس پلاستیک ، شیشه و… باشد ولی بهر حال باید سوراخ آن طوری باشد که قطعات زغال سنگ و سنگ ریزه از آن عبور کند.
▪ چنگال یا شاخه آهنی : که معمولا از سیم ساخته شده و برای هموارنمودن و صاف کردن خاک داخل شیشه بکار می رود و میتوان از یک چنگال غذا خوری نیز استفاده نمود برای اینکه دسته بلندی داشته باشد دسته آن را درنی فرو می نماییم .
▪ بیل کوچک : که می توان آن را با خم کردن دسته یک قاشق غذا خوری تهیه نمود و دسته اش را به نی وصل کرد و حتی دسته قاشق را شکست و انتهای آنرا به نی وصل کرد.
▪ وسیله کوبیدن خاک : می توان در انتهای یک نی مقداری پنبه قرار داد و بوسیله آن خاک را کوبید تا سفت شود دهانه بطری باریک باشد می توان از یک چوب پنبه که به انتهای چوب یا سیمی متصل شده است استفاده نمود.
▪ سیم انتقال دهنده های گیاه : عبارت است از سیم طویلی که سر آن داری خمیدگی قلاب مانند جهت انتقال گیاه به داخل ظرف به کار می رود ، می توان از این سیم با قرار دادن مقداری پنبه بر روی خمیدگی آن برسی (Bross) برای پاک کردن جدار داخلی ظرف شیشه ای تهیه کرد، تا چنانچه سطح داخلی ظرف توسط خاک و با مواد دیگر آلوده است به راحتی بتوان آن را تمیز کرد و خصوصاً سیم به آسانی خم شده و همه جای ظرف را به سهولت تمیز می کند.
▪ تیغ تیز : که به انتهای نی وصل شده و برای برید ن برگهای پژمرده و یا هرس گیاه مورد استفاده قرار می گیرد .
▪ میخ : که به انتهای یک نی توسط یک چکش فرو رفته است و سپس سر پهن آن قطع گردیده است ، این وسیله برای جمع آوری برگهایی که از گیاه جدا شده و در ته ظرف افتاده است بکار می رود.
▪ انبر مخصوص : که ازدو قطعه چوب یا ورق آهن نازک ساخته شده و توسط فنرگیره لباس بهم متصل شده است و به آسانی دهانه آن باز و بسته می شود. از این وسیله برای جمع آوری شاخه های هرس شده و وجین کردن علفهای هرز درون ظرف استفاده می گردد.

نظرات (1)

  1. زهرا

سلام ...والا من چرا با کاشتم ولی گلام پوسیده میشن با اینکه حواسم هست زیاد آب نمیدم

  پیوست ها
اجازه مشاهده پیوست را ندارید
 
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - واقعیتی عمیق در عملكرد هیپن

insert_link

local_library آموزش یوگا - آموزش كلاسیك آسانا های یوگا

insert_link

local_library آموزش یوگا - مبحثی در شناخت تمرکز و تربی