دانستنی ها

دانستنی ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
۱) آیا می دانستید داغ ترین نقطه کره زمین در «دالول» اتیوپی است. در این منطقه در یک روز عادی دمای هوا در سایه به ۹۴ درجه فارنهایت می رسد.
۲) آیا می دانستید در تقسیمات لشگری به ۱۰هزار سرباز، «تومان» گفته و فرمانده آن را «امیر تومان» می نامند.
۳) آیا می دانستید آبشار «آنجل» در ونزوئل۲۰بار بلندتر از آبشار «نیاگارا» است.
۴) آیا می دانستید درجه حرارت بالاترین قسمت یک شعله به ۱۵۴۰درجه می رسد در حالیکه پایین ترین قسمت آن فقط ۳۰۰درجه حرارت دارد.
۵) آیا می دانستید گزنه برای درمان رماتیسم، درد کمر در ناحیه دمبالچه، درد لگن خاصره(درد اعصاب کمر) و نیز درمان بیماری های مثانه، مجاری ادرار و کلیه بسیار مفید است.
۶) آیا می دانستید فشار در مرکز خورشید تقریبا ۷۰۰میلیون تن بر ۶/۴۵۲سانتی مترمربع است.
 
 
 
 
 
دانستنی ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
۱) آیا می دانستید که شاخ گرگدن گرچه شبیه استخوان است اما در واقع توده ای از موهایی است که محکم در هم تنیده شده اند.
۲) آیا می دانستید داندن های تمساح در همه سنین عمر دوباره درمی آید.
۳) آیا می دانستید جانوری موسوم به «راکون» قبل از صرف غذا، حتما باید ابتدا غذای خود را با آب بشوید.
۴) آیا می دانستید یک زنبور ناگزیر است دومیلیون دفعه روی گل ها بنشیند تا بتواند یک لیوان عسل تولید کند.
۵) آیا می دانستید مار ناشنوا است و محیط اطراف خود را با ارتعاشاتی که از زمین دریافت می کند، احساس می کند.
۶) آیا می دانستید زالو در یک دفعه ۲تا۳سانتیمتر مکعب خون می مکد و بعد از آن یک سال تمام چیزی نمی خورد.
۷) آیا می دانستید بعضی از جانوران برای اینکه بتوانند بخوابند علاوه بر چشم، گوش های خود را نیز می بندند تا صدا کمتر مزاحم خواب آنان بشود.
 
 
 
دانستنی ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
۱) آیا می دانستید ماه فوریه سال ۱۸۶۵م، تنها زمانی بوده که ماه کامل نشد.
۲) آیا می دانستید اگر بصورت مداوم ۸سال و ۷ماه و ۶روز فریاد بزنید، انرژی صوتی لازم برای گرم کردن یک فنجان قهوه را تولید کرده اید.
۳) آیا می دانستید کوتاه ترین جنگ در تاریخ در سال۱۸۹۶م، بین «زانزیبار» و «انگلستان» رخ داده و فقط ۳۸دقیقه طول کشیده است.
۴) آیا می دانستید کرم های ابرشیم در ۵۶روز، ۸۶ هزار برابر خود غذا می خورند.
۵) آیا می دانستید شتر در ۳دقیقه، ۹۵لیتر آب می خورد.
۶) آیا می دانستید زنبور عسل هر دقیقه ۱۱۵۰۰بار بال می زند.
۷) آیا می دانستید احتمال تولد نوزاد دختر، از پدر و مادری که سیگاری هستند، از پسر بیشتر است.
۸) آیا می دانستید از هر ده نفر، ۹ نفر فکر می کنند که «توماس ادیسون» لامپ را اختراع کرده، اما اینطور نیست، مخترع لامپ «جوزف وات» می باشد.
۹) آیا می دانستید نام شهر لس آنجلس در ابتدا «ال پوئبلو لانوئستراسنورادرینا دلوسانخلس دلاپورسیونکولا» بوده است.
 
 
دانستنی ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
آیا می دانستید که چرا پشه ها دم گوش ما وزوز می کنند؟ تعهد یک مادر به پرورش کودک حتی اگر ناشی از جبر زیست شناختی باشد، رفتارهای شگفت آوری را باعث می شود. پدرها توجه کنند. حتی در یکی از ۳ هزار گونه شناخته شده پشه ها یک پشه نر پیدا نمی کنید که حاضر باشد به خاطر بچه هایش خون بخورد. در اغلب گونه های پشه جانور ماده برای کمک به تولید تخمک علاوه بر رژیم غذایی معمول شیره گیاهی به خوردن یک وعده خون نیاز دارد. پشه های ماده برای یافتن قربانیانشان نشانه هایی مانند حرارت، رطوبت و خروج دی اکسید کربن بدن را دنبال می کنند. به خصوص دی اکسیدکربنی که ما با تنفس از بدن خارج می کنیم، پشه ها را به سمت سر های ما جلب می کند، و آنها با پرواز در آنجا به دنبال محلی برای خون خواری می گردند. وزوزی که پیش از فروکردن خرطوم تیز پشه به درون بدن تان برای مکیدن خون می شنوید، چیزی نیست جز صدایی با فرکانس بالا ناشی از به هم خوردن سریع بال های پشه.
 
 
 
دانستنی ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
● آیا می دانستید که چرا ما تشنه می شویم؟
تقریبا۵۰تا۶۰ درصد بدن ما از آب تشکیل یافته است. هنگامی که ما مصروف فعالیت جسمی و یا انجام کاری هستیم و یا حتی نفس می کشیم، بدن ما آب از دست می دهد. این آب باید جبران شود، نقطه ای در مغز انسان وجود دارد که «مرکز تشنگی» نامیده می شود. وقتی مغز ما متوجه می شود که بدن آب را از دست داده است، فرمان هایی به پشت گلو ارسال می دارد که ما اول احساس می کنیم که دهان و گلو ما خشک شده و بعد احساس تشنگی می کنیم. بدن یک انسان بالغ در حدود ۵ لیتر خون دارد که ۳ لیتر از آن آب است. بدون توجه با اینکه ما چقدر تشنه ایم یا چقدر آب خورده ایم، میزان آب در خون باید ثابت باقی بماند. یک انسان بالغ در روز تقریبا دو لیتر آب می خورد البته این آب می تواند به صورت های دیگر نظیر شیر، چای، نوشابه و... باشد. بدن یک لیتر آب دیگر هم از طریق غذا دریافت می کند. سبزی ها، تخم مرغ و حتی گوشت حاوی مقداری آب است.
● آیا می دانستید که چرا طلا گرانقیمت است؟
«طلا» فلزی است زیبا، کمیاب و مفید، و به همین دلیل این قدر گرانقیمت است. اگر زغال هم چیزی کمیاب بود، بی شک قیمت آن نیز همین قدر زیاد می شد. طلا یکی از نخستین فلزاتی بود که بشر شناخت و استخراج کرد. در طی قرون و اعصار، طلا وسوسه ای برای ثروت و قدرت بوده است. حتی بسیاری از شیمی دانان سعی کرده اند، که فلزات دیگر را از قبیل سرب و نقره را به طلا تبدیل کنند، ولی تا به امروز موفق نشده اند. در قرن هفتم قبل از میلاد سکه های طلا رایج بوده است. تقریبا نیمی از طلای جهان از آفریقا جنوبی استخراج شده است. البته امروزه به سهولت سال های پیش نمی توان از آنجا طلا استخراج کرد. هنوز هم طلا در جزایر انگلیس یافت می شود. حلقه ملکه انگلیس از ایرلند استخراج شده است. با مراجعه به تاریخ قدیم معلوم می شود، که مصریان ۵۰۰۰سال پیش از این به حفر معادن طلا پرداخته اند. در حدود ۵۰۰سال بعد آشوری ها خاک همسایگان خود را بخاطر معادن طلایی که داشته اند، تصرف کرده اند. کمی بعد پادشاهان یونان و روم که عاشق طلا بودند، بردگان را به حفر معدن ها و استخراج طلا وامی داشتند، تا امروز که...
 
 
 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library ارزش غذايي جوانه ها

insert_link

local_library آرايش براي پنهان كردن لكه ها و جوش‌ها

insert_link

local_library باعث درخشندگي چشم ها می شود

insert_link

local_library راه جلو گیری از افتادگی گونه ها