شمع های خیال انگیز ژله ای

 

ساخت‌ شمع‌های‌ زیبا و تزیین‌ سفره‌های‌ میهمانی‌ با آنها كاری‌ بسیار جالب‌ است. در این‌ جا ساخت‌ شمع‌های‌ ژله ‌ای‌  آموزش‌ داده‌ می ‌شود. چهار كلید اساسی‌ برای‌ این‌ كه‌ در ساخت‌ شمع‌ ژله ‌ای‌ موفق‌ باشید، وجود دارد. اول‌ این‌ كه‌ چگونه با ژل‌ كار كنید؛ دوم‌ چه‌ نوع‌ ظرفی‌ انتخاب‌ كنید؛ سوم‌ نوع‌ تزیین؛ و چهارم‌ فتیله.

 

نكات‌ مهم‌

توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ ژل‌ قابل‌ اشتعال‌ است‌ و اگر آتش‌ گرفت‌ باید با آن مانند روغن‌ عمل‌ كنید. به‌ این‌ ترتیب‌ كه‌ درِ ظرف‌ را بگذارید تا از رسیدن‌ اكسیژن‌ به‌ آن‌ جلوگیری‌ شود. هنگام‌ كار كردن‌ با ژل‌ اگر دست‌ شما سوخت، فوراً محل‌ سوخته ‌شده‌ را با یخ‌ مالش‌ دهید. توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ برای‌ ذوب‌ كردن‌ ژل‌ از مایكروویو استفاده‌ نكنید. برای‌ سرعت ‌بخشیدن‌ به‌ ذوب‌ ژل، آن‌ را به‌ صورت تكه‌ های‌ كوچك‌ در آورید. هنگام‌ ذوب، روی‌ چشم‌ها محافظ‌ قرار دهید. مرحلهِ مایع‌ یا جامد شدن‌ ژل‌ تدریجی‌ است. هیچ‌ وقت‌ ژل‌ را تا 220 درجه‌ فارنهایت‌ (110درجه‌ سانتیگراد) حرارت‌ ندهید؛ زیرا امكان‌ آتش ‌گرفتن‌ آن‌ وجود دارد. هنگام‌ كار از دماسنج‌ استفاده‌ كنید. به‌ طور معمول‌ روی‌ بسته ‌های‌ ژل‌ درجه‌ ذوب‌ آن‌ نوشته‌ شده‌ است.

 

وسایل‌ لازم‌ برای‌ شمع ‌سازی‌ با ژل‌

می ‌توانید از اجاق‌ گاز معمولی‌ و یك‌ قابلمه‌ برای‌ ذوب‌ موم‌ ژله ‌ای‌ استفاده‌ كنید. به‌ یك‌ دماسنج‌ گیره‌ دار نیز احتیاج‌ دارید. توجه‌ كنید كه‌ پیش‌ از ریختن‌ ژل‌ در ظرف‌ مورد نظر، ظرف‌ را به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ در فری‌ كه‌ با دمای‌ 175درجه‌ فارنهایت‌ (80 درجه‌ سانتیگراد) گرم‌ كرده‌اید، قرار دهید.

سرد كردن‌ ژل‌

برای‌ سرد كردن‌ ژل، دو روش‌ (سریع‌ و آهسته) وجود دارد. در روش‌ سریع، تشكیل‌ حباب‌ داخل‌ شمع‌ متوقف‌ می ‌شود. برای‌ این‌ عمل‌ پس‌ از ریختن‌ ژل‌ درون‌ ظرف، بایستی‌ ظرف‌ شمع‌ را روی‌ یك‌ حوله‌ آشپزخانه‌ درون‌ یخچال‌ قرار داد.

در شیوهِ آهسته، ظرف‌ شمع‌ را روی‌ یك‌ سطح‌ صاف‌ در بیرون‌ از خانه‌ در یك‌ روز آفتابی‌ به‌ مدت‌ چند ساعت‌ قرار می ‌دهند.

 

شمع‌ ژله ‌ای‌ رنگارنگ‌

 

وسایل‌ لازم‌

- ظرف‌ شیشه ‌ای‌ بلند با شكلی‌ جالب‌

- یك‌ قابلمه‌ بزرگ‌

- سه‌ قابلمه‌ كوچك‌

- دماسنج‌ گیره‌دار

- موم‌ ژله‌ ای‌ شمع‌

- رنگ‌های‌ آبی، سبز و قرمز مخصوص‌ ژل‌

- قاشق‌ فلزی‌

- فتیله‌

- قطره‌ چكان‌ بزرگ‌

 

روش‌ ساخت‌

1. قابلمه‌ بزرگ‌ را روی‌ حرارت‌ كم‌ قرار دهید و به‌ اندازه‌ كافی‌ ژل‌ شفاف‌ برای‌ پر كردن‌ ظرف‌ شیشه‌ای، داخل‌ آن‌ بریزید و ذوب‌ كنید. سپس‌ حدود یك‌ پیمانه‌ از ژل‌ را در هر یك‌ از سه‌ قابلمه‌ كوچك‌ بریزید. از دماسنج‌ استفاده‌ كنید و مطمئن‌ شوید كه‌ ژل‌ زیاد داغ‌ نشود.

2. ژل‌ داخل‌ سه‌ قابلمه‌ كوچك‌ را رنگ‌ بزنید. رنگ‌ را هر بار كم‌ كم‌ اضافه‌ كنید و آرام ‌آرام‌ با قاشق‌ فلزی‌ هم‌ بزنید تا رنگ‌ دلخواه‌ به‌ دست‌ آید.

3. بقیه‌ ژل‌ شفاف‌ را دوباره‌ تا درجه‌ حرارت‌ نوشته‌ شده‌ روی‌ بسته‌ ژل، حرارت‌ دهید و ظرف‌ شیشه ‌ای‌ را تا حدود یك‌ سوم‌ از آن‌ پر كنید و بگذارید تا سرد شود و خودش‌ را محكم‌ بگیرد.

4. قابلمه‌ های‌ كوچك‌ را گرم‌ نگه‌ دارید تا ژل‌ داخل‌ آنها مایع‌ باشد.

5. میله‌ قطره‌ چكان‌ را با یكی‌ از ژل‌های‌ رنگی‌ پر كنید و آن‌ را تا حدود دو و نیم‌ سانتی متر در ژل‌ شفاف‌ سفت ‌شدهِ داخل‌ ظرف‌ فشار دهید. قطره ‌چكان‌ را مایل‌ نگه‌ دارید و در نقطه‌ ای‌ كمی‌ فشار دهید تا كمی‌ ژل‌ از آن‌ بیرون‌ آید. سپس‌ خیلی‌ آهسته‌ لوله‌ را بردارید و در ناحیه‌ دیگر فشار دهید تا ژل‌ رنگی‌ از آن‌ خارج‌ شود.

6. مرحله‌ پنج‌ را با رنگ‌های‌ دیگر تكرار كنید و شكل‌های‌ كروی‌ شناوری‌ در ناحیه‌ ژل‌ شفاف‌ به‌ وسیله‌ قطره‌چكان‌ به‌ وجود آورید.

7. بقیه‌ ژل‌ شفاف‌ را در ظرف‌ بریزید و بگذارید تا سفت‌ شود.

8. مرحله‌ پنج‌ و شش‌ را تكرار كنید و لایه‌ ژل‌ شفاف‌ قسمت‌ بالا را تزیین‌ كنید.

9. وقتی‌ لایه‌ بالایی‌ تقریباً سرد شد، فتیله‌ را قرار دهید.

درجه‌ حرارت‌ تبدیل‌ ژل‌ جامد به‌ مایع: 180 تا 220 درجه‌ فارنهایت‌ (82 تا104درجه‌ سانتیگراد)

درجه ‌حرارت ‌ریزش ‌ژل: 190 تا 205 درجه‌ فارنهایت‌ ( 88تا 96 درجه‌ سانتیگراد)

درجه ‌حرارت‌ سرد شدن: 140 تا167درجه‌ فارنهایت‌ (60 تا 75درجه‌ سانتیگراد)

منبع: دنیای‌ هنر شمع‌سازی- ترجمهِ اكرم‌ ذاكری - تهران -انتشارات‌ بین‌المللی‌ حافظ - چاپ‌ اول، 1381.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library آموزش یوگا - آموزش كلاسیك آسانا های یوگا

insert_link

local_library دستورالعمل های استيل شروع ، قدمها و پرتا

insert_link

local_library آموزش مطالعه - تکنیک های حضورفعال درکلا

insert_link

local_library کیک کره ای