پرورش ذرت

پرورش ذرت  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
ذرت ، گیاهیست یک ساله ، به دلیل مواد غذائی زیاد در دانه های آن مورد استفاده قرار می گیرد .
محل اصلی و اولیه این گیاه را آمریکای مرکزی و مکزیک ، می دانند و در گذشته غذای اولیه مردم بومی این مناطق را تشکیل می داده است .
● آب و هوا و خاک :
این گیاه مخصوص نواحی گرمسیر و نقاطی که تابستان طولانی دارند می باشد .
ولی چون ذرت را قبل از رسیدن برای مصرف به صورت بلال و یا برای مصارف صنعتی و تهیه روغن نباتی برداشت می کنند ، می توان در نقاط نسبتآ سرد هم به کشت آن پرداخت .
برای بدست آوردن ذرت رسیده که دانه های آن کاملا خشک شده باشد در مناطق گرمسیر مبادرت به کشت می نمایند .ذرت در انواع خاک ها کشت می شود . 
چون این گیاه مقدار زیادی مواد غذائی از زمین می گیرد بنابراین لازم است که زمین محل کشت ذرت را از نظر مواد غذائی و کود تقویت نمود .
● روش کاشت :
بذر ذرت را به دو روش خطی و کُپه ای می کارند .
در روش کُپه ای به فاصله ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر حفره هائی بعمق ۳ تا ۴ سانتیمتر در زمین ایجاد میکنند .
در هر حفره چند دانه بذر را می کارند ، پس از سبز شدن آن را تُنُک می کنند ، به ترتیبی که در هر حفره ۲ تا ۳ بوته باقی بماند .
در طریقه خطی ( ردیفکاری ) که بهترین روش کاشت برای این گیاه میباشد ، ابتداء به فاصله ۷۵ تا ۱۰۰ سانتیمتر شیارهایی در زمین ایجاد می کنند و بذر را در شیارها کاشته روی آن را با خاک میپوشانند .
سپس زمین را آبیاری می کنند .
پس از سبز شدن دانه ها و زمانی که بوته ها ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر رشد کردند به تُنُک کردن و وجین کردن زمین می پردازند و علف های هرز را از زمین خارج ساخته و در زمین های سخت بخ سله شکنی اقدام می نمایند .
● بذرگیری :
برای بذرگیری بیشتر در مناطق گرمسیر که تابستانهای طولانی دارند و موجب می شود که ذرت کاملا برسد اقدام می کنند و پس ازآنکه دانه ها کاملآ رسیدند آن قسمتی را که اصطلاحآ بلال می گویند از بوته ها جدا نموده و دانه ها را از آنها جدا می سازند و در ظرف مناسبی نگهداری می کنند تا در فصول بعدی مورد استفاده قرار دهند .
 
 
 
  گل و گیاه

پرورش موسیر


موسیر ، گیاهیست پیازی و بندرت بذر می دهد ، فقط پیازهای کوچکی در بهار تولید می کند . به ترتیبی که از هر پیاز چندین پیاز کوچک جدید بوجود می آید .در واقع هر پیاز یک دسته پیاز مشابه خود ایجاد می نماید و تکثیر آن توسط همین پیازهای کوچک صورت می گیرد .برای کاشت یکصد متر مربع زمین حدود ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم از این پیازهای کوچک مورد نیاز می باشد .
● آب و هوا و خاک :
موسیر، در هر آب و هوا و خاک سالمی می روید و محصول خوب و کافی می دهد .رطوبت زیاد و کود تازه حیوانی موجب پوسیدگی و از بین رفتن محصول می گردد .
● روش کاشت :
این گیاه را به صورت خطی می کارند . فاصله بین خطوط ۲۰ سانتیمتر و فاصله بوته ها روی خطوط ۱۵ سانتیمتر مناسب است .به این منظور بایستی زمین را قبلا نرم و حاضر نموده و پیازهای کوچک را در خاک فرو کرد ، به ترتیبی که در عمق حدود دو سانتیمتر زیر خاک قرار گیرند .

کمپزه ها

کمپزه ها  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
کمپزه ها یا مرکبان بسیار به پیچک ابلق شباهت دارند با این تفاوت که برگ هایشان دارای لکه های نامنظم و حاشیه سفید کرم رنگ است. ضمنا این برگ ها تا زمانی که کاملا ابلق نشده باشد کوچک و ضخیم است. ساقه ها که در حالت طبیعی تا ۵/۱ متر رشد می کند در نهال های گلدانی از چند سانتی متر بزرگ تر نمی شود.این گیاه متعلق به گلخانه های معتدل از آفریقای جنوبی است و به همین جهت گاهی آن را پیچک دماغه کاپ می نامند. 
این گیاه را به راحتی می توان در آپارتمان نگه داشت. اما باید نزدیک پنجره و در حرارت معتدل قرار گیرد. گاهی ساقه های آن را به یک تکیه گاه چوبی یا یک اسکلت فلزی می بندند. موقع مناسب برای تغییر گلدان این گیاه فصل بهار است و خاک آن باید ترکیبی از خاک چمن یا خاک باغچه همراه با مختصری خاک چوب و مقداری شن باشد و گلدانش نیز کاملا زه کشی شود.
 
 
 
  روزنامه کارگزاران